Nadziany schab z kluseczkami śląskimi

Nadziany schab z kluseczkami  śląskimi

Nadziany schab z kluseczkami śląskimi

NADZIANY SCHAB Z KLUSECZKAMI  czyli schab farszem ze szpinaku i sera wypełniony, dodatkowo liśćmi szpinaku i  szynką serrano otulony.  Z kluskami śląskimi podany i np. z buraczkami czerwonymi zjadany.  Soli do mięsa nie dodajemy, bo w serze i szynce ją znajdujemy.  Składniki: faszerowany schab: ok. 1700 g schabu, 1   opakowanie serka śmietankowo kanapkowego półtłustego (270 g), ok. 6 duże garście świeżego szpinaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku  A ppetita , 1 płas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schab, kluski, szpinak, ziemniaki, szynka, mielone, buraczki, mięso, ciasto, ciasta z masa, pieczona szynka, pieczeń z szynki, mięso mielone, pieczone ziemniaki, ciasto z orzechami, jajka faszerowane , szynka gotowana, schab gotowany

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.