sałatka - 51777 przepisów (strona:2504/3452)

SAŁATKA Z KURCZAKIEM 181

Lubicie sałatki? Jeśli tak to spróbujcie mojej.Jest pożywna więc sprawdzi się jako obiad czy śniadanie,doskonała również na wszelkie imprezki. Składniki: 1 pierś z kurczaka 3 marchewki 2 jabłka 1/2 puszki kukurydzy 5 plastrów ananasa z puszki 10-15 dag żółtego sera 2 łyżki majonezu ok 3 łyżki kwaśnej śmietany sól,pieprz Marchewkę obrać i ugotować,pierś z kurczaka również

Niespełnione zdolności kulinarne
Obiad wegetariański: kotlety jaglane z sałatką z ciecierzycy 218

Szybki pomysł na wegetariański obiad z kaszą jaglaną i ciecierzycą w roli głównej Przepis na: Kotlety jaglane z żółtym serem Sałatka z ciecierzyca

Tradycyjna Kuchnia
Obiad w 30 minut: kotlety drobiowe z kaszą i sałatką warzywną 175

pracochłonne obiady ... Przepis na: sznycle drobiowe Polecam przygotowanie dowolnej kaszy. Ja osobiście preferuje orkiszową, jęczmienną lub durum. Świetnie smakuje podana z odrobiną oliwy. Jako dodatek u mnie najczęściej króluje sałatka warzywna lub ogórek kiszony, ale to już od was zależy (a raczej od wyposażenia waszych spiżarni) Zapraszam do działu PRZETWORY * zdjęcie kaszy zapożyczone ze strony http://www.healthysupplies.co.uk

Tradycyjna Kuchnia
Goodfood styczeń 2016 222

samym czasie.   Przykładowe przepisy, które mam w planach wypróbować to między innymi tarta orzechowa z syropem klonowym, pikantna soczewica z musztardą, burakiem i kiełbaskami (przecież są też wegańskie!), sałatka na ciepło z jarmużem, migdałami i szynką(to ostatnie się pominie;-)), pikantny bulion z czarną fasolką i jarmużem, cannelloni ze szpinakiem i gałką muszkatołową (ja szpinak zastąpię jarmużem

greenscarf
Wigilijne spotkanie Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej 130

była uboga, licha i nie do syta. Najadłyśmy się i to jak ! Na okoliczność spotkania, każda z dziewczyn przygotowała coś specjalnego od siebie. I tak na stole pojawiły się: sałatki, śledzie, pierożki i paszteciki, grzanki i ciasto. Wigilia nasza skończyła się szybko. Niestety, poza nami w tym samym pomieszczeniu odbywało się inne spotkanie. I wiecie -  komfort rozmów przy stole

kolorowotorcikowo
Morszczuk zapiekany pod pieczarkowo – serową pierzynką 141

Czas na rybkę. Jakoś ostatnio zaniedbałam tę kwestię, pewnie przez Święta. Na święta było sporo rybek: rybki w galarecie, po grecku, śledzie kaszubskie, sałatki z rybkami. Było smacznie. Czas zaproponować coś nowego. I tak na dzisiaj proponuję zapiekanego morszczuka. Składniki: 6 płatów ( filetów mrożonych ) morszczuka 250 gram pieczarek 1 cebula Sól Pieprz 2 łyżki śmietany 30% Olej Mąka do panierowania

Smaki Ewy
Sałatka z fetą 148

cebulę, pomidorki pokrojone na pół oraz ser feta. posypujemy posiekanym drobniutko koperkiem. Produkty na sos połączyć ze sobą dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie mieszamy, polewamy po sałatce.  Smacznego

kgwjanczewo
PSTRĄG TĘCZOWY PIECZONY Z CYTRYNĄ I CZOSNKIEM 200

którzy lubią delikatne mięso podbite smakiem cytryny i czosnku. Z dodatkiem pieczonych pomidorków koktajlowych to dobra propozycja na obiad lub kolację. Jeśli zostanie wam kawałek świetnie uzupełni lekką sałatkę czy pastę serową.   2 dobrej jakości pstrągi tęczowe 1... Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
Kotlety z fasoli mung 153

kotlety układamy na blaszce i zapiekamy przez 20 min. w 200 st., następnie przewracamy na drugą stronę i zapiekamy kolejne 15 min.      Kotlety można zjeść z sałatką lub burgerze

Łycha smaków
Wegetariańskie szaszłyki 154

wykorzystać i rozpocząć sezon grillowy.  Wbrew tradycji mięsnej i kiełbasianej przygotowałam na grilla warzywne szaszłyki. Przygotowane w marynacie warzywa nabrały ciekawego smaku. Do tego idealne grzanki z pesto, sałatka, zimne piwko i sezon grillowy rozpoczęty :) Potrzebne składniki:   1 cukinia 1 bakłażan 8 pieczarek 8 rzodkiewek 1 papryka czerwona  1 papryka żółta Marynata

Łycha smaków
Sałatka z serem pleśniowym i orzechami włoskimi 246

Jest to jedna z moich ulubionych sałatek. Przygotowuje się ją bardzo szybko i jest bardzo smaczna:)  Potrzebne składniki:   1 opakowanie miks sałat garść rukoli garść orzechów włoskich 200 gr sera pleśniowego 4 łodygi sera naciowego 50 gr musztardy  (na domową przepis znajdziesz  tutaj )   pieprz, sól Przygotowanie: Sałaty myjemy i otrzepujemy z wody. Do misy

Łycha smaków
Kotlety z botwinki i kaszy jaglanej 171

układamy na blaszce i zapiekamy przez 20 min. w 200 st., następnie przewracamy na drugą stronę i zapiekamy kolejne 15 min. Kotleciki możemy zjeść w burgerze lub z wiosenną sałatką z pomidorów

Łycha smaków
NOMINACJA DO LIEBSER BLOG AWARD 134

mieć …. Może torebkę ze swoimi skarbami…i karta płatnicza J 10. Twoja popisowe danie? Nie mam jednego popisowego dania, może, dlatego że lubię różnorodność, jednak najczęściej tworzę różnego rodzaju sałatki. 11. Twój sposób na idealny wieczór? Wieczór w tygodniu: kocyk herbatka z imbirem i miętą, mąż, kotki: Czarnuszka i Dżaba plus fajny film, w weekend dobre jedzenie i dom wypełniony

Łycha smaków
Sałatka z zapieczonymi szparagami, bobem i jakiem w koszulce 145

lekko wrzała woda i gotujemy przez 5 min. Na zapieczone szparagi układamy cienko pokrojoną rzodkiewkę, pomidora, ugotowany bób. Do pesto z rzodkiewki dodajemy oliwę i mieszamy, następnie polewamy sałatkę.  Całość posypujemy świeżym tymiankiem, szczypiorkiem i prażonym słonecznikiem

Łycha smaków
Sałatka z zapiekanymi szparagami, serem pleśniowym i pesto z botwinki 141

łyżek oliwy z oliwek  pieprz, sól Przygotowanie: Sałatę myjemy i dodajemy pokrojony pomidor, zapieczone szparagi, pokrojony ser pleśniowy. Pesto z botwinki rozrabiamy z oliwą i polewamy sałatkę. Na koniec przyprawiamy pieprzem i solą i posypujemy pestkami słonecznika

Łycha smaków