sałatki - 52922 przepisów (strona:2220/3529)

Wielkanocny pasztet z indyka i kaszy jaglanej z pistacjami 166

wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 1,5 godziny. Studzimy, chowamy do lodówki na noc i wcinamy w Niedzielę Wielkanocną. Inne przepisy na wielkanocne dania: Wielkanocna sałatka z jajkami i ziemniakami Wielkanocny serowiec z orzechami Świąteczna zupa chrzanowa

My Chcemy Jeść
Jajka nadziewane łososiem 168

małe kawałeczki i dodaj do majonezu. Dopraw solą i pieprzem. Ugotuj jajka na twardo i ostudź. Obierz ze skorupki i przekrój wzdłuż na pół. Na każdą połówkę nałóż łyżkę sałatki z łososia. Całość posyp świeżo utartym chrzanem i szczypiorkiem.   The post Jajka nadziewane łososiem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Peklowana i zapiekana karkówka-Idealna na Wielkanoc 146

godziny. Karkówka się upiekła,wyjmuje z pieca i zostawiam ja jeszcze na 30 minut pod przykryciem( dzięki temu karkówka będzie soczysta).Idealna na zimno do kanapek ,pieczywa czy sałatki

Różowa kuchnia
Jajka faszerowane wędzoną makrelą 202

fajnym, zdecydowanym smaku. Jeśli lubicie makrelę jest to strzał w 10! :) Pamiętajcie tylko o dokładnym obraniu ryby z ości! A jeśli nie macie ochoty na faszerowanie, możecie przygotować sałatkę z makrelą i jajkiem i umieścić ją w miseczkach z ciasta francuskiego, będzie fajną przystawką na stole :)    Polecam! :)   Składniki: 6 jaj makrela 2 duże ogórki kiszone 3 łyżeczki

Czerwona Porzeczka
Sałatka ryżowa z buraczkami, żurawiną, szynką i chrzanem 195

Sałatka, którą śmiało można podać na Wielkanocny stół, bo zawiera buraczki, chrzan i szynkę. A dodatek żurawiny nadaje jej słodyczy. Składniki: 2/3 szklanki ryżu 3 grube plastry szynki słoiczek marynowanych buraków (kulek) 80 g suszonej żurawiny 3 łyżki łagodnego chrzanu (dałam żurawinowy) 3 łyżki majonezu sól i pieprz Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko. Odcedzić. Szynkę i buraczki pokroić

Czerwień i błękit
Sałatka ze szpinakiem i pomarańczą 111

Pyszna, lekka, orzeźwiająca sałatka w sam raz na drugie śniadanie do pracy czy kolację. Polecam samo zdrowie. Składniki: 100 g szpinaku 2 duże pomarańcze 100 g sera camembert 2 pomidory 1/3 małej cebuli olej z orzechów świeżo mielony pieprz Wykonanie: Szpinak umyć, osuszyć. Pomarańcze umyć, obrać i wyfiletować (pozbyć się białych błonek), każdy filecik przekroić na pół

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka pieczarkowa z fasolą 213

pieczarek 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 pora 4 jajka 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania Pieczarki pokroić … Czytaj dalej Sałatka pieczarkowa z fasolą

czarrna od kuchni
Sałatka makaronowa z kabanosem 177

Składniki 1 szklanka drobnego makaronu 1 opakowanie kabanosów (120 g) 1 puszka czerwonej fasoli 1 mały por 4 jajka 2 papryki grillowane w zalewie 3 łyżki … Czytaj dalej Sałatka makaronowa z kabanosem

czarrna od kuchni
Pieczarki marynowane w occie 130

Kolejne słoiczki do mojej domowej spiżarni. Są pyszne, idealne do sałatek. Składniki: ½ kg młodych pieczarek ½ słoiczka suszonych pomidorów w oleju 2 gałązki rozmarynu sól do smaku ostra papryka do smaku składniki na marynatę: 50 ml octu balsamicznego 1 liść laurowy ziele angielskie 1 łyżeczka soli 2 łyżki cukru 150 ml wody Wykonanie: Pieczarki oczyścić i gotować przez 5 minut

Tradycyjna Kuchnia
Domowy majonez na święta i nie tylko 175

chyba smaczniejszego dodatku do sałatek, past, dipów i jajek na twardo niż domowy majonez. Na sklepowych półkach mamy co prawda do wyboru pełną gamę wszelakich majonezów, ale oprócz jajek, oleju i przypraw najczęściej zawierają też..... konserwanty i zupełnie zbędne naszemu organizmowi dodatki w postaci np. substancji zagęszczających czy barwników. Po co więc je kupować, skoro przygotowanie domowego majonezu jest banalnie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Fioletowe jajka 193

między czasie dobrze jajka przemieszać ze dwa razy. Rano* wyciągamy z wody i otrzymujemy jajka o pięknej fioletowej barwi. Idealnie nadają się do podania z pastą lub do sałatki. *Nie zostawiamy jajek zbyt długo w wodzie bo będą pęcznieć i pękać

Kolizje Smaków
Śledź w śmietanie 150

przestrzega się Wielkiego Postu jak kiedyś, nadal w tradycji śledź jest widziany jako to główne postne danie. Można je robić na wiele sposobów,marynować, podawać z ziemniakami, albo w sałatce ( przepis ). A poniżej znajdziecie przepis na śledzie w śmietanie. ŚLEDŹ w ŚMIETANIE Składniki: 3-4 płaty śledzia marynowanego lub w oleju 1 cebula 1 jabłko 2-3 ogórki kiszone

Bon appetit mon amie
Jajka w różowym majonezie 121

Obieramy i kroimy na połówki. Dekorujemy majonezem (możemy wspomóc się szprycą), świeżo siekanym szczypiorkiem i kiełkami lub rzeżuchą. Pozostałą ilość majonezu odkładamy do lodówki i możemy wykorzystać np. do sałatki warzywnej

Food Square
sałatka z krabimi paluszkami i makaronem 159

sałatka z paluszkami kraba składniki  250 g krabowych paluszków 1,5 szklanki dowolnego makaronu  1 puszka kukurydzy konserwowej 3 jajka sok z połowy cytryny garść oliwek 3 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz sposób przygotowania Gotujemy makaron, oraz jajka ( jajka na twardo, makaron  na pół twardo

Miód i pieprz
Ekspresowy domowy majonez 346

wyzwanie, to się z Wami nie zgodzę. Przygotowanie tego majonezu zajmuje najwyżej 2 minuty. Smakiem bije na głowę każdy ze sklepowej półki. Jest gęsty, gładki i kremowy. Idealny do sałatki  jarzynowej lub wielkanocnego jajka. Do przygotowania majonezu potrzebne będą: *blender ręczny *wysoki pojemnik np. słoik Składniki: 1 jajko 250 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego 1 łyżka octu lub soku

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania