Sezon na potrawy z bobem rozpoczął się już na dobre. Bób ma wiele wartości odżywczych, jest skarbnicą białka, kwasu foliowego, jest bogaty także w witaminę C, żelazo, a także w błonnik. Warzywo to doskonale smakuje jako składnik zup, sosów czy sałatek. Jako, że sezon na bób jest stosunkowo krótki, korzystajmy z niego póki trwa!;) Dzisiaj proponuję zupę z bobem i ziemniakami . Składniki: 2 marchewki, 1 pietruszka, 0,25 selera, 0,5 pora, liść kapusty, 1 duża cebula, 0,5 kg bobu, 0,5kg ziemniaków, łyżka masła, 2... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Witam, jestem miłośniczką dobrej kuchni. Uwielbiam poszukiwać nowych ciekawych przepisów kulinarnych i chętnie eksperymentuje z tradycyjnymi domowymi przepisami, które wszyscy tak dobrze znamy. Prowadzę bloga z czystej chęci dzielenia się moimi spostrzeżeniami jak i czekam na uwagi od wszystkich odwiedzających, wspólnymi siłami zawsze to więcej możliwości twórczych ;)Zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami, mam nadzieję że posmakują wam moje potrawy i na stałe zagoszczą na waszych stołach :D
Zapraszam na mojego bloga Kuchnia Pełna Pasji