ser - 17000 przepisów (strona:797/1134)

SERNIK NA ZIMNO 111

galaretka wg gustu(u mnie zielona) 2 galaretki (u mnie czerwone) 1/2 szkl cukru biszkopty owoce  W szklance gorącej wody rozpuścić 1/2 szkl cukru oraz galaretkę,ostudzić. Ser zmielić 3 razy,dodać zimną galaretkę i dobrze wymieszać. Spód tortownicy posmarować masłem,wyłożyć pokruszone biszkopty,na nie równomiernie rozlać masę serową,udekorować owocami.Pozostałe galaretki rozpuścić w 1/2 l gorącej

Niespełnione zdolności kulinarne
Malinianki 219

łyżka cukru waniliowego 1 opakowanie suchych drożdży szczypta soli 350 g malin Do garnuszka przelać mleko, dodać serek, masło, cukier i cukier waniliowy, podgrzewać do czasu, aż masło i ser się rozpuszczą, cały czas mieszając, odłożyć do przestudzenia. Do lekko ciepłego mleka dodać jajka, rozbełtać widelcem. Do miski przesiać mąkę, dodać drożdże i sól, wlać mleko z jajkami. Zagnieść gładkie

Domowa cukiernia Ewy
Ruskie pampuchy z dynią 268

mięciutkie, delikatne, z mało wyczuwalną nutą dyni, ale to bardziej za sprawą gałki muszkatołowej. Pampuchy mają piękny, żółty kolor dzięki puree z pieczonej dyni Hokkaido. Nadzienie to ziemniaki z serem, czyli typowy farsz do pierogów ruskich :) Bardzo polecam! CIASTO: 25g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru 200g puree z dyni Hokkaido 1 szklanka ciepłego mleka 3 1/2 szklanki mąki pszennej

https:KKuchniaMniam
Podpłomyki, tzatziki i faszerowane kapelusze pieczarek czyli przekąski dla każdego 166

pieprzem, dodajemy szałwię i tymianek. Wykładamy tak przygotowany farsz na kapelusze układamy na patelni włączamy gaz i obsypujemy pieczarki startym na małych oczkach grana padano. Przykrywamy patelnię, topimy ser i podajemy jeszcze ciepłe. Smacznego

Kuba Gotuje
Placki z jabłkami 2865

Jabłecznik z bitą śmietaną. Jabłecznik na biszkopcie Lub inne przepisy na placuszki: Placuszki z łososiem i kwaśną śmietaną Puchate naleśniki na maślance Naleśniki przepis podstawowy Naleśniki ze szpinakiem i serem feta Koronkowe naleśniki Wytrawne naleśniki z pikantnym kurczakiem The post Placki z jabłkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sos imbirowo-śliwkowy 144

trochę się różni.  Dzięki obecności śliwek jest słodkawy. Natomiast imbir i pozostałe dodatki sprawiają, że z powodzeniem może być stosowany do potraw wytrawnych. Sosu można używać do mięs, serów czy warzyw pieczonych, ale polecam szczególnie do ryb (smażonych lub gotowanych na parze). Składniki (na ok. 1 litr): ok. 800 g wydrylowanych ciemnych śliwek ok. 4 cm świeżego imbiru cebula

Weekendy w domu i ogrodzie
Naleśniki 139

dań, które najbardziej pod słońcem przypomina mi dzieciństwo, to  naleśniki takie z jabłkami i cynamonem - albo, najnormalniej w świecie, z dżemem truskawkowym, Nutellą czy z białym serem.  Dzisiaj pokażę Wam, jak ja robię naleśniki - puszyste, lekkie, słodkie o zapachu wanilii. Do naleśników zrobię coś na kształt salsy z mięty, żurawiny, miodu oraz soku z limonki. Potrzebne będą

Kuba Gotuje
New York baked cheesecake, czyli sernik Nowojorski 141

słodko, mianowicie strasznie nabrałem ochoty na sernik po obejrzeniu kolejnego odcinka gotującego Gordona Ramsay'a. Tak więc na wstępie zaznaczę, iż tylko inspirowałem się przepisem, w sumie to tylko serem i malinami. Więc na deser proponuję dziś lekki, pachnący i niebiańsko pyszny sernik z malinami.  Do przygotowania sernika potrzebne będą nam: 1 kg serka  (jak najbardziej może

Kuba Gotuje
Spaghetti Carbonarra 190

oraz czosnek i szklimy je. Na sam koniec polecam dodać trochę suszonej bazylii. Do miski wbijamy dwa całe jajka oraz żółtka i mieszamy je. Do rozbełtanych jaj dodajemy śmietankę, ser, zioła, sól do smaku oraz sporą ilość pieprzu - tak naprawdę od serca. Makaron wyjmujemy z wody i kładziemy prosto na patelnię z boczkiem (nie odcedzajcie makaronu).  Mieszamy makaron

Kuba Gotuje
Pieczone pierogi z dynią i miętą 113

Uwielbiam pierogi - prawie we wszystkich postaciach i z dowolnym nadzieniem. Tym razem wybór padł na pieczone z nadzieniem z dyni, sera typu rokpol i świeżej mięty. Połączenie wyjątkowo dobre już jako idea okazało się jeszcze lepsze po zrobieniu. Od kiedy pierwszy raz trafiło na mój stół jest to danie obowiązkowe w sezonie na dynię

Milion Smaków
Razowy chlebek śliwkowy 122

Uparłam się, że upiekę taki chlebek. Po pysznym chlebku dyniowym  oraz najlepszym chlebku bananowym z serem przyszedł czas na śliwkowy. Z racji, że sezon w pełni, musiałam je wykorzystać kolejny raz. Prócz tego, że bardzo marzą mi się czekoladowe powidła, które zrobię choćby nie wiem co, ten chlebek to było moje małe marzenie. Nie powiem Wam ile było prób

Mango Papaja
Musaka – grecka zapiekanka 35708

jest tak samo pyszna :) 500g ziemniaków 2 bakłażany 400g mięsa mielonego 1 cebula 5 pomidorów 2 ząbki czosnku sól pieprz czarny tymianek 2 jajka 1 szklanka śmietany 150 sera feta Małe bakłażany pokroić w 5mm plastry, obsypać solą i odstawić, żeby puściły sok. Ziemniaki pokroić na ćwiartki, a następnie w plasterki. Chwilę podsmażyć na patelni tylko tak, aby lekko zmiękły

https:KKuchniaMniam
Sernik na zimno z frużeliną brzoskwiniową 235

cukru, szczypta soli, 85g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki octu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki oleju.  Masa serowa: 250ml mleka,  20g żelatyny, 500g twarogu tłustego, 500g sera mascarpone, 5-6 łyżek cukru pudru. Frużelina brzoskwiniowa: puszka brzoskwiń w syropie ( 411g z syropem ), 2 łyżki cukru pudru, 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej. Przygotowanie: Biszkopt

W kuchni u Moniki
Jarzębina nie tylko na korale 150

innym razem! Dżem wyszedł bardzo oryginalny. Mimo sporej ilości cukru i dodatku jabłka - nadal gorzkawy. Nie nadaje się na kanapki dla dzieci, ale będzie stanowił intrygujący dodatek do deski serów. Myślę, że nawet na dystyngowanych gościach zrobiłby wrażenie. Sama jeden słoiczek już wykorzystałam, kolejne dwa czekają na moją inwencję i... Czas. Bo ostatnio mam go zaskakująco mało. Dżem jarzębinowo-jabłkowy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Makaron penne ze szpinakiem w kremowym sosie pomidorowym 220

małym ogniu 5 minut, następnie zblenduj w wysokim naczyniu. Przelej ponownie do rodla, gotuj na małym ogniu, dodaj 1 – 2 łyżki drobno startego grana padano, mieszaj aż ser się rozpuści. Dodaj szpinak i gotuj około 2- 3 minut aż liście ‚zwiędną’. Dodaj makaron, całość wymieszaj i wyłóż na talerze. Posyp grana padano. Smacznego

Moja pasja smaku