Zapraszam na pyszne, kawowe ciasteczka przekładane kremem – kawowe całuski. Ciasteczka są kruche, cudownie pachną i są dosyć szybkie w przygotowaniu. Wyglądają uroczo w kształcie serduszek. Bardzo lubię kawę, więc ten przepis jest dla mnie fantastyczny. Przepis na około 24 ciasteczka. Polecam… Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji White Rose . Składniki powinny być w temperaturze
Mała Cukierenkażelatyny Dodatkowo: 2 galaretki zielone 1 galaretka czerwona ok. 100-150 g borówek (lub innych owoców np. jagód lub malin) Dodatkowo: foremka do wycinania ciasteczek o dowolnym kształcie (np. serduszko, kółko lub jak u mnie konik :)) Wykonanie: Małą, podłużną formę (najlepiej małą kek sówkę, u mnie o wymiarach 11x25 cm) smarujemy cieniutką warstwą oleju (boki oraz dno) lub psikamy
MyCookBook.plśmietana 18% Wykonanie Serca moczę w zimnej wodzie, dokładnie oczyszczam, wycinam zbędne żyłki i tłuszczyk, kroję na połówki i w paseczki. Cebulę kroję w większa kosteczkę. Pokrojone serduszka wrzucam na rozgrzaną patelnię z dodatkiem łyżki oleju, chwilkę podsmażam aż stracą różowy kolor i wypłynie z nich sok. Dodaję listek laurowy, ziele angielskie, majeranek, czosnek, zalewam niewielką ilością wrzącej
Kuchnia z widokiem na ogródZapraszam na pyszne, kawowe ciasteczka przekładane kremem – kawowe całuski. Ciasteczka są kruche, cudownie pachną i są dosyć szybkie w przygotowaniu. Wyglądają uroczo w kształcie serduszek. Bardzo lubię kawę, więc ten przepis jest dla mnie fantastyczny. Przepis na około 24 ciasteczka. Polecam… Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji White Rose . Składniki powinny być w temperaturze
Mała Cukierenkakulki. Każdą kulkę cienko wałkujemy na okrągły placuszek. Każdy placek smarujemy roztopionym masłem, posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem. Następnie każdy placek zwijamy w rulonik, składamy, przecinamy i formujemy serduszka (patrz zdjęcie). Układamy na blaszce wyłożonej papierem w sporych odstępach do wyrośnięcia na 40 minut. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180st, pieczemy około 15 minut, aż się ładnie zrumienią
Gotowanie moimi oczamipodanych proporcji wyszła mi czekolada o grubości 1,5 cm. Robiłam ją w dwóch pudełkach o wymiarach 10x15 cm Masa jest plastyczna, więc można nadawać jej dowolne kształty (np. serduszka widoczne na zdjęciu
Di gotujekrem: 200 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 50 g drobnego kokosu 150 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny dekoracja: koronka z czekolady perełki i serduszko z czekolady z napisem (można je kupić w sklepie Słodki Świat- klik ) Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Dodać cukier i wymieszać. W osobnej misce wymieszać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaodstaw w chłodne miejsce ( np. do lodówki ) na 1 godzinę. Następnie rozwałkuj na stolnicy na grubość około 1/3 cm, Wykrawaj foremką ciastka o dowolnym kształcie ( np. gwiazdki, chmurki, serduszka itp. ). W połowie ciastek powycinaj na środku małe otwory. Ciastka poukładaj na posmarowanej blaszce tłuszczem i upiec na złoty kolor. Ostudzone przekładaj gorącą marmoladą lub dżemem po 2 , na spód
Przepisy i porady kulinarnemlekiem, pajda chleba z cukrem, czy kasza gryczana ze skwarkami, ale znajdziemy tu też kilka pysznych rarytasów na dania z podrobów np. dudki, żołądki w sosie chrzanowym czy serduszka w sosie koperkowym oraz wiele innych regionalnych, typowo łódzkich dań, takich jak zalewajka, prażoki czy właśnie chałka. Jak możecie zobaczyć na poniższych zdjęciach, chałka udała mi się wyśmienicie, mimo
Codzienne Gotowanieśmietankowy z cukrem Pianka z nutelli: 1 szklanka śmietanki kremowej 30% 2 łyżki kremu orzechowego 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan fiks kakao do posypania bita śmietana czekoladowe serduszka Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta umieścić na stolnicy lub w misce, szybko zagnieść, nie ogrzewając za długo rękoma,wylepić dno natłuszczonej okrągłej foremki. Moja o średnicy
Wanilia i KardamonPyszne, Delikatne Masełko o smaku Czosnkowo - Ziołowym, to mój pomysł na inną odsłonę zwykłego masła. Idealne masełko dla tostów, chleba, mięsa i ryb. Smacznego :) Masełko uformowałam w formie serduszek. Masełko Czosnkowo - Ziołowe Składniki: 1 Kostka Dobrego Masła 2 Ząbki czosnku 2 Łyżki suszonej Pietruszki 2 Łyżki Suszonego kopru 1 Łyżczeka soli
Gotowanie Patkitortu,lekko dociskając.Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę,po tym czasie próbujemy delikatnie ten papier oderwać. Górę tortu udekorowałam śmietaną bez czekolady wyciskając przez dekorator z gwiazdką. Serduszka zrobione z masy cukrowej. https://www.youtube.com/watch?v=L-RM7JyToew Można sobie obejrzeć filmik dla większej jasności
Niespełnione zdolności kulinarnemaliny i czekoladę. Wymieszaj wszystko. - wylej na wysmarowaną masłem formę, ja użyłam takiej formatu zeszytu A4. - pieczemy w temp. 160 stopni przez 40 minut Smacznego! Nawet malinka wygląda jak serduszko ;-))) Zapraszam na Instagrama Smyk_W_Kuchni i Facebooka Smykwkuchni
SMYKWKUCHNIPomiędzy jabłka wysypuję cukier waniliowy. Na wierzch nakładam drugą część ciasta, z której zrobiłam kwadrat odcinając trochę ciasta. Łączę górę ciasta z dołem dokładnie. Z reszty ciasta wycinam serduszka i przyklejam je na łączeniach, by lepiej się trzymały, posmarowałam je lekko wodą. Gotowe wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika: 180 °C Czas pieczenia: około 50 minut Ciepłe posypuję cukrem
Kuchnia co dnia