salsa - 854 przepisów (strona:2/57)

Grillowana szynka wieprzowa oraz kasza gryczana z gruszką i pigwą i salsa z mango i papryki 214

gryczaną gotujemy do miękkości. Na łyżce oliwy z oliwek smażymy posiekaną w bardzo drobną kostkę pigwę oraz gruszkę. Doprawiamy szczyptą soli. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę gryczaną i dokładnie mieszamy. Salsa mango-paprykaMango i papryki kroimy w kostkę, mieszamy. Doprawiamy sokiem z limonki.Prażone orzechy włoskieOrzechy włoskie siekamy i wkładamy na suchą, rozgrzaną patelnię. Prażymy kilka minut, doprawiamy solą. Ostatni szlif(...)talerzu układamy kilka łyżek kaszy gryczanej. Grillowane plastry szynki kroimy w paski i układamy na kaszy. Obok kładziemy kilka listków rukoli a na niej salsę z mango i papryki. Całość posypujemy prażonymi orzechami włoskimi.Gotowe

Mango Papaja
Grillowany karmazyn z salsą pomidorową z awokado 239

Grillowany karmazyn z salsą pomidorową z awokado to przepyszna, zdrowa i lekka opcja na grillowane dania. Bardzo delikatne, soczyste mięso ryby cudownie komponuje się z wyrazistą, nieco pikantną, lekką i orzeźwiającą salsą pomidorową z awokado, czyli szybką sałatką na bazie świeżych pomidorów. Karmazyn jest drapieżną rybką morską z gatunku skorpenowatych, ma bardzo delikatne, soczyste i kruche białe mięso(...)tego prawie nie ma ości (jedynie kręgosłup oraz małe ości przy płetwach)! Świetnie poddaje się grillowaniu. Z kolei salsa jest (czasem zmiksowanym) sosem/ sałatką z posiekanych warzyw lub owoców i pochodzi z Meksyku. Salsa oznacza „sos”, ale przygotowana w większych kawałkach może także pełnić rolę sałatki. W zależności od składników salsa może być czerwona gotowana (z pomidorów, papryki

Pociąg Do Kuchni
Makaron z pomidorowo – kolendrową salsą 138

instrukcją na opakowaniu. W tym czasie pokroić pomidory, posiekać kolendrę – wrzucić do miski. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać oliwę. Na talerze nałożyć makaron, na wierzch nakładać salsę. Zjadać od razu

Szybko Tanio Smacznie
Sos salsa. 248

salsa, idealny do nachos, ryby i dań mięsnych. Bardzo pikantny i smaczny, także można powiedzieć, że jest to sos dietetyczny, bo składa się głownie z warzyw i dużej ilości pikantnych przypraw. Sos tak na prawdę jest czerwono-różowy, ale na zdjęciu wygląda żółty. Ciekawie. Składniki: 5 pomidorów pół kabaczka duża cebula papryczka chilli 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku sól

Kuchnia Łukasza
Tagliatelle in salsa tartara 123

Ostatnio przeglądając książkę Gino D'Acampo trafiłam na ciekawy przepis, a mianowicie tagliatelle w śmietanowym sosie tatarskim. Nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała tego ciekawego połączenia

noteskulinarnyfiga
Pico de gallo ostra czerwona salsa 150

trudność: łatwe rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty składniki i przygotowanie: Standardowy, pikantny dodatek we wszystkich meksykańskich restauracjach. Przygotowuje się go z pomidorów, cebuli, papryki jalapeño (w

w mojej kuchni
Grzanki francuskie w jajku z gorgonzolą i salsą paprykową. 190

Mam problem z ilością jedzenia. Często pytacie mnie, w jaki sposób wykorzystać resztki z dnia poprzedniego, co można z czym połączyć, by stworzyć całkiem nową potrawę

BaRepas
Śledzie w pikantnej salsie 196

 składniki* 500 g filetów śledziowych małosolnych * 2 czerwone papryki* 4 ogórki konserwowe * 2 średnie cebulki* 6 łyżeczek koncentratu pomidorowego* 8 łyżek pikantnego ketchupu * 1-2

Mix smaku
PASTA CON CALAMARI IN SALSA DI POMODORO! – czyli KULINARNA PODRÓŻ DO WŁOCH! 185

Wizyta przed dwoma laty w kraju Leonarda da Vinci sprawiła , że totalnie oszalałam na punkcie kuchni włoskiej!        Ci, którzy znajdą mnie prywatnie doskonale wiedzą , że oprócz

Ostra na Słodko
Makaron z sosem pomidorowym, mielonym mięsem i marchewką - pasta rigatoni con la salsa bolognese 211

SKŁADNIKI300 g mielonego mięsa700 ml przecieru pomidorowego3 łyżki oliwy z oliwekpół cebuli1 marchewseler naciowypapryczka chilipół szklanki bialego wytrawnego winasól do smakuświeży liść bazyli500 g makaronu

zielonacukinka
POMIDOROWA SALSA 160

Idealny dodatek do mięs na zimno, wędlin i pasztetów, pyszna..Składniki:2 papryczki chili2 duże pomidory1 zielona papryka1 cebula5 ząbków czosnku1/2 łyżeczki soli morskiej Kamis1/4 łyzeczki

Z Majeczką w kuchni
Kurczak z estragonową salsą verdę według Nigelli Lawson 172

Obiad wcale nie musi być kaloryczny i tuczący. Można zjeść naprawdę smacznie i do tego zdrowo! Pieczone mięso jest o wiele mniej kaloryczne od smażonego, połączone

Z miłości do słodkości
Ryba. Pomidory. Barwena smażona z pieprzem pomarańczowym i salsą pomidorową 216

Lubimy ryby, ale chyba za rzadko lądują na naszym stole. Nie jest łatwo kupić naprawdę świeże a do tego w przyzwoitej cenie. Stają się, niestety, towarem

Smaczna Pyza
Salsa pomidorowa – jak przygotować 187

Salsa pomidorowa to znakomity dodatek do wielu potraw. Salsa pomidorowa wywodzi się z Meksyku, jednak idealnie pasuje nie tylko do kuchni meksykańskiej. Będzie doskonałym dodatkiem np. do bagietki, tortilli czy nachos. Dobrze przygotowana salsa świetnie sprawdzi się również jako dodatek do grillowanych mięs np. karkówki. Nie ma jednego, sprawdzonego przepisu na przygotowanie salsy, każdy przygotuje ją trochę inaczej(...)swój sposób. Jeden doda trochę mniej cebuli, a inny więcej pieprzu i soli. Poniższy przepis to tylko pewna inspiracja do przygotowania salsy pomidorowej . Salsa pomidorowa – składniki 3 pomidory cebula (najlepiej czerwona) 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli sól pieprz sok z 1/2 limonki Salsa pomidorowa – przygotowanie Pomidory obieramy ze skórki. Zobacz „ jak obrać pomidory ze skóry

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!