wariacji tego dania. Dzisiaj pokażemy przepis prosty i zarazem nasz ulubiony. Zapraszamy do wypróbowania… nie trzeba czekać do wigilii. Przepis Składniki: 800g ryby 600g marchewki 400g cebuli 200g selera 200g korzenia pietruszki przecier pomidorowy sól cukier pieprz olej jajko bułka tarta wegeta My kupujemy mrożonego mintaja w kostkach. Kostki są dość grube i ryba nie rozpada się, dlatego
KasiaiKrzysiu.plSkładniki : 1/2 salaty strzępiastej 250 g pomidorków koktajlowych 1 zielony ogórek 3 łodygi selera naciowego kula mozzarelli sos 3 łyżki oliwy bazylia oregano sól,pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Sałatę porwać na kawałki, pomidorki pokroić na ćwiartki ,s eler pokroić w paseczki. Mozzarellę i ogórek pokroić w większą kostkę. Do miski przełożyć sałatę, warzywa oraz ser. Oliwę połączyć
magiczna kuchnia Kasirosołu ale tym razem z kaczki Składniki: - korpus + szyja z kaczki - 2 skrzydełka z kaczki - 1 ćwiartka kurczaka - 2,5 l wody - 1 por - 3 marchewki - 2 pietruszki - ćwiartka selera - 1 cebula - natka pietruszki - natka lubczyku - 2 liście laurowe - 5 ziaren ziela angielskiego - sól, pieprz - szczypta chili Do garnka wrzucamy kaczkę i kurczaka i zalewamy zimną wodą. Gdy zacznie
Kuchenne Wariacjejajka M 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu Składniki na sos: 1 cebula 1 ząbek czosnku 300 g mieszanego mięsa mielonego 1 puszka pomidorów krojonych400g 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 łyżki masła ghee lub olej 1 łyżka ciemnego octu balsamicznego sól, pieprz 0,5 łyżeczki cukru dodatkowo: parmezan Wykonanie: składniki na naleśniki dokładnie wymieszać i odstawić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!podzielić przepisem na ów rosołek Składniki: - korpus + szyja z gęsi - 1 noga z gęsi - 300 g szponder wołowy - 1 ćwiartka kurczaka - 1 por - 2 średnie marchewki - 1 pietruszka - ćwiartka selera - 1 cebula - natka pietruszki - natka lubczyku - 3 liście laurowe - 5 ziarenek ziela angielskiego - sól, pieprz - szczypta chili - kilka igiełek rozmarynu - makaron domowy z pietruszką i lubczykiem Składniki na 10 porcji
Kuchenne WariacjeSmaczne, szybkie, zdrowe i wegetariańskie curry :) Składniki na 4 porcje: 1 czerwona papryka 1 cebula 2 marchewki 1/2 korzenia selera 1/2 bakłażana 1 małe opakowanie tofu 2-3 łyżeczki gotowej mieszanki curry w proszku 1/2 puszki mleka kokosowego 1 szklanka czarnego ryżu 2-3 łyżki oleju 3-4 łyżki sosu sojowego natka pietruszki lub świeża kolendra Ryż opłukać
Jemy PijemyJest pyszna, zdrowa, ma mnóstwo witamin i dobrze rozgrzewa :) Idealna po sobotniej nocy ;) Na garnek średniej wielkości potrzebne są: 2 podudzia z kurczaka 4 duże marchewki 3 piertuszki 1/2 selera 1/2 pora 1 cebula 5 małych ziemniaków natka pietruszki koperek słoik kiszonych ogórków ( wraz z wodą ) 4 ząbki czosnku 3 liście laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego sól pieprz
Jemy Pijemydomu mamy zazwyczaj sushi piątki lub sushi soboty ;) Zazwyczaj na ryż kładę awokado z ogórkiem lub tofu. Wczoraj postanowiłam dodać trochę koloru i zrobiłam sushi z marchewką, czosnkiem i selerem. Wyszło obłędnie pyszne! Sushi będzie jeszcze lepsze jeśli zjecie je z odrobiną sosu sojowego lub wasabi. Czasem zamiast
wegetalerzecukru (kalorii) niż inne. Dlatego pijemy je chętnie zarówno ja, jak i moja mała :) Składniki: 2 pomarańcze 1/4 ananasa 1 kiwi garść liści pietruszki garść liści szpinaku 2 kawałki selera naciowego Metoda: Wycisnąć sok z pomarańczy. Do blendera wrzucić pozostałe składniki, zalać sokiem z pomarańczy i zblendować na gładko. Pić krótko po przygotowaniu inaczej traci wartości odżywcze. Smacznego :) Skomentuj
MamaOskarkaporcje: 25 g świeżych liści szpinaku baby 10 g kiełków brokułu 35 g świeżego ogórka (ok. 1/4 ogórka) 110 g świeżego ananasa (ok. 1/4 ananasa) 1 łodyga selera naciowego sok z 1 limonki 180 jogurtu naturalnego kilka kostek lodu CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Wszystkie składniki, poza kostkami lodu, umieszczamy w misie blendera. Blendujemy na gładką masę
My Culinary ArtBlueberry Corner by "jagodzianka" Rewelacyjny pasztet z warzyw. Seler świetnie zastępuje mięso i pasztet doskonale smakuje. Dla niektórych ludzi, wegetarianizm to styl życia – … Przeczytaj cały artykuł Post Pasztet z warzyw pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerdocument.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Cebulkę kroimy w piórka, czosnek w plasterki i smażymy na oliwię do zeszklenia. Następnie dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojony w kostkę seler naciowy. Podlewamy lekko wodą i dusimy aż warzywa zmiękną. Dodajemy pomidorki pelati, koncentrat pomidorowy, dusimy ok 5 minut. Hartujemy śmietankę i dodajemy do sosu. Przyprawiamy do smaku bazylią, oregano, słodką
CoolinarniePLpraktycznie wszystko! Nie wiemy, czy nadal wówczas będzie można go tak nazywać, ale na pewno nadal będzie świetny do kanapek czy surowych warzyw. Polecamy go jeść (z) marchewką lub selerem naciowym. W sam raz na drugie śniadanie do pracy! Click to view slideshow
GRUBY WAŁEKprosta do przygotowania. Odgrzewana co dzień to smaczniejsza. Składniki: 400 - 450 g kiszonej kapusty 1- 2 listki laurowe 4-5 ziarenek ziela angielskiego 2- 3 ziemniaki marchew pietruszka kawałek selera, pora cebula około 50- 100 g słoniny (u mnie wędzona) 2 kiełbaski śląskie 1 łyżka mąki sól, pieprz 1/2 łyżeczki cukru zielenina Wykonanie: zawartość słoika z kiszoną kapusta przekładam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!