seler - 8745 przepisów (strona:314/583)

Menu na tydzień: Zdrowe przepisy z pęczakiem za 80 zł 125

Mrożonka groszek i marchew 3,45 zł Opakowanie boczniaków 5 zł 2 marchewki 1,3 zł 2 pietruszki 2 zł Pietruszka nać 1,45 zł Kawałek selera 1 zł Ryżę/kasza/mąka 0,8 kg mąki 3 zł 2 opakowania drożdży 1,8 zł Opakowanie ryżu basmati 3,3 zł 0,5 kg pęczaku 3,45 zł Jajka/nabia

Niedzielny kucharz
Klopsiki z indyka w sosie czosnkowym 129

jest chuda i klopsiki mogą być zbyt twarde. Najczęściej klopsiki robię z mielonego udźca z indyka. U mnie wszyscy klopsiki lubią podane z kaszą jęczmienną i surówką z korzenia selera . Ilość porcji: 20 sztuk Czas przygotowania: 50 minut Składniki na klopsiki z indyka w sosie czosnkowym: 1200 g mielonego indyka 4 ząbki czosnku 1 jajko 1 mały pęczek natki pietruszki

Kuchcik gotuje
Usuwamy pestycydy z warzyw i owoców 130

dwie listy poniżej. awokado kapusta szparagi mango cebula bakłażan kiwi kalafior Tutaj możemy być spokojni i nie musimy się stresować toksynami. truskawki jabłka brzoskwinie nektarynki gruszki wiśnie ziemniaki seler pomidory papryka ogórki Tu niestety gorzej. Na te produkty trzeba zwrócić szczególną uwagę i starannie je wybierać. Po drugie, jak radzić sobie z różną strukturą warzyw i owoców? No właśnie, jabłka

Analiza Smaku
Zupa z brokułem i cukinią 112

zupa warzywna z wymarzonym ostatnio brokułem ;) Składniki:  200 g makaronu muszelki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła ghee 250 g cukinii  2 marchewki 1 mały seler korzeniowy 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1,2 litra wody 2 pomidory malinowe 200 g różyczek brokułu 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Placki warzywne po romsku 116

wypróbować , szczególnie że jest to bardzo prosty posiłek . składniki : 1 średniej wielkości cukinia ( młoda , bez komory nasiennej ) 3 marchewki 4-5 ziemniaków , młodych 1 mała puszka kukurydzy 2 gałązki selera naciowego 2 cebule 1 łyżeczka suszonych liści kolendry 2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżka brązowego cukru 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej sól , pieprz do smaku gulasz

Ogrodnik w podróży
Błyskawiczna sałatka warzywna 232

Błyskawiczna sałatka warzywna to danie na szybką kolację, ale również klasyczna przystawka na każdą rodzinną uroczystość. Wystarczy chwila pracy i zyskamy pyszną sałatkę. Lista składników i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz cielęcy z warzywami 122

Delikatne mięso w warzywnej oprawie. Składniki:  500 g łopatki cielęcej 1 łyżka oleju 1 łyżka mąki pszennej 500 ml wrzątku 1 liść laurowy 2 marchewki 2 pietruszki 1 seler 1 por 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie:   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Zupa ziemniaczana z kiełbasą 158

można także tradycyjnie.Pomysł podpatrzony w necie,ja w sumie zawsze przyprawy daję wg własnych upodobań i "na oko"', na koniec ewentualnie doprawiam. 250 g włoszczyzny(marchewka, pietruszka,seler,por -pokrojone na kawałki 3 cebulki dymki 20 g oleju plus dodatkowa porcja do podsmażenia kiełbasy 700 g ziemniaków pokrojonych w kostkę 900 g wody 2 kostki bulionu drobiowego 1 liść

Moje domowe kucharzenie
Zupa koperkowa z kaszą gryczaną białą 131

PRZEPIS NA ZUPĘ KOPERKOWĄ Składniki na zupę koperkową: 600g ziemniaków pęczek kopru 4 łyżki kaszy gryczanej białej 1 cebula 3 łyżki masła 1 korzeń pietruszki 1 marchewka kawałek korzenia selera liść laurowy 5 szt ziela angielskiego sól pieprz ½ szkl słodkiej śmietanki Jak zrobić zupę koperkową: Zacznij od zrobienia wywaru warzywnego. Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle w garnku. Dodaj pokrojone

Dorota Smakuje
Sałatka warzywna ze szczypiorkiem 160

można również rozbudować, dodając do niej grillowanego kurczaka lub ulubioną wędlinę. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: 50 minut Składniki na sałatkę warzywną ze szczypiorkiem: 2 duże marchewki 1 korzeń selera 1 pietruszka 3 ziemniaki 1 cebula (opcjonalnie) 2 ogórki kiszone 3 jajka 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 1 pęczak szczypiorku 2 - 3 łyżki majonezu pieprz i sól do smaku

Gotuj w domu
Flaki z boczniaków 164

tradycyjnymi mięsnymi flakami. Flaki z boczniaków to po prostu pyszna aromatyczna zupa grzybowa. ok. 400 gramów boczniaków 200 gramów włoszczyzny mrożonej lub 1 mała marchewka, 1 mała pietruszka, kawałek selera, kawałek pora. 1,5 litra dowolnego bulionu lub wody 4/5 kulek ziela angielskiego 3 duże liście laurowe pół płaskiej łyżeczki imbiru szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz pół łyżki majeranku

Andzia Pichci
Oberiba na gęsto 190

terenach śląska ludzie żyli bardzo skromnie i oszczędnie. Mieszkańcom musiało wystarczyć to co zebrali z pola i przydomowego ogródka. Każda gospodyni w ogrodzie uprawiała marchew, pietruszkę, seler, fasolę, groszek, dynię, cebulę, ogórki i kalarepę zwaną oberibą. Warzywa te stanowiły podstawę witaminowego zaopatrzenia śląskiego stołu. Oberiba na gęsto to potrawa, którą można przygotowywać już wczesną wiosną, gdyż kalarepa wyrasta najwcześniej

bistro mama
Zupa grzybowa ze śmietaną 157

Dobrze sprawdzają się łazanki. My dodaliśmy spaghetti, bowiem takie nam zostało z poprzedniego dnia. Składniki: Bulion warzywny: 3 młode marchewki 1 pęczek pietruszki z natką 1 por 2 młode selery 1 cebula 4 ziarna ziela angielskiego 8 ziaren pieprzu 1 liść laurowy sól Zupa: 50 g suszonych grzybów 1,2 litra bulionu warzywnego 1 cebula 1 płaska łyżka maki

R'n'G Kitchen