sałatki - 53422 przepisów (strona:2224/3562)

Karczek w sosie cebulowym- błyskawiczny obiad 204

żaroodpornym i zalewamy naszą mieszanką pieczemy ok 1-1,5 godz w 180 stopniach ja zawsze sprawdzam widelcem mięso czy już jest miękkie gotowe-pycha!! można jeść tylko z sałatką lub z ziemniaczkami jak kto woli Smacznego

Swojskie jedzonko
Surówka Śmieciówka z kapusty pekińskiej 972

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka Śmieciówka – czyli surówka z tego, co akurat miałam pod ręką :) Idealna do obiadu lub dań z grilla. Surówka Śmieciówka z kapusty

Kulinarne Przeboje
ROZWIĄZANIE KONKURSU Z JAMAR-em 147

produkty Jamar zostałyby użyte do przygotowania no i tym czy gotowe danie jest typowo jesienne. O tej porze roku jemy bowiem bardziej syto, cieplej. Lekkie sałaty zamieniliśmy na pożywniejsze sałatki, chłodniki na rozgrzewające zupy i lekkie mięsne potrawy na treściwsze dania dające na dłużej energię ;) Także desery pełne są darów jesieni.Jest więc w czym wybierać.  A więc...Zestawy Jamar

Z Majeczką w kuchni
Rolada biszkoptowa z jabłkami Granny Smith 206

razem zacznę od jabłek. Granny Smith to gatunek, który nadaje się do jedzenia na surowo, gotowania i pieczenia. Polecane są do sałatek, gdyż nie brązowieją tak szybko, jak inne odmiany. Jako ciekawostkę dodam, że jabłko Granny Smith było logo Apple Records, wytwórni muzycznej założonej przez członków zespołu The Beatles. Rolada biszkoptowa z jabłkami Granny Smith, to idealne Ciasto na niedzielę

mojewypiekiinietylko
Pieczona dynia - jak upiec dynię idealną ! 165

zazwyczaj miksuję ją na pure - uprzednio wydrążając pestki i obierając skórkę. Takie pure wykorzystuję do serników, deserów, koktajli, sosów, kopytek i innych potraw. Upieczoną dynię można wykorzystać także do sałatek, sosów, curry i innych dań - tym razem nie miksując, a krojąc dynię w kostkę. Kilka PRZEPISÓW z wykorzystaniem pure z pieczonej dyni znajdziecie TUTAJ

kolorowotorcikowo
Pałki z kurczaka w miodowo-cynamonowej marynacie 212

wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 50 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia woreczek rozrywamy, dzięki czemu skórka będzie chrupiąca.   Ja podałam kurczaka z sałatką z marynowanych ogórków i niemieckimi knedlikami ziemniaczanymi, ale równie dobrze możecie podać mięso z ryżem czy tłuczonymi ziemniakami

W poszukiwaniu inspiracji
Sałatka śledziowa w jabłku 160

Filety śledzia pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Wymieszać śledzia z ziemniakiem i cebulą. Doprawić do smaku musztardą i ogórkiem curry pokrojonym w kostkę. Dodać oliwę i wymieszać. Jabłka wypełnić sałatką. zastawa

królestwo garów
O soli. Sól morska i kamienna, przepisy na sól smakową – wykańczającą 200

blenderze, łączymy z rozdrobnioną solą. Suszenie mieszanki nie jest konieczne. • SÓL LAWENDOWA – do ryb, jagnięciny (także do nacierania jej przed smażeniem), frytek, pomidorów, sera feta i mozzarella. Do sałatek z dressingiem opartym na jogurcie lub śmietanie. Sól mieszamy w blenderze lub ucieramy w moździerzu razem z suszonymi kwiatami lawendy. Mieszanka nie wymaga suszenia. • SÓL KAWOWA – do deserów, lodów, czekolady

Karo in the Kitchen
Przepisy na Boże Narodzenie 2763

potrawy raczej na pierwszy lub drugi dzień świąt, na uroczystą kolację lub obiad. Znajdziecie też trochę słodkości. Każde zdjęcie to link przekierowujący Was do przepisu. Zapraszam! ;) Obiad   Sałatki           Słodkości

Czerwona Porzeczka
Mizeria ze szczypiorkiem 174

Prosta i bardzo smaczna sałatka do obiadu z ogórków z dodatkiem szczypiorku i cebulki z sosem śmietanowym . Składniki: 0,5 kilograma ogórków zielonych pęczek szczypiorku 1 cebulka 0,5 szklanki śmietany 18% sól,pieprz cukier sok z cytryny Sposób przygotowania: Ogórki obieramy , kroimy nożem w cienkie pasterki. Delikatnie solimy i pozostawiamy na kilka minut aby ogórki zmiękły, delikatnie odciskamy

Bajeczna Kuchnia
Papryka marynowana w kostkę 179

Paprykę pokrojoną w kostkę zamarynowałam pierwszy raz w zeszłym roku. Wyszła bardzo smaczna, doskonały dodatek sałatek i nie tylko. Składniki: Kolorowa papryka Zalewa: 4 szklanki wody 1/2 szklanki octu 1 szklanka cukru 2 łyżeczki soli Kilka ziaren ziela angielskiego Kilka listków laurowych 1 łyżka gorczycy Sposób przygotowania: Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Paprykę przekładamy do umytych

Bajeczna Kuchnia
Buraczki konserwowe 186

Bardzo lubię malutkie marynowane buraczki, robię je co roku, później wykorzystuję do obiadu lub do sałatek. Składniki: 2,5-3 kilogramy małych buraczków Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 5 ziaren pieprzu  3 łyżki soli 6 łyżek cukru Sposób przygotowania: Buraczki myjemy nie obierając, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, gotujemy do miękkości

Bajeczna Kuchnia
Cebulki marynowane 162

Takie małe cebulki marynowane są doskonałym dodatkiem do różnych sałatek, śledzi i wielu innych dań. Do marynowania wykorzystuję cebulki ze swojej działki, mam ich duża ilość. Składniki: 1,5-2 kilogramy małej cebulki Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 0,5 szklanki cukru 3 łyżki soli 1 łyżka gorczycy Sposób przygotowania: Cebulkę obieramy, myjemy. Składniki zalewy umieszczamy większym garnku

Bajeczna Kuchnia
Papryka marynowana 144

Każdego roku marynuję paprykę, zawsze staram się żeby była w różnych kolorach. Zimą wykorzystuję do różnych sałatek.  Składniki: 2 kilogramy papryki Zalewa: 4 szklanki wody 0,5 szklanki octu 1 szklanka cukru 2 łyżeczki soli Dodatkowo: gorczyca ziele angielskie listek laurowy Sposób przygotowania: Z papryki usuwamy gniazda nasienne, dokładnie myjemy. Kroimy w paski lub na mniejsze kawałki. Do umytych

Bajeczna Kuchnia
Maślaki marynowane 197

Maślaki marynowane są bardzo smacznym dodatkiem do wielu sałatek lub śledzi, możemy je również podać jako przystawkę. Składniki: 2 kilogramy maślaków Zalewa: 1 szklanka octu 4 szklanki wody 2 płaskie łyżeczki soli 3 duże łyżki cukru po 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu 3 listki laurowe kilka ziaren gorczycy Dodatkowo: kwasek cytrynowy  Sposób przygotowania: Maślaki oczyszczamy, zdejmujemy wierzchnie skórki

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania