schab - 5585 przepisów (strona:24/373)

Schab pieczony ze śliwkami 37

Schab pieczony ze śliwkami Schab pieczony ze śliwkami w rękawie do pieczenia, to idealny sposób na pyszne i aromatyczne mięso. Wiadomo, że schab jest chudym mięsem i po upieczeniu bywa suchy. Ja zawsze kupuję schab z tak zwanym warkoczem. Ten kawałem mięsa jest tłustszy i idealnie nadaje się do pieczenia. Dodatkowo użycie rękawa do pieczenia pozwala zachować podczas obróbki termicznej(...)cała wilgoć i soki, wiec mięso nie wyschnie pod wpływem wysokiej temperatury. Serdecznie Ci polecam ten sposób na schab. Na moim Ig znajdziesz filmik, jak zrobić ten schab → https://www.instagram.com/reel/C1ZsVY8oiiX/ Inne przepisy ze schabem na blogu Na blogu znajdziesz także inne inspiracje kulinarne: Ziołowy schab z pończochy Schab ze słoika w pikantnej panierce Schab ze słoika Schab nadziewany suszonymi

Kulinarne przygody Gatity
Schab w sosie własnym z dodatkiem śliwek 38

Myślę, że spokojnie mogę zostawić taki tytuł. Schab naprawdę gotuje się w sosie własnym, ale gdzieś w połowie gotowania dodajemy do niego świeże śliwki. Potem część śliwek można jeszcze skarmelizować z miodem i to nadaje tej potrawie jeszcze ciekawszy smak. Bo schab się lubi z owocami. Obecnie mamy sezon na śliwki, postanowiłam je więc wykorzystać. Skąd pomysł na przepis(...)karkówka i pieczona. I ze świeżymi śliwkami, a nie suszonymi. Przedwczoraj wpadłam do naszego osiedlowego mięsnego, w którym z reguły jest przeogromny wybór mięs. Tym razem jednak schab wyglądał dużo ciekawiej niż karkówka, postanowiłam więc go kupić. I ugotować według mojego sprawdzonego przepisu. Dodałam do niego tylko dla odmiany rozmaryn i wcześniej wspomniane śliwki (węgierki). Kurczaczek, to wyszło ekstra

Kardamonovy
Schab w sosie cebulowym 50

Wiele osób uważa, że schab najlepiej smakuje przygotowany w tradycyjny sposób, czyli panierowany z jajkiem w bułce i smażony na patelni. Do tego grona zalicza się też mój mąż, który twierdzi że tradycyjny schaboszczak jest najlepszy, a jak dodatkowo jest z kością to „niebo w gębie”. Ja też nie pogardzę takim kotletem, ale dość często przyrządzam schab(...)inne sposoby i tak tym razem na obiad zrobiłam schab w sosie cebulowym . Duszony schab w sosie cebulowym jest miękki i kruchy, delikatnie słodki od cebuli. Jest to danie proste w przygotowaniu i nie wymagające wielu składników. Przyprawione plastry schabu panierujemy tylko w mące, dzięki czemu mięso podczas smażenia szybciej się rumieni i traci mniej wilgoci. Poza tym duszenie takiego

Danka Pichci
Schab w sosie grzybowym 55

uszka z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami. O ile na stole wigilijnym serwujemy potrawy bezmięsne to podczas świąt Bożego Narodzenia sięgamy po dania mięsne. Takim daniem może być schab w sosie grzybowym, do zrobienia którego wykorzystałam suszone grzyby. Przygotowanie takiego schabu jest bardzo proste, a sos z suszonych grzybów jest wyrazisty w smaku. Aromatyczny sos grzybowy z czosnkową nutą(...)soczysty schab to danie, które sprawdzi się na świąteczny lub niedzielny obiad. Najbardziej aromatyczny sos otrzymamy z samych prawdzików, ale świetnie sprawdzą się też inne gatunki grzybów leśnych, na przykład koźlaki, podgrzybki, itp. Schab w sosie grzybowym można podawać z kaszą, ryżem, kluskami lub ziemniakami. Smakować też będzie z pieczywem. Schab w sosie grzybowym to danie, które zachwyci swoim smakiem

Danka Pichci
Schab w sosie musztardowym 50

Schab w aromatycznym sosie musztardowym to rewelacyjny pomysł na wykorzystanie mięsa schabowego. Delikatny i miękki schab w sosie to ciekawa propozycja dania obiadowego. Podasz go do wszelakich dań z ziemniaków (puree, kopytka, kluski śląskie), kasz, ryżu lub makaronu. Do schabu w sosie musztardowym pasują wszelkiego rodzaju surówki, mizeria z rzodkiewką , warzywa pieczone lub gotowane, buraczki zasmażane . Do tak podanego mięsa(...)sosie wypróbuj ostrzejsze i wyraźniejsze w smaku surówki, np. surówkę z pora lub pyszną, domową surówkę z czerwonej kapusty. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na schab w sosie musztardowym, który może być pomysłem na codzienny lub świąteczny obiad. SKŁADNIKI: 4 plastry schabu bez kości – 300 g 2 cebule – 170 g 2 ząbki czosnku 1/3 szklanki bulionu 5 łyżeczek

Zasmakuj Kuchni
Schab duszony z pieczarkami 349

Dzisiaj mam dla was pomysł na pyszne danie obiadowe – schab duszony z pieczarkami. Pyszne kawałki kruchego schabu z pieczarkami, porem i wspaniałym sosem zaprawionym śmietanką. Niebo w gębie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na schab duszony z pieczarkami nie jest skomplikowany w przygotowaniu i nie zawiera żadnych trudno dostępnych składników. To danie przyrządza się bardzo łatwo, a efekt jest naprawdę(...)zaskakujący i przede wszystkim niezwykle smaczny. Jeśli nie macie pomysłu na obiad, lub chcecie zaskoczyć domowników czymś nowym i pysznym, to schab duszony z pieczarkami będzie idealnym wyborem. Zapraszam do wypróbowania przepisu! SCHAB DUSZONY Z PIECZARKAMI PRZEPIS Składniki 500 g schabu bez kości 250 g pieczarek 1/2 pora 2 ząbki czosnku 300 ml bulionu liść laurowy 3 ziela angielskie

Przepiski.pl
Rolada ze Schabu z salami, szpinakiem i serem 66

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rolada ze Schabu z salami, szpinakiem i serem Pyszna rolada ze schabu w stylu włoskim z salami, serem żółtym i szpinakiem, dobrze doprawiona ziołami prowansalskimi myślę że pozytywnie zaskoczy wszystkich domowników, rolada jest bardzo prosta w wykonaniu a przy tym bardzo smaczna. Rolada ze Schabu z salami, szpinakiem i serem Składniki: 1,5kg schabu wieprzowego 150g salami(...)150g sera żółtego Dwie garście świeżych liści szpinaku 2 łyżki koncentratu pomidorowego Sól Pieprz Zioła prowansalskie 3 łyżki oleju roślinnego Sos pieczeniowy: 25g masła 1 łyżka mąki Rolada ze schabu z salami, szpinakiem i serem Przygotowanie: Schab oczyszczamy, płuczemy i osuszamy, następnie rozcinamy wzdłuż, tak jak byśmy rozwijali roladę, schab po rozcięciu ma u mnie około 1,5 – 2cm grubości

Księga-Smaku
Przepis na schab duszony w porach 72

Schab duszony w plastrach    Dziś przepis, który zadowoli każdego faceta, który nie wyobraża sobie by na obiad nie było mięsa. Agnieszka zaprasza do zrobienia na obiad schabu duszonego w porach.     Będzie, to przepis na schab duszony w plastrach. Przepis prosty i jak dla mnie łatwiejszy niż zrobienie kotletów schabowych.    👉Jak zrobić schab duszony(...)porach?    Link do filmu z przepisem Przepis na schab duszony w porach - Pomysł na obiad -285   Składniki: 700g schabu biała część pora ok. 250g 200ml słodkiej śmietanki 30% 30g masła lub innego tłuszczu 4 łyżki wody sól pieprz papryka słodka lub ostra w proszku majeranek Przygotowanie:     Schab myjemy, osuszamy i kroimy w plastry

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Schab duszony po myśliwsku 66

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Schab duszony po myśliwsku Ten prosty przepis na schab po myśliwsku to świetny pomysł na bardzo smaczny obiad, wymaga niewiele wysiłku i czasu a efekt jest naprawdę zaskakujący, delikatne mięsko, dużo sosu i jeszcze więcej smaków i aromatów, gorąco polecam. Schab duszony po myśliwsku Składniki: 500-600g schabu bez kości 2 ogórki kiszone (około 150g) 150g(...)leśnych 2 cebule 2 ząbki czosnku 500ml przecieru pomidorowego ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku Sól i pieprz Olej do smażenia 2 łyżki mąki pszennej Schab duszony po myśliwsku Przygotowanie: Suszone leśne grzyby zalewamy szklanką wrzącej wody i odstawiamy na godzinę do namoczenia. Ogórki kroimy w grube talarki, paprykę w paski a cebulę w ósemki. Schab

Księga-Smaku
Marynata do schabu z grilla 72

Marynata do schabu z grilla to klucz w przygotowaniu pysznego i soczystego mięsa. Wystarczy 5 minut, by ją przygotować, a efekty zachwycą całą rodzinę. Najważniejszy składnik Schab to chudy i delikatny fragment wieprzowiny, więc aromatyczna marynata jest mu potrzeba, by po grillowaniu pozostał soczysty i smaczny. Prym wiedzie tu jeden składnik. Jaki? POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Sos Worcestershire . Dodanie sosu(...)rosołowy”. Dzięki umami smak mięsnych potraw jest wyjątkowo głęboki. Spróbujcie koniecznie! Jeśli macie problem z dostaniem tego sosu, możecie go też zastąpić sosem sojowym. Marynata do schabu z grilla – pozostałe składniki Olej . Tak jak wspominałam, schab to chude mięso, więc olej w marynacie bardzo się przyda. Olej to także nośnik smaków, ale sam może być neutralny. Ja najczęściej

Na-talerzu.pl
Kieszonki schabowe z serem 447

Kieszonki schabowe z serem, to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Pyszne i chrupiące kieszonki ze schabu panierowane w bułce tartej i smażone na domowym smalcu. Jeśli szukasz więc inspiracji na obiad z wykorzystaniem schabu, to świetnie trafiłaś! U nas znajdziesz dokładny przepis krok po kroku oraz odpowiedź na to: Jak zrobić kieszonki ze schabu? Jak zrobić kieszonkę(...)schabie? Zapraszamy na przepis:) Kieszonki schabowe z serem Składniki: schab: 6 plastrów ser żółty: 6 plasterków sól i pieprz do smaku ketchup jajko: 2 szt. mąka pszenna bułka tarta smalec do smażenia Jak zrobić kieszonki schabowe? Przepis Plastry schabu przecinamy na pół, nie docinając do końca. Tak, aby powstał jeden cienki płat. Każdy rozbijamy jak na tradycyjn e schabowe. Każdy

Kuchnia Na Wypasie
Schab duszony w sosie własnym 85

przepis nie został jeszcze oceniony) Schab duszony w sosie własnym to przepis, który sprawdzi się szczególnie od święta. Duszone mięso, oblane delikatnym sosem idealnie pasuje do ziemniaków i surówki. Duszony schab jest dobrym daniem dla osób, które nie przepadają za tłuszczykiem czy żyłkami w mięsie. Aby był idealnie miękki, musimy go dusić minimalnie godzinę. Schab duszony w sosie własnym smakuje(...)doskonale od razu po przygotowaniu, a także na drugi dzień – nie ma tutaj specjalnej różnicy w smaku. Polecam Wam także przepis na schab w sosie chrzanowym . Smacznego! Zobacz też: Policzki wieprzowe w winie Polędwiczka duszona w sosie własnym Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym Pieczona polędwiczka wieprzowa Zrazy z karkówki Przepis na schab duszony w sosie własnym Drukuj przepis Porcji

Kuchnia Bazylii
Menu na Wielkanoc 617

przepisów, wraz wskazówkami kiedy je przygotować aby ze wszystkim zdążyć! My zaczynamy nasze przygotowania do wielkanocnego śniadania już w piątek. No chyba że chcemy zrobić jakieś wędliny dojrzewające np. schab suszony wieprzowy , albo schab z pończochy , czy schab suszony w piekarniku to dużo wcześniej. W piątkowy wieczór zabieramy się za marynowanie mięsa, które będą tworzyć tzw. zimną płytę. Niektóre mięsa(...)sobotę trzeba je upiec lub ugotować, dzięki temu do niedzieli zdążą ostygnąć, by łatwiej było je potem kroić. Do zimnej płyty proponuję przygotować: – domową szynkę gotowaną – schab peklowany parzony – Schab ze śliwką – Schab w galarecie – Boczek faszerowany Jako dodatek do mięsa, wędlin czy gotowanych jajek proponuję przygotować Sos tatarski , sos też można już przygotować

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Nadziany schab z kluseczkami śląskimi 142

NADZIANY SCHAB Z KLUSECZKAMI  czyli schab farszem ze szpinaku i sera wypełniony, dodatkowo liśćmi szpinaku i  szynką serrano otulony.  Z kluskami śląskimi podany i np. z buraczkami czerwonymi zjadany.  Soli do mięsa nie dodajemy, bo w serze i szynce ją znajdujemy.  Składniki: faszerowany schab: ok. 1700 g schabu, 1   opakowanie serka śmietankowo kanapkowego półtłustego(...)ugniecionych, zimnych ziemniaków mączystych, 1 małe jajko, ok. 100 g mąki ziemniaczanej, sól do smaku, ponadto: masło, pieprz czarny świeżo mielony do smaku Appetita , np. buraczki czerwone. Przygotowanie: schab: Mięso oczyszczamy z błon, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie cienkim długim nożem robimy otwór wzdłuż schabu. Otwór powinien być na wylot o szerokości ok. 5 cm, za pomocą łyżki

Moniki Smakołyki
Schab z brzoskwinią w galarecie 188

wielbicieli mięsa w galarecie - schab z brzoskwiniami udekorowany majonezem. Przekąska na zimno, która dość często pojawia się na świątecznym stole. Ponadto, schab w galarecie to pomysł na wykorzystanie zbyt dużej ilości upieczonego schabu. Dzięki galaretce mięso jest soczyste i dłużej zachowuje świeżość.  Składniki na 2 półmiski: 1 kg schabu w jednym kawałku 3 szklanki wody sól, pieprz papryka słodka(...)łyżeczek żelatyny ewentualnie sól do smaku do dekoracji 4-5 połówek brzoskwiń z puszki kilka łyżek majonezu natka pietruszki *ewentualnie można wykorzystać wywar warzywny Najlepiej dzień przed: schab umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami (solą, pieprzem oraz słodką papryką). Wstawić do lodówki. Na drugi dzień, do garnka wlać odrobinę oleju i przesmażyć schab z każdej strony. Następnie wlać wodę. Zamknąć pokrywę

Ugotować