oleju rzepakowego lub słonecznikowego sól, pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być też zioła do pizzy Warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Marchew obrać, razem z cukinią zetrzeć na grubej tarce do jarzyn. Paprykę pokroić w cienkie słupki. Zieleninę drobno posiekać. Wszystkie warzywa wraz z rukolą i zieleniną umieścić wymieszać
Czerwień i błękitSałatka jest smaczna i prostaSałatka z kurczakiem i makaronem penne SKŁADNIKI:pierś z kurczaka -1 sztmakaron penne - 250 gjajka - 3 sztkukurydza konserwowa - 1 puszkapapryka czerwona - 1 sztogórki korniszony - 4 sztcebula - 1 sztsól i pieprzprzyprawa gyrosmajonez - 3 łyżkimusztarda - 1 łyżkatłuszcz PRZYGOTOWANIE:Makaron gotujemy al dente, odcedzamy.Z papryki usuwamy gniazda nasienne, myjemy i kroimy w kostkę, ogórki też. Jajka
Kuchnia Danusiciabatta, serowa) 3 duże liście sałaty (lodowa, rzymska czy zwykła) 2 dojrzałe pomidory (malinowe, rzymskie, cherry) 1/2 ogórka zielonego 1/3 papryki czerwonej kilka piórek cebuli (czerwona, cukrowa) sos vinaigrette rozgrzany grill ;) Przygotowanie: Z umytych, osuszonych i posiekanych warzyw miksujemy sałatkę. 10-15 minut przed podaniem doprawiamy wcześniej przygotowanym sosem. Ulubiony rodzaj bułki podpiekamy na rumiano i pół-chrupko na grillu
Kuchnia po mojemuopakowaniu. Sałatę rwiemy na kawałki, kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórek kroimy w półplasterki, paprykę w paseczki. Pomidory kroimy w dużą kostkę a gorgonzolę w drobniutką. Oliwki przekrawamy na pół. Natkę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w jednym naczyniu. Składniki sosu mieszamy w małej miseczce. Sałatkę polewamy sosem na krótko przed podaniem
Pobite gary BarbaryZainspirowana ostatnią sałatką z kupnym sosem musztardowym, postanowiłam zrobić sałatkę tym razem z sosem własnej roboty Składniki: makaron, łosoś wędzony, mix sałat, pomidorki np. cherry, papryka, feta, pestki słonecznika. Sos musztardowo miodowy: miód, musztarda , musztarda , olej z orzechów włoskich. Przygotowanie: makaron ugotować al dente, ostudzić i przełożyć do miski. Dodać pokrojonego łosoia, pomidorki (w całości lub przekrojone), sałate, pokrojoną paprykę
Państwo Wojtczuk gotująascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Sałatka z komosy ryżowej i soczewicy Składniki: Czerwona soczewica – 100g Komos ryżowa – 100g Pomidorki koktajlowe – 250g Papryka czerwona – 1 sztuka Groszek konserwowy – 100g Oliwa z oliwek – 1 łyżka Kurkuma, sól, pieprz, czarnuszka Wykonanie: Komosę ryżową i czerwoną soczewicę gotujemy
Kuchnia Bon Appetitposmakowania.Bardzo mi przyjemnie,że myślą o blogerach i tak niespodzianki wpadają w nasze łapki . Z racji podziękowania zrobiłam pyszną sałatkę. Składniki: śledzie z musztardą francuską SEKO 2 tacki jabłko jedno duże kwaskowe cebula duża biała papryka jedna czerwona Wystarczyło śledzia wyjąc z opakowania, odsączyć na ręczniku papierowym,pokroić go w kosteczkę.Jabłuszko obrać ze skórki ,wyciąć nasionka
Różowa kuchniateż rodzinne rytuały jak wspólne robienie ogórków czy orzechówki. Na pewno byłaby więc orzechówka. Moją ukochaną przystawką są też babeczki z papryki , przepis z Akademii Kulinarnej Whirlpool, gdzie pracowałam. Z moimi nastoletnimi prywatkami kojarzy mi się żółta sałatka , albo któraś z rosyjskich sałatek, które często przygotowywałam na imprezy np. śledzik pod pierzynką. Bardzo lubiłam wtedy język i kulturę rosyjską. Często
Ugotowane pozamiataneNa moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję
Pysznosci Babci Basisłynie z prostoty i użycia wielu warzyw i przypraw, w tym soli morskiej, papryki oraz cukinii. Postanowiłam przygotować szybkie danie makaronowe z użyciem jogurtu greckiego. A żeby było pożywne, dodałam kurczaka. Danie to możemy również spożywać na zimno - sprawdzi się na drugie śniadanie, jako sycąca sałatka. SKŁADNIKI ulubiony makaron, np. kokardki, 5 dużych pieczarek, 1 mała cukinia, 1 pierś
słodki bratekrównież witaminy E, magnezu, fosforu, potasu, wapnia, żelaza, dlatego dziś proponuje zdrową sałatkę, która z pewnością jest bardzo odżywcza :) Sałatka z kaszy jaglanej z dresingiem jogurtowo- musztardowym Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony 1 mała cebula 2 łyżeczki ostrej musztardy 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 -2 łyżki posiekanego koperku Sól,pieprz Sposób
Smaki NataliiKolejne danie z edycji "Fit - finesse" :) Rewelacyjne na kolację lub jako dodatek do obiadu:) Składniki: kuchniasmakow.blogspot.com zestaw sałatek (lodowa, rukola, radiccio, rzymska) 1 opakowanie mozarelli mini 1/2 opakowania sera feta 1 pomidor 1 papryka czerwona 1 średni ogórek zielony 2 jajka 1 p, sosu ziołowego (Knorr) oliwa z oliwek 2 łyżki jogurtu greckiego. Sałaty umyć, pomidor pokroić w kostkę, podobnie
Kuchnia smakówprzelać zimną wodą i pozostawić na durszlaku do całkowitego ostygnięcia. Kukurydzę odsączyć. Mięso odzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Papryki, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki posolić, popieprzyć, dodać majonez i wymieszać. Górę sałatki obsypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego
W kuchni u Monikiprosta i smaczna. Idealna na przyjęcia jak również na co dzień. Dodatek ząbku czosnku sprawia, że ma wyrazisty, ostry smak. Polecam :) Sałatkę podałam na półmisku od Porcelany Bogucice "Julia Gold". duży filet z kurczaka brokuł 1/2 czerwonej papryki 2 torebki ryżu puszka kukurydzy ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka 2 łyżki oleju 2-3 łyżki majonezu Filet umyć, osuszyć
Smakołyki Asi