zazwyczaj robicie z liśćmi rzodkiewki? Oczywiście mam na myśli te ekologiczne, niepryskane, z własnego ogródka lub kupione na targu od zaufanej osoby. Ja dodaję je do sałatki albo robię pesto. Takie pesto z liści rzodkiewki to smakowity dodatek do makaronu czy kanapek. A rzodkiewkę z powodzeniem można uprawiać nawet w skrzynkach na balkonie:) Polecam również pesto z liści rzodkiewki
Obiad gotowykilku minutach wlać mleko kokosowe, dodać skórkę i sok z limonki, wymieszać, zagotować i doprawić do smaku. Gotowego kurczaka podajemy z posiekanymi świeżymi ziołami, ryżem i ulubioną sezonową sałatką. Mam nadzieję, że przepis na kurczaka z ananasem spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :) Oto kilka innych wypróbowanych przepisów na kurczaka, które mogą Ci się
Moja Książka Kucharskadzięki temu kiełbaski będą upieczone z każdej strony W razie potrzeby możemy podlać jeszcze trochę piwa, żeby kiełbaski miały się w czym piec Gotową potrawę można podać chlebem lub sałatką ziemniaczaną. Proces przygotowania tego dania jest bardzo prosty. Powyższy przepis jest tylko jedną z wielu możliwych propozycji podania białej kiełbasy w piwie. Powyższe danie można także przyrządzić nie tylko
Kuchennyviral.plmłodej kapusty z rzodkiewkami i fetą powstała (jak to u mnie bywa), bo została mi luźna połowa kapusty. Prawie zawsze z takich „resztek” robię surówki lub sałatki. Fetę i rzodkiewki ostatnio dość często mam w lodówce, więc wiadomo było co wyląduje w misce z kapustą. Płatki migdałów z kolei były w ogóle nieplanowane, ale My zeżarł cały łuskany
Kardamonovymięsa, ale również super przekąskę na spotkanie ze znajomymi. Jeśli grillujecie w domowym ogródku to frytki z batatów na grilla będą świetnym pomysłem na dodatek do mięsa i wiosennej sałatki. Nie zapominając o tym, że mamy tutaj wyjątkowy smak, ale również wiele korzyści zdrowotnych. Składniki 1 duży batat 1 łyżka oliwy szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii szczypta
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszna i chrupiąca marynowana cebula. Świetny dodatek do dań z grilla, sałatek, kanapek, burgerów a nawet pizzy. Cebulka marynowana jest gotowa do spożycia już w kilka godzin po jej przygotowaniu. Ja zazwyczaj robię wieczorem i zostawiam na noc w lodówce. Można ją przechowywać nawet dwa tygodnie, także warto mieć zawsze słoiczek tej pysznej cebulki pod ręką. Słoik
Andzia PichciDomowy majonez w 3 minuty to szybki i prosty przepis na przygotowanie majonezu w domu. Wielu osobom wydaje się to bardzo skomplikowane, czasochłonne i nie warto
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!stopni Celsjusza. Piecz bez przykrycia 20-25 minut, w zależności od wielkości pieczarek. Gotowe pieczarki podawaj jako dodatek do dań głównych, a także do grilla, czy do sałatki. Sprawdź inne przepisy na przekąski – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie ( klik ) i Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Pieczone pieczarki w marynacie – pieczarki do obiadu Ciasto Pani
Via GustoKoktajl truskawkowy Gzik z rzodkiewką Ciasto z rabarbarem Zobacz więcej przepisów sezonowych w maju Najnowsze przepisy Ciasto kokosowe bez pieczenia z kaszy manny Sernik królewski Bułki wrocławskie Kotlety jajeczne Sałatka grecka (keto, low carb) Mizeria – tradycyjny przepis (keto) Szybkie ciasto Lion bez pieczenia Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi Crème brûlée Artykuł Ciasto kokosowe bez pieczenia z kaszy
WegePrzepisdniu. Dlaczego warto przygotować ogórki małosolne? Wszyscy znamy ogórki małosolne robione tradycyjną metodą w zalewie. Ogórki małosolne wspaniale nadają się jako przekąska, dodatek do obiadów i letnich sałatek. Nie każdy wie, że istnieje znacznie prostsza i szybsza metoda na ogórki małosolne. Przedstawiamy prosty przepis na ogórki małosolne bez zalewy. Składniki 1 kg średnich ogórków gruntowych 1 pęczek kopru
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cieście nie tworzą się duże puste oczka i pozostaje ono nieco bardziej wilgotne. Jeśli więc zamarzą Wam się cieplutkie proziaki – z masełkiem, albo jako dodatek do zupy czy sałatki – spróbujcie prozioków z białym serem:) Przepis Koła Gospodyń Wiejskich w Łubnie Opacym opublikowano w „Wielkiej księdze tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego” wydanej przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „ProCarpathia” oraz
Trzeci talerz