Snow In Love - cudownie biały wosk czyli śnieg i dwa złączone ze sobą serduszka czyli miłość. Ten wosk mojego serca nie skradł. Zapach taki mydlany dla mnie. Zakochaj się w delikatnym powiewie pudrowej świeżości i ciepłym zapachu drewna. Zapach mocny, duszący i do moich ulubieńców nie zalicza się. Śnieżna miłość do mnie nie przemawia.Wosk Snow In Love znajdziecie tutaj
Magiczne Życie Martyodmówił już współpracy i się spalił. Tematem będzie pizza, więc bez piekarnika ciężko. A zdjęcia w tym tygodniu to : * same słodkości - pyszności * bazylia poczuła wiosnę i tak obrodziła * serduszka dwa * konkursowa zupa pomidorowo-paprykowa z tymiankiem i chili - przepis jutro na blogu * konkursowe pianki - przepis jutro na blogu * grochy i kratka ? ciekawe połączenie * pasztet
Magiczne Życie MartyTłusty Czwartek * skład soku pomidorowego * zielona herbata podobno dobra na wszystko , Tesco Bistro koło 9 rano * pyszne śniadanko * słoneczko chce już wiosnę * kwiaty od S :* * żelki serduszka * Walentynkowe niespodzianki * prezenty od Paulinki, które już namiętnie używam - dziękuję! * miasto wcześnie rano * perfumy i niespodzianki od Sandry! Dziękuję raz jeszcze! * serwetek nigdy za dużo * śliczne serwetki
Magiczne Życie Martysmak odpowiedni dla siebie.Kiedy nie mam czasu na mrożenie kostek, zaparzam kawę w małej ilości wody, dopełniam zimnym mlekiem i też jest fajnie ;-).Kostki zamróźcie w ciekawych formach np. serduszkach, na pewno zachwycicie swoich gości kawą w takiej formie.Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćoraz z serialu Dexter, gdzie tytułowy bohater częstował nimi kolegów z pracy :-).Ze słodką dekoracją mogą stanowić bardzo fajny prezent dla kogoś bliskiego (zamiast dziurek w środku można wyciąć serduszka :-) ). Mam nadzieję, że zaserwujecie je swoim gościom. Z przepisu wychodzi około 50 sztuk tych małych pączków.Wzorowałam się na przepisie z Moich Wypieków.Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów
Pora coś zjeśćroladę przed upieczeniem. Zainspirowałam się blogiem Dulce Delight, tam znalazłam bardzo ciekawy sposób dekoracji ciasta biszkoptowego. Przy tej czynności można puścić wodze fantazji i udekorować naszą roladę różnymi wzorkami: serduszkami, kwiatkami czy kropkami, ja "narysowałam" na mojej szlaczek, który wydał mi się najprostszy dla początkującej w ten sposób dekoratorki. Do wykonania wzoru najlepszy będzie rękaw cukierniczy, jeśli takim
Smakołyki Berenikimnie, troszkę za słodko, ale nie zemdliło. Jeśli ktoś jednak nie lubi korzennych przypraw, nie polecam - są naprawdę mocne. Przyjemnie ciepła i smaczna. Dodatkowo - cieniutkie ciasteczko korzenne w kształcie serduszka, bardzo urocze. Czekolada na ochłodę - biała z mirabelką i bananem. Mrożona biała czekolada z wyraźnym posmakiem bananów i mirabelki, co tłumiło smak czekolady. Co mnie zdziwiło, była niesamowicie
W kuchni Karmel-itkiskrystalizowaniu zmienia kolor na biało kremowy. Jeśli ktoś wie, jak pachną kwiaty fasoli, to wie, jaki aromat ma ten miód - bardzo silnie go czuć. Wspomaga pracę naszego serduszka, układu krążenia, wzmacnia układ immunologiczny (odpornościowy), odżywia i regeneruje nasz organizm, korzystne działanie przy przeziębieniach i grypie. Nie podrażnia przewodu pokarmowego oraz przyspiesza odnawianie drobnoustrojów niezbędnych do prawidłowego trawienia
W kuchni Karmel-itkiŚwiat utonął w czerwonych serduszkach. Lizaki, pluszaki, bombonierki, szampany, walentynkowe wina... Kwiaciarki przygotowane z zapasem czerwonych róż czekają, aż mężczyźni wracając do domów, jak młodzi chłopacy zakochani po uszy, aż umówienia faceci na wieczorną randkę przyjdą, aby kupić jedną dla swej ukochanej.Nie przepadam za Walentynkami. Nigdy ich nie lubiłam, to całe skomercjalizowane przedstawienie mnie odstrasza. Jednak każda okazja
W kuchni Karmel-itkiodstawić do lodówki na około pół godziny. Blat posypać mąką, ułożyć ciasto i rozwałkować na placek o grubości 3-4mm (najlepiej to robić partiami). Z ciasta wykrawać serduszka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 13 minut. Lukier: Białko, cukier puder oraz sok z cytryny zmiksować ze sobą
Zgrabne Gotowanietarce lub nożem. * wygląd tortu zależy od naszej fantazji SMACZNEGO! Dekoracje z czekolady: Czekoladę rozpuścić na parze, przelać do woreczka i na papier do pieczenia wycisnąć np. serduszka, następnie włożyć do lodówki
Blondynka Gotujebardzo cienką warstwą oleju. Ażurkowe smaży się jeszcze łatwiej niż klasyczne. Ciasto przelałam do butelki z dziubkiem, można reż do rękawa cukierniczego. Następnie na patelni rysujemy wzorki. Można takie serduszko, albo kratkę, tak jak widać na zdjęciu głównym. Smażymy z obu stron, po czym przekładamy na talerz. Usmażone naleśniki składamy na pół i zwijamy, lub zwijamy bez uprzedniego
Blondynka Gotujesię twarde. Ale są pyszne, przywołują wspomnienia z dzieciństwa. Przepis z MW. Ciasto nie sprawia najmniejszych problemów. Nie mam foremki o kształcie przypominającej Katarzynki, wycinałam więc gwiazdki i serduszka. Takie też mi się podobają - ważne, że smaczne! Składniki: 200 g miodu naturalnego 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżka kakao 100 g cukru pudru 1 jajko
Blondynka Gotujesmarujemy dżemem truskawkowym, ja posmarowałam moim domowym musem truskawkowym, który robiłam zeszłego lata. Następnie na dżem wykładamy masę budyniową. W górnym blacie biszkoptowym małą okrągłą foremką wycinamy kółeczka, serduszka, co będziemy chcieli. Powycinamy blat układamy na masie budyniowej. Wierzch smarujemy kremem budyniowym, który oprószamy wiórkami kokosowymi. W powstałe otworki wlewamy tężejącą galaretkę truskawkową. Wstawiamy do lodówki do całkowitego
Blondynka Gotujeczekoladą smarujemy silikonowe foremki, szczególnie skupiamy się na bokach.Wstawiamy do lodówki na ok 30 minut, po tym czasie możemy posmarować drugą warstwę czekolady, ale nie koniecznie. Na dno każdego serduszka układamy odrobinkę musu truskawkowego, na który wylewamy wystudzoną Panna Cottę. Wylewamy tak aby zostało miejsce na wylanie ostatniej warstwy czekolady, która przykryje zawartość naszych czekoladek. Odstawiamy foremkę do lodówki
Blondynka Gotuje