Pyszna i lekka, kobieca propozycja na sałatkę z kurczakiem. To danie możecie swobodnie zabrać ze sobą do pracy, przygotować na kolację we dwoje, przyrządzić na spotkanie
SMYKWKUCHNIMięso z rosołu zawsze wykorzystuję do zrobienia innych potraw. Drugiego dania, pierogów, krokietów itp. Warzywa też przydają się do zrobienia np. sałatki. Dziś zrobiłam puree z
Buniabaje w kuchniwyjściowe i w smaku takie neutralne, ale w sałatce nabrały charakteru, a w połączeniu z filetem ze szpinakiem w szynce parmeńskiej to już dla mnie była tak zwana petarda. Jest smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno, dlatego polecam ją jako dodatek do obiadu, ale także jako jedzenie do pracy. Obie wersje już przetestowałam i niedługo zamierzam powtózyć(...)nasiona wchłonęły całą wodę próbuję nasiona i wtedy wiem, czy już jest ugotowana, czy potrzebuje kilka minut więcej. No to jak już mamy podstawy przeczytane, to zabieramy się za sałatkę ;) Składniki: 1/2 szklanki quinoa + 1 szklanka wody do jej ugotowania 1 awokado 6 pomidorków koktajlowych mały pęczek szczypiorku razem z cebulkami kawałek sera feta
Blondynka Gotujenieco lżej na blogu, a więc sałata z rukolą z dodatkiem mozzarelek, suszonych pomidorów i pestek dyni i słonecznika. To idealna sałata jako samodzielne danie czy do zabrania do pracy. Dzięki zieleninie i pestkom, doskonale chrupie. Oczywiście, możecie nie ograniczać się przy jej przyrządzaniu do rukoli i sałaty lodowej, ale użyć szpinaku, roszponki czy miksu sałat. Ja wprost uwielbiam podprażone(...)łyżek soku z pomarańczy Wykonanie Sałatę i rukolę myjemy. Sałatę drzemy na strzępki i z rukolą wrzucamy do miski. Dodajemy mozzarellę. Pomidory kroimy na paski i wrzucamy do sałatki. Na nagrzaną patelnię wrzucamy pestki i chwilę je prażymy. Dodajemy do sałatki. Sos Składniki sosu mieszamy, pamiętając, aby oliwę dodać na samym końcu. Sałatę polewamy sosem. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salata-z-rukola-i-mozzarelkami/ BosowKuchni
Mieszam w Garnkujeść, prezentować Wam przepisy i kusić, byście odtwarzali je w domowej kuchni. Mięso pełne witamin, minerałów i doskonałe źródło białka powinno dominować w naszej diecie. Inspiracja dla mojej pracy inżynierskiej i badań, które właśnie trwają - na pewno podzielę się z Wami efektami, gdyż sama jestem ich bardzo ciekawa :) Każdy z Was powinien znaleźć czas, by przyrządzić sobie takie cudowne(...)malin - 100ml wina półsłodkiego czerwonego - 50ml octu balsamicznego - 100 ml oliwy z oliwek - sól -pieprz Mięso: - 2 kawałki steku wołowego z krzyżowej po 100g każdy Sałatka: - 200g mixu świeżych sałat - 3 łyżki sosu sojowy - 2 łyżki ocet balsamiczny - garść sezamu białego Sos malinowy: 1. Na patelnie wysypujemy cukier - taką ilość, by przykryła całe
Sajkofanka smakuweekend? Przyznawać się ;-) My nie, syn w szkole, mąż w pracy, ale to tylko dwa dni i potem pięć dni wolnego. Wystarczy, żeby odpocząć. Zostajemy w domu, jakoś na długie weekendy się już od dłuższego czasu nie wybieramy, bo nie lubimy tłumów. Ja mam dziś dla Was pyszną sałatkę. Może ona idealnie sprawdzić się na grilla, jest w niej
kruche babeczkinutą, nadziewane szynką parmeńską oraz mozzarellą. Tylko 10 minut naszej pracy! Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je podać same lub z sosami, np. czosnkowym. Świetnie pasują do piwa, a także jako przekąska do filmu lub na wieczór z przyjaciółmi. Idealne również jako dodatek do sałatki, np. NAJPROSTSZA SAŁATKA Z ROSZPONKI 😉 Składniki: 1 op. ciasta
Kuchnia MagdaLenynutą, nadziewane szynką parmeńską oraz mozzarellą. Tylko 10 minut naszej pracy! Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je podać same lub z sosami, np. czosnkowym. Świetnie pasują do piwa, a także jako przekąska do filmu lub na wieczór z przyjaciółmi. Idealne również jako dodatek do sałatki, np. NAJPROSTSZA SAŁATKA Z ROSZPONKI 😉 Składniki: 1 op. ciasta
Kuchnia MagdaLenyBardzo szybka, prosta w wykonaniu a zarazem smaczna sałatka grillowa. Wykonanie jej zajmuje dosłownie kilka minut. Tym bardziej jeśli mamy możliwość użycia do niej gotowego dressingu. Takie gotowe, zapakowane w małych saszetkach dressingi, to super sprawa, kiedy wybieramy się na piknik, lub przygotowujemy pudełkowe jedzenie do pracy. Wystarczy warzywa pokroić, przełożyć do pojemnika, przed samym podaniem polać sosem, delikatnie zamieszać
Kuchnia z widokiem na ogródwłoską sałatką ziemniaczaną z suszonymi pomidorami. Przepis na sałatkę znalazłam w tej samej książce. Niedługo chyba przerobię ją całą, bo idealnie trafiła w mój smak . Weekend majowy już za nami. Oczywiście, że minął za szybko – jak każdy wolny i miło spędzony czas . Teraz bierzemy się do pracy z uśmiechem na twarzy. No… i gdzie ten uśmiech
Słodkie Gotowanieświetnie nadaje się zarówno do sałatek i surówek jak i na kanapki. Zawiera wiele cennych dla naszego organizmu witamin i minerałów: witaminę A i C, witaminy z grupy B a także żelazo, wapń i potas, przez co doskonale wpływa na funkcjonowanie układu nerwowego, pracę serca oraz wzmacnia naszą odporność. Dziś zapraszam
Gotuj Się Kto Możefasolka to świetna baza do przygotowania zimową porą szybkiej sałatki z tego przepisu. Trzeba tylko pamiętać, że fasolkę po uprzednim obgotowaniu powinno się przynajmniej dwukrotnie pasteryzować. Fasolka zawiera spore ilości białka i przy przygotowaniu przetworów traktujemy ją podobnie jak mięso i grzyby. Nie chodzi tu o dodatkowa pracę, ale nasze bezpieczeństwo. Drobna zielona fasolka powinna być pasteryzowana przez
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Były już omlety, sałatki ale propozycji mięsnej jeszcze nie było. Więc zapraszam do stołu, a tam schab gotowany 2 razy po 5 minut ;) Myślicie że to nie możliwe?! A ja Wam mówię że możliwe ;) Schab ten nie wymaga prawie żadnego nakładu pracy, właściwie robi się sam, a nie licząc czasu leżakowania przygotowanie również jest bardzo szybkie. Składniki: około
Życie zaczyna się w kuchnirównież bogate źródło potasu, magnezu czy kwasu foliowego oraz poprawia pracę układu sercowo-naczyniowego. Nie podnosi poziomu cukru we krwi (jej indeks glikemiczny IG to 46) , więc jeśli masz właśnie cukrzycę ciążową, wcinaj bulgur ze smakiem. Kasza w tej opcji może być jedzona z powodzeniem jako przystawka – sałatka. Kozi ser idealnie podkręca smak całości. Drukuj Kasza bulgur z kozim
Mieszam w Garnkuzłiół orientalnych i sosem sojowo sezamowym z sałatką z mango i ogórka grillowaną kiełbasę wieprzową dodatkiem wołowiny i trawy żubrowej z musem morelowym i zapiekaną gruszką z serem bryndza Na czas warsztatów zostaliśmy podzieleni na grupy i pod okiem szefów kuchni dziarsko wzięliśmy się do pracy. Po ponad dwóch godzinach wytężonej nauki i pracy na naszych
Kulinarne przygody Gatity