zwykle, ale niech nas żaden wirus nie pokona! Nie damy się! Niech na naszych stołach się dzieje, niech pojawią się nasze ulubione potrawy, kwaśne żurki, soczyste pieczenie, kolorowe jajka, sałatki i oczywiście osładzające każdą chwilę słodkie ciasta. A skoro Wielkanoc, to i mazurek musi być. Moim faworytem zawsze były mazurki kajmakowe, było mi wszystko jedno jakie było ciasto
Na kulinarnym poligoniePesto to doskonały, aromatyczny dodatek do rozmaitych dań, nie tylko do makaronu. Można je dodać także do mięsa, kanapek, grzanek, sałatek i co nam jeszcze wyobraźnia podsunie. Mój Smakosz jest jego wielkim miłośnikiem, dlatego dość często je przygotowujemy. Kiedyś nawet udało mi się przekonać mojego Niejadka do spróbowania makaronu z takim dodatkiem :D to był wyczyn! Najczęściej spotyka
Na kulinarnym poligonieminut. Pamiętajcie, że czas pieczenia podany jest orientacyjnie, każdy piekarnik piecze inaczej. Ciasto ma być w pięknym złotym kolorze. Do takich piersi możecie podać świeży szpinak lub lekką sałatkę. Artykuł Pierś z kurczaka w cieście francuskim pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamgotowy sok, zaglądając w między czasie czy zbiera się piana, którą należy usuwać <3 Dodam, że sok można wykorzystać również do przygotowania barszczu a ukiszone buraczki do pysznej sałatki <3 Po niespełna 5-6 dniach gotowy sok buraczany
W garach u GosiZjawiskowe, suszone pomidory to idealna przekąska i pyszny dodatek do różnych mięs, kanapek, sałatek. Przygotowanie ich jest bardzo proste, a zapach jaki unosi się podczas przygotowania jest obłędny. Zapraszam miłośników suszonych pomidorów i nie tylko. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Suszone pomidory Składniki 2 kg pomidorów 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek około 500 ml tymianek rozmaryn sól cukier Instrukcje Pomidory
To co lubię - gotuję i polecambidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Limmi: • Orzeźwia w drinkach • Tworzy desery • Łączy owoce • Latem gasi pragnienie • Uszlachetnia mięsa • Idealny do ryb • Fantastyczny do sałatek #limmi #cytrusowamoclimmi Gdzie kupić Limmi: sklepy tradycyjne w całej Polsce (i sieci lokalne np. Sklepy Doroty) Makro C&C, Selgros, E.Leclerc, Intermarche, Auchan, Carrefour, Delikatesy Centrum i sklepy internetowe
W garach u Gosipysznie nadziane. Ponti to: • dojrzałe, czerwone włoskie pomidory suszone w promieniach sycylijskiego słońca (słodko-kwaskowaty lekko dymny smak) zanurzone w najwyższej jakości aksamitnym oleju słonecznikowym •mają wszechstronne zastosowanie ( sałatki, zapiekanki, pizza) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
W garach u Gosilekki posiłek, ale od czasu do czasu warto sobie o nich przypomnieć i zrobić małą ucztę. Kto nie jadł niech koniecznie spróbuje :) polecam. Świetnie smakują same, z pieczywem, lekką sałatką czy jako dodatek do ziemniaków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Smażone boczniaki Składniki 500 g boczniaków mleko 2 jajka mąka bułka tarta sól pieprz olej do smażenia Instrukcje Boczniaki zalewamy mlekiem
To co lubię - gotuję i polecammną kolejna, pracowita sobota. Tym razem na tapecie była czerwona papryka. Robię ją co roku kilkadziesiąt słoików, jest idealna do kanapek czy sałatek. Z podanej ilości 5kg wychodzi 12 słoiczków 0,54. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Papryka marynowana Składniki 5 kg papryki czerwonej 1 łyżka płaska (potrzebna do posolenia wody, w której obgotowujemy paprykę) Zalewa: 9 szklanek wody
To co lubię - gotuję i polecamgodzinę. Po godzinie wodę odlewamy i sprawdzamy jak mocno słone są śledzie. Jeśli nadal są bardzo słone ponownie zalewamy je wodą na godzinę. Należy jednak pamiętać o tym, że sałatki już dodatkowo nie solimy, a dodatek sosu tatarskiego sprawi, że śledzie nie będą już tak słone. Śledzie osączamy na sitku, rozkłądamy na ręczniku papierowym i dokładnie osuszamy. Kroimy
To co lubię - gotuję i polecamskład na 6 rulonów – jeśli potrzebujesz większej ilości, proporcjonalnie zwiększ również ilość składników. Polecam przekąski: ** Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego ** Bruschetta z pomidorami i bazylią ** Camembert w boczku ** Sałatka Caprese (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 6 ruloników: 6 plastrów szynki 3 jajka łyżeczka majonezu łyżeczka musztardy sól i pieprz opcjonalnie świeża zielenina np. rzeżucha, szczypiorek Jajka ugotuj
Kulinarny S.O.S.enzymy aminokwasy . Zawiera witaminę B1, B2, B3, B5,witaminę C, biotynę. Sód, potas, wapń, magnez również w occie jabłkowym jest. W kuchni używam go niemal do wszystkiego : sałatek, marynowania , sosów, zup, marynowania mięsa. Pro zdrowotnie na zgagę, na odbarwienia na skórze (tak zaw. plamy starcze), na odkwaszenie organizmu, do płukania włosów aby miały lepszą kondycję. to tylko kilka
Eli Gotowaniegorszego niż klejąca się do dłoni mieszanka mąki i wody. Tym razem postanowiłam, że farszem stanie się upieczona wcześniej perliczka, grillowany bakłażan i papryka. Duszony pak choi jako sałatka z fasolką szparagową też się ciekawie wpisał w kompozycję talerza. No polecam. Aha, bezwzględnie nie wolno zapomnieć o młotkowanym czerwonym pieprzu. Cały super zapach się jemu właśnie zawdzięcza. Niewątpliwie bliskie
Mango Papajaprosty. Mój przepis jest idealny na lato gdyż ciasto wyrabia się bardzo szybko, a smażenie 4 placków zajmuje zaledwie kilka chwil. Te naan wspaniale smakuje jako dodatek do past, sałatek, zup, czy mięsa z grilla. Składniki na 4 chlebki naan: 3 łyżki jogurtu greckiego 4 łyżki mąki pszennej + ewentualnie do podsypania 1 łyżka oliwy ½ proszku do pieczenia odrobina soli
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię