ser - 17000 przepisów (strona:710/1134)

Kotleciki z paluszków surimi nadziewane mozzarellą 173

mące (nie jest to konieczne) i smażyć z obu stron na złoty kolor. (Masło powinno być mocno rozgrzane, a ogień średni.) Można podawać z dowolnym sosem lub posypać starym serem

Di gotuje
Szybka Grecka Sałatka 175

śniadanie czy lunch do pracy. Zapraszam do wypróbowania i podzielenia się opinią .Smacznego.  SKŁADNIKI  1 cebula 1 ogórek świeży 5 rzodkiewek 1/4 główki sałaty lodowej 1 opakowanie sera feta typ Grecki pieprz,sól 1 łyżki oleju lub oliwy   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1.Warzywa myjemy,obieramy,kroimy w kostkę. 2.Ser rwiemy drobno. 3.Sałatę kroimy w paski. 4.Wszystko

Gotowanie Patki
Rolada z piersi indyka ze szpinakiem, ricottą i suszonymi pomidorami 429

porcji) : 1 pierś z indyka o wadze ok. 1 kg 2 ząbki czosnku 100 g świeżych liści szpinaku baby 150 g szynki dojrzewającej (parmeńskiej, serrano, szwarcwaldzkiej) 250 g sera ricotta 8-10 kawałków suszonych pomidorów w oleju (zalewy nie wylewamy) pieprz cytrynowy (mieszanka przypraw) szczypta gałki muszkatołowej sól morska listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Rozgrzewamy

Poezja smaku
PUSZYSTE NALEŚNIKI 207

chyba każdy z nas lubi naleśniki od dzieciństwa, przedstawiam Wam mój sprawdzony przepis, z tego ciasta wychodzą puszyste i pożywne naleśniki ok. 8 sztuk. Doskonale smakują z serem, smażonymi jabłkami czy dżemem. Ja użyłam dżemu wiśniowego od Dagomy , który świetnie nadaje się jako farsz do naleśników. SKŁADNIKI 1 szkl. mleka, ¼ szkl. wody, 1 jajko, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka sody

słodki bratek
Bakłażanowy kotlecik 658

można podawać go jako mielonego (z ziemniaczkami, surówką lub po prostu na kanapce) lub jako placka ziemniaczanego (z sosem np. pomidorowym czy pieczarkowym). Kotleciki bakłażanowe bakłażan 2-3 plasterki sera żółtego pół szklanki mąki jajko 2 łyżki bazyli suchej lub kilka listków świeżej szczypta papryki ostrej i słodkiej sól, pieprz szczypta cukru (opcjonalnie, chodzi o to żeby na pewno pozbyć

Przepysznik - BLW i nie tylko
Zamiast pesto… awokado 137

oczkach lub przeciśnij przez praskę. Nie masz świeżych ziół? Nie szkodzi. Użyj suszonych. Nie masz suszonych. Trudno. Awokado z solą również dobrze smakuje :) Przygotowany sos wymieszaj z makaronem. Posyp serem jeśli lubisz. Smacznego

Kucharzyca
SERNIK KRÓLEWSKI 213

Najlepiej smakuje następnego dnia. Ciasto na spód i wierzch: 30dag mąki, 125g masła, 1 szkl. cukru, 3 łyżeczki kakao, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa serowa: 1kg sera trzykrotnie mielonego, 3/4 szkl. cukru, 125g miękkiego masła, 5 jajek, 2 czubate łyżki mąki, 1 budyń waniliowy, opcjonalnie rodzynki obtoczone w mące. Blachę 25x30cm lub tortownicę 24cm wykładamy papierem

Zrób to smacznie
Chleb ziołowy z płatkami żytnimi 240

kajzerka Konwalie w kuchni Kulinarna Maniusia Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Leśny Zakątek Moje kucharzenie Moje małe czarowanie nie-ład mAlutki Nie tylko na słodko Ogrody Babilonu Przepisy na domowy ser i chleb Smaki i Aromaty Smakowity chleb Stare gary W mojej kuchni W poszukiwaniu slowlife Zacisze kuchenne

Grahamka, weka i kajzerka
Chleb ziołowy z płatkami owsianymi - kwietniowa piekarnia 178

Konwalie w kuchni Kulinarna Maniusia Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Leśny Zakątek Moje kucharzenie Moje małe czarowanie nie-ład mAlutki Nie tylko na słodko Ogrody Babilonu Przepisy na domowy ser i chleb Smaki i Aromaty Smakowity chleb Stare gary W mojej kuchni W poszukiwaniu slowlife Zacisze kuchenne

Stare Gary
Ciasto makowe z masą serową 205

łyżki cukru waniliowego. Żelatynę namoczyć w mleku. Następnie podgrzewając na małym ogniu i stale mieszając, dokładnie rozpuścić. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć z dodatkiem cukrów. Stale ucierając, dodawać porcjami ser. Do przestudzonej, ale wciąż płynnej żelatyny dodać 2 łyżki masy, po czym dodać całą żelatynę do masy serowej i krótko zmiksować. Dodatkowo:   słoik konfitury z czarnej porzeczki,  100g płatków

Z miłości do słodkości
Serniczki na spodzie z kaszy jaglanej 176

się nad spodem oraz wierzchem serniczków. W związku z otrzymaniem paczki od Symbio postawiłem na powidła u góry, ponieważ są lekko kwaskowate, delikatnie słodkie i wprowadzają fajny kontrast dla sera. Co do spodu to pierwsza myśl: „czemu nie szyszka?!”. Sprawdzonego przepisu wcześniej nie miałem, tak więc wyruszyłem drogą po naszej rodzimej polskiej blogosferze. Okazało się, że Weganon posiada

Blendman
wyjątkowy i pyszny sernik pomarańczowo-kakaowy na kruszonkowym orzechowym spodzie... 175

góra/dół, ciasto piec 15 minut żółtka, cukier, skórkę pomarańczową utrzeć mikserem na puch z 5 minut, im lepiej ubite żółtka tym sernik jest delikatniejszy i puszysty dodać ser z wiaderka, budyń, kaszkę manną, olej i mikserem tylko połączyć składniki bez długiego miksowania 3/4 białej masy odłożyć do osobnego pojemnika, do pozostałej części masy wsypać kakao i wymieszać, białka

W Mojej Kuchni Lubię
Chleb ziołowy z płatkami owsianymi 152

Fabryka kuliarnych inspiracji Konwalie w kuchni Kulinarna Maniusia Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Leśny Zakątek Moje małe czarowanie nie-ład mAlutki Nie tylko na słodko Ogrody Babilonu Przepisy na domowy ser i chleb   Smaki i Aromaty Smakowity chleb W mojej kuchni W poszukiwaniu slowlife Zacisze kuchenne

Moje domowe kucharzenie
Ciasto na pizzę 192

zagniatamy ciasto, aby je odgazować. Wałkujemy ciasto na pożądany przez nas kształt. Krok 4 Ciasto przekładamy na blachę wysmarowaną tłuszczem i nakłuwamy je widelcem. Krok 5 Nakładamy sos , ser i ulubione składniki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250 stopni (termoobieg) przez 8 minut. Smacznego   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else

Coś bym zjadła
Z Codzisw.menu po boskiej stronie Wisły - Sesja fotograficzna dla Boskiej Pragi 178

musztarda francuską, marynowanymi grzybami, cebulką, ogórkiem kiszonym i żółtkiem sous-vide Policzki wołowe z pęczakiem z grzybami oraz ciepłą sałatką z brukselki i boczku  Polenta z suszonymi pomidorami, serem pleśniowym, purée z bakłażana i sezamu, chutneyem z dyni i jabłka oraz pianą z palonego masła Czarne pierogi z łososiem, sezamem i sosem chrzanowym Hummus Ekipa Codzisw.menu prawie

Food Square