Będąc na Bałkanach jedliśmy różne postacie tego dania. Burek to rodzaj placka z ciasta filo lub yufka, wypełnionego nadzieniem z mięsa mielonego, białego sera, ziół lub szpinakiem. Nazwa pochodzi od tureckiego czasownika bur, oznaczającego, zawijać, zakręcać. Danie to jednak rozpierzchło się na kuchnie innych narodów wraz z emigrującymi ludźmi i teraz zajadamy je w różnych zakątkach naszego globu. Burek można
Moje Małe CzarowaniePrzepis na warstwową sałatkę serową, która idealnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach. Składniki 1 kostka białego sera chudego 1 por 5 jajek 3 pomidory puszka kukurydzy 20 dag sera żółtego 20 dag szynki pietruszka lub szczypiorek majonez jogurt naturalny sól pieprz Wykonanie Ser doprawić solą i pieprzem wg uznania. Pora pokroić, posolić i wygnieść. Ułożyć na serze. Posmarować pierwszą
Wasze Przepisyadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety ruskie Kotlety ruskie, to nic innego jak kotleciki składające się z ziemniaków, białego sera i cebulki. Z czym Wam się kojarzą takie składniki? Oczywiście, że z tradycyjnymi pierogami ruskimi. A pierogi uwielbia chyba każdy? Na pewno kotlety ruskie także zachwycą Was swoim smakiem. Kotlety ruskie są bardzo łatwe w przygotowaniu i co najważniejsze robi się
Przepiski.plNaleśniki twarogowe , naleśniki lub może placki z białego sera . Pyszne z owocami, na przykład z truskawkami i bitą śmietaną. 3 jajka, 125 g półtłustego twarogu, 4 czubate łyżki mąki pszennej, 3 łyżki cukru pudru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy lub skórka otarta z cytryny, masło klarowane do smażenia naleśników, Ser zemleć. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia
królestwo garówpudru żelatyna upieczony biszkopt lub gotowy ,na blaszkę 33×25 przygotowanie śmietankę ubić z cukrem pudrem dodać serki mascarpone , wcześniej rozmrozić owoce.i dać na sitko . Ja miałam końcówkę białego sera to też dodałam ok 10 dag ,wszystko mieszamy łyżką a na końcu owoce ,mieszamy tak niedokładnie te owoce z masą żeby były dwa kolory ,na końcu rozpuszczona żelatyn
Moje WyrobyJeśli jesteście fanami naleśników, spróbujcie koniecznie tej wersji z dodatkiem proszku budyniowego. Naleśniki są bardzo delikatne i mają lekki, waniliowy aromat. Nadzienie - to biały ser z wiaderka o smaku waniliowym oraz pokrojone na kawałki brzoskwinie. Wierzch dodatkowo można udekorować słodką śmietanką i kilkoma plasterkami pozostałych brzoskwiń. Naleśniki budyniowe najlepiej smakują, odsmażone na masełku. Składniki: 4 jajka, 500 ml mleka
Świat Domowej Kuchnispodzie układamy okrągłe biszkopty, a na bokach podłużne (jeśli nie chcą się trzymać możemy delikatnie podkleić masłem do boków). WARSTWA SEROWA: Żelatynę zalewamy mlekiem, mieszamy, odstawiamy do napęcznienia. Ser biały ucieramy z cukrem oraz pastą waniliową. Śmietankę UHT Łaciatą 36% ubijamy na sztywno. Pamiętajcie, że Śmietanki 30% i 36% należy przed ubijaniem dobrze schłodzić – ja robię to co najmniej
Ostra na Słodkowilgotny i treściwy. Jest to najlepszy sernik, jaki miałam okazję jeść. Sernik przygotowany jest na bazie sera w kostce i sera z wiaderka. W obecnych czasach sery z wiaderka są naprawdę dobrej jakości, a sernik przygotowany z sera w kostce z dodatkiem sera z wiaderka smakuje naprawdę jak sernik mojej babci, który pamiętam z czasów dzieciństwa. Sernik przygotowany jest(...)przygotowaniu, idealny na poprawę nastroju do popołudniowej kawy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki Blaszka 24×36 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 1 kg twarogu tłustego – sera białego w kostce 15 jajek (rozmiar M) 60 g mąki 2 budynie śmietankowe – sam proszek 250 g cukru 3 łyżki cukru wanilinowego
Przepiski.plśmietanę, jajka, olej oraz cukier i sól. Mieszamy rózgą do połączenia. Odstawiamy na około 30 po czym na mocno rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Podajemy na słodko, np z białym serem i/lub ulubionym dżemem. Źródło
Smaki Na Talerzuminut na silnym ogniu pod przykryciem, następnie odcedzić. Ugotowane ziemniaki wyłożyć na salaterkę, dodać masło, sól i posiekany koperek. Podawać jako dodatek do obiadu albo samodzielne danie z dodatkiem białego sera, kwaśnej śmietany, maślanki lub kefiru. Miłego gotowania! Młode ziemniaki w łupinach
Moja Książka Kucharskaszkl ( nie więcej ) gorącej wody , dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem i masłem na kremową masę. Łyżka po łyżce dodajemy ser biały , a następnie wsypujemy mleko w proszku – dokładnie miksujemy. Dodajemy żelatynę, hartujemy z masą serową i jeszcze raz mieszamy. Masę wylewamy na dżem, wygładzamy wierzch. Układamy biszkopty, chłodzimy. Zalewamy tężejącą galaretką. Chowamy na kilka
Ostra na Słodkomąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej sól i zmielony pieprz DODATKOWO DO PODANIA skwarki z boczku odrobina tłuszczu po wytopieniu boczku tarty parmezan (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Biały ser oraz liście szpinaku zblenduj mikserem na gładką masę. Twaróg możesz także przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, jednak sporo czasu zmarnujesz na mycie drobnych części sprzętu. Na stolnicę wsyp
ProstePesto.plMąka/kasze/ryż Mąka 3 zł Ryż 1,5 zł Kasza gryczana niepalona 2,4 zł Makaron ryżowy 6 zł Jajka/nabiał/sery 5 jajek 6 zł Ser biały kremowy 4 zł jogurtu 1,5 Śmietana 2 zł Parmezan 10 zł Owoce Cytryna 1 zł Mandarynka 1 zł Jabłko 0,5 zł Mięso/wędliny Podwójna pierś z kurczaka
Niedzielny kucharzupiec 20min/180′ w tortownicy 25cm wyłożonej papierem. Masa serowa 3 białka skórka z 1 pomarańczy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szkl. cukru (szkl. 200ml) 50g masła 1kg sera białego Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy cukier i startą skórkę z pomarańczy studzimy. Białka ubijamy i łączymy wszystkie składniki. Wykładamy masę serową na upieczone ciasto, a na wierzchu pozostałą
Wasze PrzepisySkładniki: 250 g sera białego, u mnie chudy 220 g mąki pszennej 1 jajko i 1 żółtko 3 łyżki zmielonego erytrolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody 3-4 … Czytaj dalej Oponki z piekarnika
czarrna od kuchni