proste. Do miseczki wlewamy 3-4 łyżki oliwy, dodajemy 1/2 łyżki ostrej musztardy, kilka kropel octu balsamicznego, zioła i pieprz. Mieszamy trzepaczką do uzyskania jednolitej emulsji i wylewamy na sałatkę. Dobrze mieszamy ze sobą składniki i gotowe :) Składników surówki może być oczywiście więcej, jeśli macie ochotę. Podajemy wszystko razem i pałaszujemy, aż się uszy trzęsą :P Tak przynajmniej jedzą
vegetanieMamy kolejną propozycję na ciekawe wykorzystanie porów. Wczoraj była sałatka, a dzisiaj pokażemy Wam fajny sposób na naleśniki z nadzieniem, w którym głównym składnikiem jest por. Dla tych, którzy lubią pory to będzie pyszne danie, a mamy nadzieję, że wszystkim posmakuje :) My bardzo lubimy różne odmiany przyrządzania pora, bo to niezwykle smaczne warzywo, a można z nim robić naprawdę dużo
vegetanietylko na zdrowie :) Kiedy fasolka zmięknie przekładamy ją do sosjerki lub co tam macie pod ręką i podajemy z kotletami i surówką. Aha !!! Jeszcze posypujemy szczypiorkiem, aby ładnie wyglądało. Sałatka na zdjęciu to rukola, pomidory, oliwki czarne, kukurydza. Polane jedynie sokiem z połowy limonki, oliwą z oliwek i pieprzem. Prawda, że smacznie to wygląda ? Wypróbujcie zatem to danie i podzielcie
vegetanieSkładniki: 800 g schabu bez kości, 3 duże cebule, 2 jajka, 3/4 szklanki bułki tartej, 1 łyżeczka słodkiej papryki, sól, pieprz, sałatka szwedzka. Przygotowanie: Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Każdy kotlet przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką z obu stron. Następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony
Aga w kuchnitarce i już możemy się cieszyć kalafiorowym smażonym ryżem lub tabbouleh :) Nie wymaga to wiele wysiłku, kalafior kruszy się niemal sam. Możemy go zjeść na surowo w sałatce lub szybko podgrzać, dosmaczając ulubionymi dodatkami. Ja postawiłam na skojarzenia z kuchnią arabską - podprażone płatki migdałowe, kwaskowate pestki granatu i świeżą natkę pietruszki. Do tego pyszne "chrupki" z ciecierzycy, czyli ziarenka włoskiego
Chilli Czosnek i OliwaLekka sałatka z ryżem i rybką z puszki w sosie koperkowym. Szybko się ją robi i fajnie smakuje. składniki: 1 woreczek ryżu, u mnie paraboliczyny 2 puszki polędwicy z łososia w sosie koperkowym SuperFish Prestige 1 duży zielony ogórek 2 łyżki posiekanego koperku świeżo zmielony kolorowy pieprz Ryż ugotować i wystudzić. Do ryżu dodać zawartość obu puszek razem
Monia miesza i gotujepapryki konserwowej 2 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Seler, kukurydzę,ananasa odsączyć z zalewy. Oliwki , paprykę oraz łososia pokroić. Wszystko razem wymieszać, dodać majonez, sól i pieprz. Sałatka gotowa. Prawda, że szybko i smacznie
O kuchni z uczuciemkebab - gyros. To samo zdrowie a podane z frytkami i surówką to nic innego jak domowa, zdrowsza i zmodyfikowana wersja kebaba. ;-) Polecam w takim właśnie zestawie. Frytki: PRZEPIS i sałatka obiadowa: PRZEPIS . 2 filety z kurczaka 500g pieczarek 2 duże cebule przyprawa gyros olej, pieprz, sól 1. Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy o kroimy na niewielkie kawałki, cebulę kroimy
Szefowa kuchniszklarniowego pokroić na mniejsze części. 6. Szczypior pokroić i dodać do warzyw. 7. Do warzyw dodać makaron i kurczaka. Doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i całość wymieszać. 8. Sałatkę wstawić do lodówki do schłodzenia i przejścia smaków
A Ty Smakuj Mnieszósty Powtarzamy czynności przez kolejne dni, aż nasiona zaczną kiełkować. Jak można je jeść? Kiełki można jeść ze wszystkim i do wszystkiego. Ja osobiście używam ich do kanapek, sałatek i innych zdrowych przekąsek. Powodzenia
Truskawkowa Fiestastopni, pierś w jogurcie wykładamy do żaroodpornego naczynia posypujemy startym serem i pieczemy około 40 minut. (Sprawdzamy pierś nacinając nożem). Kurczaka pokroiłam na plastry i podałam na sałatce - szpinak, rukola, pomidor + olej, sól, pieprz, ocet winny/balsamiczny. Mmm Pycha! Zapraszam do polubienia Facebooka
NA MOIM TALERZUDopełnieniem jest bukiet ziół, takich jak: rozmaryn, mięta, bazylia, szałwia, tymianek, cząber, oregano, majeranek, pietruszka. Ta kompozycja sprawia, że mieszanka ziaren „ZIOŁOWO MI!” znajduje zastosowanie w daniach kuchni śródziemnomorskiej, sałatkach, zupach, twarogach, daniach mięsnych oraz rybnych, potrawach z grilla, oraz jako smaczny dodatek lub wręcz baza do kanapek. Zawarte w mieszance zioła mają świetny wpływ na Wasze zdrowie: rozmaryn
Z Majeczką w kuchnizasadową w organizmie. Dlatego są wskazane jako uzupełnienie mięsnych dań. Jedynie osoby z cukrzycą ostrożnie powinny stosować buraki w kuchni,z e względu na dużą zawartość cukru. Składniki na sałatkę - 4 porcje: 500 g ugotowanych lub upieczonych buraczków 1 cebula 1 jabłko 1 duża łyżka oleju lnianego lub każdy inny 1 łyżka octu lub każdy inny płaska łyżeczka cukru łyżeczka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!laktozy) Domowa pasta z kurczaka (bez glutenu, bez laktozy) Śniadaniowe placuszki z kaszy jaglanej i jabłka (bez glutenu, bez laktozy) Sałata z soczewicą Placuszki brokułowo-ziemniaczane (bez glutenu) Ekspresowa sałatka z pomidora Do chleba - 3 propozycje Dwie pasty z awokado Jabłkowe placuszki dla alergika i nie tylko (bez laktozy, bez glutenu, bez cukru, bez tłuszczu
Szybko Tanio SmacznieBardzo lubię lekkie śniadania. Poza moja ulubioną owsianką, proste, delikatne smaki, przewidziane na początek dnia, są szczególnie moimi faworytami. Dziś wariacja z melona, ekspresowa sałatka, bez filozofii, która oddaje to co ma najlepsze. Czego użyłem: -kawałek białego melona pokrojonego w kostkę -dwie łyżki kukurydzy -kawałek żółtego sera pokrojonego w kostkę -szynka wędzona gotowana, kawałek pokrojony w kostkę -majonez -oliwa -pieczywo
BaRepas