sałatki - 52922 przepisów (strona:2331/3529)

Kolorowa sałatka z kuskus 78

Pyszna sałatka z grillowanymi warzywami i pomarańczą. Doskonała na kolację jak również jako przekąska do pracy. Pomysł zaczerpnięty z książki "Kuchnia włoska krok po kroku" wydawnictwa Jedność

Milion Smaków
Sałatka gyros 78

Niezawodny i prosty przepis na kolorową, letnią sałatkę - mieszanina świeżych warzyw z delikatnym mięsem z piersi indyka a'la gyros. Świetna propozycja na letni lunch

Milion Smaków
Letnia sałatka z fasolką, cukinią i sosem cezara 91

Sałatka na bazie grillowanej piersi kurczaka z miksem letnich warzyw: sałatą, fasolką szparagową i grillowaną cukinią. Dopełnieniem całości jest przepyszny sos cezara o wyrazistym parmezanowo-musztardowym smaku. Podajemy z świeżą bagietką lub grzankami

Milion Smaków
Sałatka z brokułów, jajka i kukurydzy 91

Smaczne i sycące połączenie kilku różnych smaków. Sałatka prosta i wyjątkowo szybka do zrobienia

Milion Smaków
Salsa z mango 63

tych którzy szukają pomysłu na oryginalną sałatkę lub nietypowy dodatek do obiadu lub kolacji

Milion Smaków
Sałatka South Beach z tuńczykiem 97

jestem wielką miłośniczką sałatek ale mam kilka swoich ulubionych. Zdecydowanie preferuję te kolorowe, z dużą ilością warzyw i jednocześnie sycące. W poniższym przepisie sycącym składnikiem jest tuńczyk z puszki w sosie własnym. Do tego miks zdrowych i smacznych warzyw: awokado, rzodkiewka, zielony ogórek, seler naciowy i sałata. Sprawdzi się jako lunch do pracy lub kolacja

Milion Smaków
Sałatka śledziowa z warzywami 86

kiedy pamiętam zawsze byłam "antyśledziowa" i omijałam szerokim łukiem potrawy z tą rybą. Próbując pierwszy raz tę sałatkę podeszłam do niej dość sceptycznie. Jednak już po pierwszym kęsie moje wątpliwości zostały rozwiane. Połączenie słonych filetów śledziowych idealnie współgra z gotowanymi warzywami (szczególnie z buraczkiem), jajkiem i majonezem. Dziękuję Agnieszko za przepis

Milion Smaków
Placuszki z ricotty i parmezanu 57

kuchni a chcecie zjeść coś zdrowego i pożywnego. Ilość składników ograniczona jest do minimum, podobnie jak ilość czasu potrzebnego na przygotowanie. Mocno serowy smak możecie zrównoważyć dodatkiem grzanek lub sałatki

Milion Smaków
Sałatka light z kaszą jaglaną 78

Wspaniała, super zdrowa sałatka, która sama w sobie stanowi pełnowartościowe danie lub może być odżywczym dodatkiem do ryby czy mięsa. Jest to posiłek zarówno sycący jak i lekkostrawny, a więc idealny w codziennej diecie osób dbających o zdrowie

Milion Smaków
Tradycyjna sałatka jarzynowa 91

Typowa sałatka warzywna z majonezem, która gości na polskich stołach nie tylko w święta wielkanocne ale też na większości imprez imieninowych. W mojej wersji warzywa są gotowane na parze, a ilość majonezu jest ograniczona do niezbędnego minimum

Milion Smaków
Sałatka jajeczna z tortellini 110

Smaczna, pożywna, kolorowa sałatka dobra zarówno na śniadanie, kolację czy też jako odżywcza przekąska. Połączenie jajek, rzodkiewek i makaronu tortellini (u mnie gotowe Sacchettini czyli pierożki z nadzieniem z sera ricotta i kremem pieczarkowo-truflowym) oraz zieleniny (rzeżucha, bazylia) to znakomite zestawienie nie tylko na wielkanocny stół

Milion Smaków
Sałatka jajeczna z tuńczykiem 96

Kolejna z sałatek jajecznych, tym razem z dodatkiem tuńczyka i czerwonej fasoli. Wraz z zieleniną w postaci liści rukoli i kiełków rzeżuchy tworzy solidną porcję "zdrowych kalorii

Milion Smaków
Sałatka jajeczno-pistacjowa 75

Sałatka o nietypowym połączeniu smaków, pełna witamin będzie wspaniałym dodatkiem na wielkanocnym stole lub też sama w sobie może stanowić pełnowartościowy posiłek

Milion Smaków
Sałatka z rukoli i orzechów 89

Pyszna i bardzo prosta kompozycja na sałatkę. Wystarczy kilka minut, a można stworzyć świetny dodatek do obiadu czy kolacji

Milion Smaków
Potrawa z kurczaka z maggi 110

Pomysł na kotleciki z kurczaka z dodatkiem przyprawy maggi. Te pyszne placuszki doskonale komponują się z młodymi ziemniaczkami i świeżą warzywną sałatką tworząc w ten sposób ciekawe danie obiadowe. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy. Potrawkę przygotowujemy dzień wcześniej, a czas podany w przepisie to czas właściwego smażenia mięsa na drugi dzień

Milion Smaków

Proponowane wyszukiwania