Uwielbiam tą sałatkę, zwłaszcza w połączeniu z ziemniaczkami i mielonym lub schabowym ;) ale równie dobrze smakuje mi na kolację z chrupiącą bagietką :) 2 kg białej kapusty 2 kg marchewki 1 kg czerwonej papryki 1 kg cebuli Zalewa: 2 szkl octu 1 szkl oleju 1 szkl cukru 2 łyżki soli do przetworów 1 łyżeczka pieprzu mielonego Warzywa umyć, obrać a paprykę
Smakołyki Asiilości składników wychodzi ok. 8 krokietów. Są one nawet lepsze, gdy po zawinięciu odstawicie je na kilka godzin do połączenia się wszystkich smaków. Można podać je z ulubioną sałatką jako danie obiadowe lub jako przystawkę na przyjęciu. My polewamy je ketchupem i zajadamy ze smakiem, ale można do nich przygotować także sos czosnkowy lub inny na bazie jogurtu. Smacznego
Cooking MonsterTroszkę inna wersja sałatki żydowskiej Składniki 4 jajka ugotowane na twardo 5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach 1 duża cebula szczypiorek z dymką 3-4 łyżki majonezu 1 duży ogórek kiszony 1 duży ząbek czosnku sól pieprz Przygotowanie Jajka i ziemniaki ugotowane w mundurkach po ostudzeniu, obrałem, pokroiłem je w kostkę. Ogórka również pokroiłem w kostkę. Cebulę i szczypiorek
R'n'G Kitchentakie które mają w sumie masę przeróżnych składników, które po złączeniu w jedną potrawę okazują się najlepszym połączeniem. Tym razem tak było. Banan, mango, arbuz i jagody. Brzmi jak sałatka owocowa a jest to przepyszny krem z dodatkiem kilku owoców. Całość bardzo letnia, orzeźwiająca ale zarazem sycąca i smaczna. Z pewnością bomba... witaminowa! Składniki (na 2 porcje): 1/3 szklanki kaszy
Mango PapajaProsta sałatka z gotowanym jajkiem, pieczonym burakiem i grillowaną papryką z dodatkiem sera feta i pestek słonecznika oraz migdałów w płatkach. Przyjemne danie na rozpoczęcie dnia. Składniki (na 2 porcje): garść rukoli 2 jajka 1 burak 1/2 papryki czerwonej 50 gram sera feta 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki migdałów w płatkach sos balsamiczny Buraka owijam folią aluminiową i piekę
Mango Papajapozwolić sobie na urlop hihihi! :) Ale zanim urlop, to mnóstwo pracy w kuchni, bo trzeba pomyśleć o zimie ... Brrr ... Będzie cudownie w grudniu otworzyć słoik własnych ogóreczków, zrobić sałatkę czy zupę ogórkową ... Zatem do roboty, bo samo się nie zrobi! :) Osobiście najbardziej uwielbiam ogórki z dużą ilością chrzanu, są wyraziste w smaku, z delikatną nutką chrzanowej ostrości. Wkładam też
Garniec Magaliezwykłej podlewając olejem. Studzimy, na wierzch kroimy pomidory, czosnek siekamy na drobne plasterki, kruszymy ser, posypujemy solą i pieprzem , listkami bazylii i skrapiamy oliwą . Można dodać listki roszponki. Sałatkę podajemy do mięsa lub ryby
Gotowanie jest łatwejedzeniem, smakowało niezwykle świeżo i kosztowało znośne pieniądze. Za każdym razem było pysznie, a byliśmy tam niemal codziennie... Pizza Papaj - świeży szpinak, czosnek, kurczak i mozzarella.... Nie ma jak sałatka Świeżutkie kurczaczki w panierce... ...Synciowi tak smakowały, że bardzo prosił o ich uwiecznienie Dbałość o miłe szczegóły w Albatrosie mnie urzekła Dorsz dla Szwagra... podobno pyszny i świeży Niestety
Kuchnia po mojemuMożna dolać więcej wody, aby warzywa miały luźniejszą konsystencję. Rybę można wyłożyć na formę i pokryć ją warzywami, lub podawać od razu na talerz samodzielnie, lub ze świeżą sezonową sałatką. Potrawa doskonale smakuje również odgrzewana w piekarniku. Smacznego! *Proporcje warzyw można dowolnie zmieniać wg zapotrzebowania
Calzonella.commnóstwo apetycznych zdjęć potraw z różnymi odmianami jabłek. W środku znajdziecie ponad 150 przepisów na rozmaite dania z tymi pysznymi owocami. Są to między innymi: - napoje (soki, smoothie, cydr) - sałatki i surówki - zupy (chłodniki i te na ciepło) - potrawy bezmięsne (śniadania, zapiekanki) - potrawy z mięsem (wieprzowina, drób, ryby) - sosy, dipy, musy - ciasta (drożdżowe, kruche, ucierane) - desery (puddingi, musy, jabłka pieczone
Smakołyki Asisię go z dodatkiem czosnku i cebuli lub śmietany. Szpinak to również dodatek do wielu potraw – makaronów , pierogów czy naleśników. Nieprzetworzone liście to także świetny dodatek do koktajli warzywnych, sałatek i ciast . Post Jak przygotować szpinak pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!chęcią. Zakochana jestem od dłuższego czasu, co z pewnością widać, w słoikach amerykańskiej marki Ball, zachęcam do zakupu, bo są rewelacyjne! Robię w nich nie tylko kompoty, ale i sałatki i przede wszystkim podaję koktajle czy robię ogórki małosolne, lato zostań z nami dłużej! Kompot jabłkowo - śliwkowy Składniki: 1 kg jabłek 250 g śliwek, wybrałam duże, fioletowe z pomarańczowym miąższem
Moja smaczna kuchnianiewiele. Wybierzcie krótkie ogórki, równe, jednakowej wielkości, ciemnozielone i kształtne. Muszą być świeże — jędrne i twarde, niepoobijane, nie podziurawione. Odmiany o dużych, pękatych owocach zostawcie raczej na mizerie i sałatki, tutaj postawcie na ogórka kompaktowego. Ma mniej pestek i na pewno zostanie przyjemnie chrupiący. Ogórki dokładnie myjemy – najlepiej zanurzyć je w garnku z dużą ilością zimnej wody i odrobiną sody
Karo in the KitchenOstatnio była sałatka z migdałami ziemnymi, a dziś pieczony naleśnik z dodatkiem zrobionej z nich mąki i oczywiście z mąką z quinoy. Razem z ciastem zapiekłam jeżyny kupione na przystanku tramwajowym od miłej starszej pani i kwiaty cukinii z kooperatywy spożywczej. Uwielbiam zdobywać takie kulinarne perełki :) Składniki: 20 gram mąki z quinoy 30 gram mąki z migdałów ziemnych
Quinoa Raz!kapusty, grzyby... Wśród kiszonek nie może zabraknąć kiszonej papryki. Całe lato słój z kiszona papryką króluje na parapecie zaraz obok kamionki z małsolnymi ogórkami. Jest idealnym dodatkiem do kanapek, sałatek a nawet sosów. Kiszona papryka SKŁADNIKI 7 średniej wielkości papryk 1 papryczka chilli 4 ząbki czosnku kawałek korzenia chrzanu 2 baldachimy kopru włoskiego 1/2 łyżeczki gorczycy 1 litr wody
Magiczna kuchnia Darii