które są wyśmienite. Do dzieła Składniki: – 500g serc drobiowych – 2l bulionu lub 2l wody + 1 łyżka koncentratu bulionu warzywnego – 2 marchewki – 1 pietruszka – 1/4 selera – 6 małych ziemniaków – 10g suszonych grzybów – 150g kaszy pęczak/kaszy jęczmiennej drobnej/kaszy krakowskiej łamanej Opcjonalnie: zielenina do dekoracji, jogurt/śmietana do zabielenia Serca opłukujemy, wkładamy do dużego
Be Fit Be Strongsmak, więc nie należy go oszczędzać. Ważne jest to, że ma to być młody koperek, bez rozwiniętych kwiatów. Składniki (na 3 porcje): 6 małych ziemniaków mała marchew kawałek selera korzeniowego pół cebuli liść lubczyku 2 łyżki oleju do smażenia duża garść koperku (grubości kobiecego nadgarstka) sól pieprz łyżka śmietany Warzywa korzeniowego obrać i pokroić w kostkę o boku
Weekendy w domu i ogrodzieWystarczy wszystkie składniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i całość upiec w piekarniku. Ryba po upieczeniu będzie soczysta oraz idealnie skomponuje się z upieczonymi kawałkami warzyw (paskami: marchewki, pietruszki oraz selera i talarkami pora). Nie ukrywam, że w swojej kuchni wykorzystuje mrożone warzywa i owoce, ponieważ: - w ten sposób mam je zawsze pod ręką (tj. w zamrażalniku) i w każdej
Ugotowaćskladniki 1 słoik selera 1 puszka ananasa pokrojonego drobno -sok trzeba zlać 15 dag sera żółtego 1 por drobno pokrojony -nasolić go a potem po 20 min odcisnąć i dać do reszty składników 10 lub 15 dag orzechów włoskich (ja nie miałam więc było bez orzechów) 1 pęczek szczypiorku -szczypiorek drobno pokroić 1 jogurt naturalny sól pieprz wszystkie składniki połączyć
Moje Wyrobyrolada , modro kapusta i śląski łobiod momy gotowy. Składniki: 1/2 kurczaka 250 g wołowiny z kością szyja z kaczki lub gęsi 250 g podrobów 4 marchewki 3 pietruszki seler średni por 1 cebula 2-3 liście kapusty 2 ząbki czosnku natka pietruszki kilka gałązek lubczyku 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 4-5 ziaren pieprzu sól Wykonanie
magiczna kuchnia Kasiprzełamują słodycz marchwi i dyni. SKŁADNIKI: 3 dynie Hokkaido, u mnie były małe, wyszło razem ok. 2,560 kg 3 duże marchwie 2 duże pietruszki 1 duża cebula 1 seler 3 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe 1,750 l wody pół łyżki klarowanego masła do smaku sól i pieprz (opcjonalnie) ostra mielona papryka i kardamon (opcjonalnie) Do podania: pestki
Zasmakuj Kuchnitakich przepisów jest przepis na pieczone warzywa korzeniowe. Pieczone buraki, cebula, marchewka – to moje ulubione trio. A do smaku, żeby nie było nudno, pieczone ziemniaki, czosnek, pietruszka, bataty, seler – im więcej
Vegan Tastezapach i smak. Jest bardzo cenną rośliną zielną. O jej właściwościach piszę niżej. Składniki (na 1,5 litra bulionu): duży ziemniak lub 2 średniej wielkości 3 marchewki pietruszka 1/3 selera ok. 20 cm pora lub opieczona na blasze albo w płomieniu cebula 3 cm imbiru lubczyk (wiosną, latem i jesienią 2 gałązki świeżego, zimą - łyżeczka suszonego) 6 kulek ziela angielskiego
Weekendy w domu i ogrodziearomatyczny barszcz na zakwasie buraczanym z suszonymi grzybami. Składniki: 1,5 kg buraków 500 ml zakwasu z buraków 15 g suszonych grzybów 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 ząbki czosnku 3 ziarenka ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu 2 liście laurowe cukier sól, pieprz Wykonanie: Suszone grzyby zalać wodą, odstawić do namoczenia na 2 godziny
magiczna kuchnia Kasimniej słodszy niż warzyw z zalewy. Sałatka jarzynowa jak u Mamy domowa, rodzinna, tradycyjna. Składniki: 4 duże ziemniaki 5 jajek 5 marchewek 1 duży por 4 pietruszki 1 cały seler puszka zielonego groszku (może być mrożony) puszka kukurydzy konserwowej (może być mrożona) 3 jabłka 4 ogórki kiszone majonez dobrej jakości 2 łyżeczki ostrej musztardy sól, pieprz do smaku, łyżeczka drobnego
Zasmakuj Kuchniponieważ tak i tak smakuje doskonale. Smacznego! Składniki (3-4 porcje): 1 szklanka (200 g) kaszy kuskus 1 machewka 1 pietruszka 1 średni burak czerwony kawałek (ok. 50 g) selera kilka (ok. 300 g) różyczek kalafiora 1/2 szklanki ziaren słonecznika 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oleju Sos: 4 łyżki oleju 2 łyżki syropu z agawy lub miodu
Fitsweet.mesłodkiej kapusty . Składniki: 500 g kości/żeberek wędzonych 400 g kapusty kiszonej 1 puszka pomidorów 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 5 ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka 1/3 selera 2 cebule 2 liście laurowe 3-4 ziarenka ziela angielskiego olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Do garnka wkładamy żeberka, liść laurowy, ziele angielskie i zalewamy całość 2 L wody, gotujemy
magiczna kuchnia KasiPasztety to polska specjalność, ale w tej wersji jadł go mało kto. Pasztet z selera jest znakomity i na gorąco i zimno. Mnie bardzo smakował prosto z piekarnika, a reszta rodziny wolała na zimno. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieśmietanowo-pomidorowym :) Składniki na makaron z kurczakiem: – 1 pierś z kurczaka ok. 300 g – 150 g zielonego groszku – 1 pomidor ok. 170 g – 2 łodygi selera
Kuchenne Wariacjerazie potrzeb, trzeba zmieniać proporcje. Składniki: podudzia z kurczaka – po jednym na dorosłą osobę 2 marchewki 1 cebula 1 czerwona papryka kilka pomidorków koktajlowych kilka ząbków czosnku łodyga selera naciowego kawałek tłustego boczku, albo słoniny 1 strączek chili 1 ziemniak 1 kieliszek białego wina zielony groszek – 1 puszka, albo odpowiednia ilość świeżego lub mrożonego 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
stajnia gołębie od kuchni