popołudniowej kawy. Ciasto francuskie możemy przygotować sami (przepis na ciasto dostępny na mojej stronie) lub kupić gotowe ciasto. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g rodzynek 200 g zmielonego białego sera 1 jajko 4 łyżki cukru Opis przygotowania: Jeżeli zdecydujecie się na ciasto domowej roboty zapraszam na mój przepis na croissant. Ja użyję już gotowego ciasta. Na początku piekarnik nagrzewamy
Ciastka i ciastażadnych dodatków. Z części postanowiłam przygotować coś wyjątkowego, padło na drożdżówki. Inspirację znalazłam tuta j. Jeśli nie macie domowego, wiejskiego twarogu do przygotowania tych bułeczek możecie użyć twardego, niemielonego sera białego, twaróg wiadereczkowy będzie zdecydowanie zbyt rzadki. składniki: zaczyn: 1/2 szkl ciepłego mleka łyżka cukru łyżka mąki pszennej 30 g świeżych drożdży ciasto właściwe: 340 g mąki pszennej(...)ekstrakt, zaczyn wyrabiać ciasto, pod koniec dodając przestudzone masło. Z ciasta uformować kulę, ostawić w ciepłe miejsce bez przeciągów, pod przykryciem na ok godzinę, do czasu aż podwoi objętość. Ser zblendować z pozostałymi składnikami. Wyrośnięte ciasto krótko zagnieść na oprószonej mąką stolnicy, rozwałkować na grubość ok 5 mm, na kształt prostokąta. Ciasto posmarować serem, złożyć na 3 części wzdłuż dłuższego
6niebobiałka) - 50 g czekolady (60% kakao) - 1 szklanka jogurtu naturalnego - 3/4 szklanki cukru - łyżeczka wanilii - 1 łyżeczka kawy Składniki na krem twarogowy: - 1/3 szklanki cukru pudru - 1/2 kg sera białego - 1 łyżeczka likieru kawowego Najpierw w misce łączymy same suche składniki na ciasto: mąki, kakao, proszek do pieczenia, soda i sól. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy. Teraz ubijamy(...)ciasto nam stwardnieje. Gotowe ciasto przekładamy do formy i pieczemy ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystygnięcia i zaczynamy robić krem. Ser miksujemy z cukrem i likierem na gładką masę i nakładamy na wystudzone ciasto. Na krem ścieramy trochę czekolady. Ciasto wkładamy do lodówki aby krem nam stężał. Smacznego
Kuchenne Wariacjeminut Temp. pieczenia : 180 C Składniki: Ciasto: 250 g mąki 50 g cukru 150 g masła 1 żółtko 1 łyżeczka cukru wanilinowego Krem serowy : 350 g mielonego białego sera 1 jajko 1,2 szkl. cukru pudru 1 budyń śmietankowy garść rodzynek Dodatkowo: 4 duże jabłka sok z 1/2 cytryny Sposób przygotowania : Mąkę przesiewamy , dodajemy do niej miękkie masło i siekamy
Słodkości i nie tylkocukru 2 żółtka 1 jajko 100 g wiórek kokosowych 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki kakao Masa serowo-dyniowa: 1 kg dobrej jakości sera z wiaderka 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 300 g puree z dyni 5 jajek wielkości M 3 / 4 szklanki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Czekoladowo(...)włożyć do zamrażalnika. Drugą częścią wylepić dno formy do pieczenia (25/25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, włożyć do lodówki na 30 minut. Masa serowo-dyniowa: Do misy miksera przełożyć biały ser i puree z dyni, wlać mleko kokosowe, wbić jajka, wsypać cukier oraz proszek budyniowy. Całość krótko zmiksować na niewielkich obrotach, tylko do połączenia się składników. Wykonanie Na schłodzony spód
niecodziennikparyprzygotować w tym roku. Ja postaram się podrzucić Wam kilka pomysłów i może, na któreś z nich się skusicie :) Na początek inna wersja sernika :) Składniki: ser - 700 g sera białego dwukrotnie zmielonego - 6 jajek - 200 g cukru pudru - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 budyń waniliowy - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 60 g rodzynek - 150 g margaryny krem - 3 szklanki mleka(...)pszennej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia oraz - galaretka brzoskwiniowa Przygotowanie: Na początek zabieramy się za przygotowanie sernika. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy stopniowo żółtka, ser oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem. Całość dokładnie miksujemy a na koniec dodajemy rodzynki. Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. Przelewamy
Zainspirowana w kuchniustach a smaki malinowo-jagodowy przeplatają się wzajemnie dając rozkosz podniebieniu....wszystko podkreśla wyrazisty smak sosu jagodowego.... Składniki na blaszkę 26 cm Masa serowa : - 1 kg sera białego (u mnie z wiaderka) - 4 jajka - szklanka cukru pudru - 2 duże łyżki mąki ziemniaczanej - 50 ml jagód ze słoika lub mrożonych - 50 ml malin ze słoika lub mrożonych Spód(...)pieczenia i szczelnie owiniętą folią aluminiową, wstawiamy do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, na środkowy poziom dajemy blachę wypełnioną do połowy wodą. Jagody i maliny przecieramy przez sitko, ser, jajka, cukier mieszamy, dodajemy mąkę, mieszamy, dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy jagody a do drugiej maliny, mieszamy. Wylewamy na spód z ciastek w sposób pokazany na poniższych zdjęciach
Wypieki Renepięknie pachnie a smakuje jeszcze lepiej , jest delikatny i lekko kwaskowaty przełamuje słodki smak sernika. Składniki : Masa serowa ( składniki wyjąć z lodówki na godzinę dwie przed robieniem ) - 450 g sera białego u mnie " Mój Ulubiony " z Wielunia - 250 g serka Mascarpone - 200 g cukru pudru ( jak ktoś woli mniej słodki dać 150 g) - 3 jajka - kilka kropel olejku waniliowego(...)pieczenia ,wymieszane herbatniki wyłożyć na blaszkę i ugniatając wyrównać . Blaszkę owijamy folią aluminiową tak aby było szczelnie najlepiej 2-3 razy . Wstawić do lodówki . Do miski wrzucić sery,wymieszać ,dodać mąkę,olejek i cukier,wymieszać , dodawać po jednym jajku cały czas mieszając aż połączą się składniki , gotową masę wylewamy na schłodzony spód. Na dużą blaszkę wylewamy wrzącą wodę ,stawiamy
Wypieki Renemnie:)) Polecam wszystkim miłośnikom słodziuchnych wypieków! Składniki: Na spód: 120 g mąki pszennej 50 g masła 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru szczypta soli Na masę serową: 750 g sera białego półtłustego mielonego 75 g masła 300 g masy krówkowej 3 jajka Wierzch: 50 g posiekanych orzechów włoskich 200g masy krówkowej Przygotowanie: Ciasto kruche: Mąkę przesiewamy, dodajemy posiekane masło, cukier(...)ucieramy na puszystą masę. Dodajemy masę kajmakową i miksujemy aż składniki się połączą. Następnie do masy dodajemy po kolei po jednym jajku, cały czas ucierając. Na koniec partiami dodajemy ser i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.Gotową masę przelewamy na podpieczony spód i wstawiamy do piekarnika. Na spód piekarnika wstawiamy naczynie z wodą.Pieczemy w temperaturze 160 stopniach przez
Cakes By Kejtmasy serowej) 1/2 szklanki cukru pudru 100 zimnego masła 20 g zimnego smalcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia: Warstwa jabłkowa: 5 jabłek (szara reneta) Masa serowa: 1 kg sera białego dwukrotnie zmielonego lub dobrego wiaderkowego 4 żółtka 6 białek 1 szklanka śmietany 18% 100 g masła 1 szklanka cukru (lub odrobinę mniej) 2 budynie śmietankowe lub waniliowe(...)temperaturę pokojową. Utrzeć na puch miękkie masło z cukrami, stopniowo dodawać po 1 żółtku. Następnie dodać partiami śmietanę, olejek smakowy, proszek budyniowy i całość zmiksować. 3. Dodawać po łyżce sera i miksować. Białka ubić osobno, w trzech partiach dodać do masy serowej mieszając całość szpatułką. 4. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Odcisnąć z nadmiaru soku. Jabłka wyłożyć na podpieczony
Kuchnia domowa Aniciasto: puszka czerwonej fasoli 3 jajka 4 łyżki otrębów pszennych firmy Kupiec 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki kakao 5 łyżek stewii 2 łyżeczki proszku do p. krem: 500g sera białego Emilka 1 łyżka kakao 0,5 szklanki syropu/zaprawy wiśniowej (ja użyłam Soleo light dostępny w Kauflandzie) stewia wg. smaku (wszystko zależy od tego jak słodki będzie syrop/zaprawa której(...)ostudzone ciasto na pół syrop wiśniowy doprowadzamy do wrzenia i rozpuszczamy w nim żelatynę wlewamy mieszankę syropu i żelatyny (najlepiej przez sitko, żeby nie było grudek) do sera dodajemy kakao i mieszamy dosładzamy stewią wkładamy spód ciasta spowrotem do tortownicy wyłożonej (tym razem) folią spożywczą (chyba że mamy formę silikonową) wykładamy krem na ciasto i nakładamy górę wstawiamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćtłuszczu 18%; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: 2 jaja ugotować na twardo. Wystudzić. Obrać. Pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Dodać do jajek. Wymieszać. Do farszu dodać starty ser, śmietanę i majonez. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać surowe jajo i wymieszać. Z tawrogu, margaryny i mąki zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto rozwłkować na placek o grubości(...)zarumienienia. Podawać na ciepło lub na zimno. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 14 pierożków. Do ciasta można użyć zarówno chudego jak i półtłustego białego sera. Margarynę w cieście można zastąpić masłem. Można użyć także tuńczyka w kawałkach i w razie potrzeby rozdrobnić go widelcem. Mozzarellę można zastąpić starym, żółtym serem. Farsz można dodatkowo skropić sokiem
Gospodyni Miejskasię ogromną popularnością i … znikł bardzo szybko. Spróbujcie, ten sernik jest naprawdę prosty i pyszny. Dziękuję Spółdzielni Dostawców Mleka w Wieluniu za pyszną paczkę. Rodzina i ja kochamy białe sery i wszelkie mleczne wyroby, dlatego tak nas ona ucieszyła. A Wam moi drodzy czytelni serdecznie polecam Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony Wieluń zarówno do wypieków (serników, ciast z serem
Słodkie okruszkiszklanka mleka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody Na sernikową część: 1/2 kg sera z wiaderka 2 jajka M (osobno białka i żółtka) 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny (125 g) miękkiej 2 łyżki mąki ziemniaczanej mała szczypta soli Przygotowanie: Formę natłuszczamy i obsypujemy kaszą(...)białka (z dwóch jaj). Białka ubijamy ze szczyptą soli. Żółtka miksujemy z miękką margaryną i cukrem. Następnie do naszej masy dodajemy mąkę ziemniaczaną, znów miksujemy. Po czym stopniowo dodajemy biały ser. Miksujemy na małych obrotach. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek, miksujemy chwilę na małych obrotach do połączenia. Masę sernikową wykładamy łyżką na masę czekoladową. Ciasto wkładamy na nagrzanego
Słodkie okruszkimleka 100 gram drożdży 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki roztopionego masła 4 żółtka szczypta soli mąka Nadzienie: 1 słoik dżemu (marmolada będzie lepsza: Masa serowa: 1 kostka białego sera - 250 gram 1/4 szklanki cukru 2 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego Polewa: cukier kryształ gorąca woda Wykonanie: W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże z dwiema łyżkami cukru i szczyptą
Ciasteczkowy Potwór