kukurydzy konserwowej (odsączona) Na sos: 1,5 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka śmietany 12% 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego zioła do sałatki pieprz czarny, sól (opcja) Marchew i rzodkiew myjemy, obieramy, a następnie ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy drobno posiekane liście sałaty i kukurydzę. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy (ewentualnie
peggiwkuchniSałatkę przygotowałam ze składników które miałam w domu, wyszła bardzo smaczna i sycąca. Przygotowanie zajęło mi zaledwie niecałe pięć minut. Składniki: 1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bonduelle 1 puszka tuńczyka w oleju 0,5 słoika suszonych pomidorów w oleju Garść czarnych oliwek Pół pęczka szczypiorku 4 łyżki oleju rzepakowego Sól, pieprz Sok z cytryny Sposób przygotowania: Soczewicę odsączamy
Bajeczna Kuchniaciepło na bazie bulionu lub na zimno na bazie jogurtu. Wersja nie ciepło najlepiej pasuje do rybki, jajek czy różnych kotlecików natomiast wersja na zimno jest idealna do sałatek, surówek oraz dań z grilla. SOS KOPERKOWY NA ZIMNO składniki: 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki posiekanego koperku sól ziołowa do smaku Do miseczki przełożyć majonez
Monia miesza i gotujejajek ozdobić cebulką i posypać papryką słodką. Do przygotowania tej potrawy wykorzystałam CEBULKĘ PERŁOWĄ KONSERWOWĄ firmy JAMAR . Cebulka idealnie nadaje się zarówno jako przekąska jak i dodatek do past, sałatek czy do mięsa. Jej delikatny smak sprawia, iż potrawa ma doskonały posmak i aromat. Polecam. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąnajwiększy talerz, jaki w domu znajdziesz, wyłóż makaron. Następnie pół patelni mięsa z sosem. Coś nudno. Żona pod groźbą karalną zabroniła Ci zużywać szczypiorku, bo potrzebuje do sałatki dla gości. I tak użyj. No teraz jest kolor! 15. Po tych traumatycznych przeżyciach kuchennych, zasiądź przed telewizorem, z talerzem w jednym ręku i piwem w drugim. Skonsumuj treść stałą i płynną
Grunt to przepis!minucie z każdej strony następnie przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podajemy od razu lub po przestudzeniu. Można je podać z pitą i warzywami, w formie sałatki jak tutaj lub z ulubionymi sosami np. czosnkowym, pomidorowym lub maczając falafele w hummusie. Smacznego, Klaudia. Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym http://sklepagnex.pl/ Serdecznie zapraszam
Mango PapajaZawsze po ugotowaniu mój ryż był klejący, a często rozgotowany. Jednak kiedyż potrzebowałam do sałatki ryż na sypko. Jest kilka sposobów na otrzymanie ryżu na sypko ale ten wydaje mi się najłatwiejszy. Składniki: 1 szklanka ryżu 1 i ¾ szklanki wody 1 łyżka masła sól Wykonanie: Ryż przesypać do miski, zalać zimną wodą i odstawić na 15 minut. Następnie dokładnie
Mama Gotujebananów co sprawia, że trudno się oprzeć temu połączeniu. Orzechy i bekon są chrupiącym i słonym elementem który świetnie przełamuje bananowo-śmietankowy smak. Najlepiej smakuje podawane z ryżem i sałatką, ale równie dobrze smakuje z dowolnym pieczywem. SKŁADNIKI / 4 porcje: * 4 pojedyncze piersi kurczaka * 250 ml śmietany 36% * garść solonych orzeszków ziemnych * 100 g bekonu * 1 1/2 łyżeczki czerwonej pasty
Mohiellasałatka pochodzi z przepisu Roberta Makłowicza. Bardzo mi się spodobała bo można ją przygotować naprawdę szybko z dosłownie kilku składników a fantastyczny idealnie dopełnia całość. Może Wam też przypadnie do gustu
Milion Smakówzdjęć :)). Obok posilała się rodzina mówiąca po włosku. W tle grała klimatyczna włoska muzyka. Menu jest takie jakie lubię, czyli krótkie. Mamy tu dobre na lunch kanapki i sałatki, proste zupy i makarony, deski serów i wędlin umożliwiające poznanie oferty delikatesów. Zadowoleni będą również miłośnicy ryb i owoców morza. W karcie jest kilka propozycji, które wypróbował mój Mąż. Znajdzie się
Chilli Czosnek i Oliwatestowania od firmy DAGOMA . Są to najwyżej jakości pomidory, suszone na słońcu w zalewie z oleju słonecznikowego. Pomidory suszone DAGOMA to idealny dodatek do potraw mięsnych, sosów i sałatek. Pomidory zachwyciły mnie swoim smakiem i zapachem. Do przygotowania potrawy wykorzystałam również olej, którym były zalane pomidory. Pomidory suszone DAGOMA to produkt wart polecenia i zakupu. Zachęcam do zakupu produktów
Tradycyjna kuchnia Kasikapusty lub jedna mała jabłko cytryna sól Kapustę obieramy z wierzchnich liści, kroimy na ćwiartki i ścieramy na tarce do warzyw. Na drobniejszej tarce ścieramy obrane ze skórki jabłuszko. Sałatkę doprawiamy solą i sokiem z cytryny. Smacznego
prawdziwe jedzeniepieczeń z ligawy . Odpowiednio przyrządzona będzie krucha i bardzo smaczna. Smaczna Pyza lubi nowoczesne urządzenia, ale sos majonezowy najlepiej kręci się ręcznie, prawda? W ten tradycyjny sposób do sałatki cezar wyszedł przepyszny! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaktóre tak często królują na naszych stołach. Staram się też mieć jakiś zapas krewetek w zamrażalniku jak już brakuje pomysłów na kolację lub obiad. Wystarczy do tego jakaś szybka sałatka lub makaron z cukinii ew. ryż i danie gotowe. Możemy przygotować pikantne krewetki wcześniej, a przed samym podaniem podgrzać je przez parę minut na patelni. Składniki: opakowanie krewetek 250g pół
PaleoLifełyżki soku z cytryny 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka miodu sól, pieprz Sos: Wszystkie składniki na sos wymieszaj do połączenia, najlepiej w małym słoiczku. Dopraw wg uznania. Sałatka: 1. Rozgrzej olej na patelni, następnie dodaj marchew, paprykę, brukselkę, jarmuż i ciecierzycę. Smaż kilka minut, aż warzywa będą odpowiednio miękkie. 2. Przełóż warzywa do miski, posyp tartym (surowym) burakiem
Powiedz dietom nie