być afrykańska temperatura... zobaczymy... Póki co mam dla Was sałatkę idealną na lato - orzeźwiającą, lekką, pyszną... jej dodatkowym atutem jest to, że może cie ją wzbogacić dodatkiem sera feta, tuńczyka, lub smażonego kurczaka... i nadal będzie pyszna... :-) SKŁADNIKI 1 sałata lodowa 1 pęczek rzodkiewek 3 średnie pomidory 3 średnie ogórki koperek i kiełki rzodkiewki w dowolnej ilości 2 łyżki
Czary - gary w kuchnirodzaj włożonych do ciasta buteleczek też zależy tylko od Was... :-) SKŁADNIKI Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Masa: 500 g sera mascarpone 400 ml śmietany 30% 8 łyżek cukru pudru Poncz: 250 ml mocnej kawy 150 ml likieru amaretto Galaretka: 600 ml Sprite lub 7up 100 ml gorącej wody
Czary - gary w kuchniPączki Pączki z lodówki Szybkie pączki z ricottą Pączki z serka waniliowego Racuchy z mango Faworki z piwem Róże karnawałowe Oponki drożdżowe na jogurcie Oponki drożdżowe Oponki z sera No, to przepisy w prawdzie dość tradycyjne, ale mam nadzieję, że coś dla siebie wybierzecie :-) Ja korzystając z chwili, że dzieciaki śpią (bo ta jedna to jak nic wkrótce się
Czary - gary w kuchniwedług własnego uznania :-) tak przynajmniej jest u mnie w domu ;-) Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, a następnie mieszamy z olejem lub oliwą i jeszcze gorący posypujemy serami (jak dla mnie to im jest ich więcej, tym lepiej). I całe danie gotowe ;-) A na deser kawa i biscotti
Czary - gary w kuchniuzyskania konsystencji mokrego piasku. Foremki na muffinki wykładamy papilotkami i do każdej nakładamy łyżkę masy i ubijamy. 2. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem cytrynowym na puszystą masę. Dodajemy ser, budynie, wiórki kokosowe i sok z cytryny i dokładnie miksujemy. Ananasa kroimy w małą kosteczkę i mieszamy z masą. Masę przekładamy do foremek i wypełniamy je do pełna. Pieczemy
Na Ciasteczkowych PapierachSkładniki: około 1/2 wędzonej makreli 15 dag sera białego 1/2 pęczka szczypiorku świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Twaróg rozdrabniamy widelcem. Z makreli zdejmujemy skórę, usuwamy kręgosłup i pozostałe ości i dodajemy do twarogu. Twaróg z makrelą dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Następnie szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do masy, mieszamy. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, ewentualnie do smaku możemy posolić. Podajemy
Ciastka - domowe słodkościłyżka śmietany 18% Dodatkowo: wiórki żółte sempre od Cukieteria WYKONANIE Formę o wymiarach 21 x 24 cm wykładamy folią Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy miękkie masło i ser. Masę przekładamy do garnka, gotujemy na wolnym ogniu. W mleku rozrabiamy budyń, dodajemy do gotującej masy serowej. Całość gotujemy aż masa zgęstnieje. Na kruche ciasto wylewamy warstwę gorącej masy serowej, układamy
słodki bratekKiedy pojawiła się akcja Piecz ot tak…prosto z serca, do razu skojarzyła mi się drożdżówka …drożdżówka z serem i truskawkami , co może być lepszego, domowego, niż kromka takiego jeszcze ciepłego ciasta z kubkiem mleka ? Ciasto jest, przepis jest….kurde a ja czekam do ostatniej chwili , tak nie lubię pisać historii, nie umiem, nie mam talentu do pisania
Wanilia i Kardamonpapilotkach! Trochę się nagimnastykowałam z ich wydobywaniem ;) Składniki: 1 duży batat 1 szkl. mąki pszennej 150 g szynki parmeńskiej 100 g jogurtu naturalnego 3 jajka 3 łyżki startego sera (np. parmezan) posiekany szczypiorek sól pieprz 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki chili 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Batata ugotować ze skórą do miękkości. Następnie obrać, pokroić w kostkę
zadanie-gotowanieprzez około 15-17 minut. Wyjąć, wystudzić ma kratce. Nadzienie: 300 g twarogu 1 żółtko 50 g cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 opakowanie przyprawy do sernika Delecta Ser utrzeć za pomocą widelca z resztą składników nadzienia, wymieszać. W razie potrzeby dosłodzić. Sposób składania: inspiracja
dom-agi.plMasz pod ręką ziemniaki, kilka ziół i odrobinę sera? Gratuluję,... Artykuł ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEktóre serwują domowy, własnym sumptem przygotowywany, kompot owocowy . Szklanica pysznego trunku tylko 5 PLN . Na pierwszy ogień poszły tzw. pierogi z wody Zamówiłam gotowane pierogi z boczniakiem, cebulą, czosnkiem, serem feta i okrasą. Odpłatnośc 21 PLN , choć w ramach Weekendu za pół ceny wyjątkowo kosztowały połowę tego Nie zawiodłam się ich smakiem! Grubo nadziane, z intensywnym posmakiem boczniaka
Grunt to przepis!bliskimi. Aby przyrządzić szaszłyki z caprese potrzebujemy: Pomidorki koktajlowe Mozzarella – małe kulki Bazylia Oliwa z oliwek Pieprz Przygotowanie tej sałatki podanej w nietypowy sposób jest banalnie proste. Pomidory i ser nabijamy naprzemiennie na patyczek do szaszłyków, przekładając za każdym razem listkiem bazylii. Całość polewamy oliwą i przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Idealny dodatek do grilla, ale również jako przystawka do innych
MarcinChefrumiano. W tym samym czasie spaghetti gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i wkładamy z powrotem do garnka. Do miseczki wlewamy oliwę i sok z cytryny oraz wsypujemy ser. Mieszamy. Mieszanka polewamy makaron. Posypujemy kawałkami indyka i listkami bazylii. Doprawiamy solą i pieprzem, możemy posypać skórką z cytryny. Od razu podajemy
Dzieje kuchennej Wiewióryrada, chleb na proszku. Chleb bez wyrabiania, wystarczy wymieszać mokre składniki z suchymi. Bardzo gęste ciasto chlebowe, które wyrasta w puszysty chlebek. Chleb na proszku to idealny chleb do serów i twarożków. Chleb na proszku Składniki: podłużna forma o pojemności 1,5 l 450 ml siadłego mleka 200 ml wody 100 g laskowych orzechów 60 g słonecznika 40 g łamanego
codojedzenia