Bardzo prosta i szybka w wykonaniu surówka z lekko pikantną nutą smakową. Sałatka: 1 kalarepa 1 pęczek rzodkiewek 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 1 łyżka soku z cytryny 1/2 małej czerwonej cebuli sól i pieprz Kalarepę obrać, rzodkiewki umyć, odciąć liście i ogonki. Wszystko zetrzeć na grubej tarce. Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z pozostałymi składnikami
Czerwień i błękitszczawiu. Składniki : duża garść liści szczawiu ok. 20 listków mięty (u mnie omszona) 2-3 rzodkiewki 3 szczypiorki z młodej dymki 2 grube plastry wędzonej piersi kurczaka (opcjonalnie; sałatka miała być kolacją, więc potrzebowałam czegoś konkretnego) dużo (wzięłam 3 łyżki) dobrej oliwy, choć przy tych smakach bardziej odpowiedni byłby prawdziwy "dziadkowy" olej rzepakowy lub lniany łyżka octu jabłkowego liście
Weekendy w domu i ogrodziemirabelki; wiśnie; brzoskwinie; pomidory; cukinia, patison, kabaczek; kurki. Przetwory we wrześniu Wrzesień to bardzo dobry czas, by przygotować rozmaite sałatki wielowarzywne do słoików. Warto zrobić przetwory z: cukinii, kabaczków, pomidorów, papryki, kalafiora, marchwi, buraków, a także marynaty owocowe (śliwki, jabłka, gruszki
Ukojenie PodniebieniaSzybka, prosta, smaczna, a do tego kolorowa. Wystarczy kilka składników połączyć z kolorowym makaronem (pomidor, szpinak) i powstaje naprawdę sycąca sałatka, która świetnie sprawdzi się podczas domowej imprezy albo jako drugie śniadanie do pracy. Składniki: 150 g kolorowego makaronu 100 g szynki 100 g żółtego sera 1/2 słoika groszku z marchewką majonez sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al' dente, przelać
magiczna kuchnia Kasiobiecuje rozkoszną słodycz. Ja obiecuję, że warto taką nalewkę zrobić jeśli lubicie bardzo deserowe trunki . Ananas do nalewki powinien być mocno dojrzały, o ciemnożółtym miąższu. Do zjedzenia np. w sałatce też taki dojrzały ananas też jest dużo lepszy . W polskich sklepach zazwyczaj można kupić ananasy do prawda ładnie wyglądające, ale jeszcze niedojrzałe. Niestety, nie mamy wyboru bo przecież to owoc
Smaczna Pyzamożecie je podać na dwa sposoby. Po pierwsze, jako burger w bułce, który stanowi świetną odmianę od tego mięsnego. Po drugie, w formie kotletów, które wystarczy skomponować z lekką sałatką lub kaszą z warzywami. Inspiracja: pink envelope Składniki na 7 burgerów 1 szklanka czerwonej soczewicy 2 średnie marchewki 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku natka pietruszki 1/2 szklanki bułki tartej
Fabryka pomysłówProsta i zdrowa sałatka na bazie sałaty lodowej z pomidorami, ostrym porem i jajkami gotowanych na twardo. Do tego sos z silną nutką czosnku i dostajemy danie lekkie i bardzo smaczne. Najlepsza jest w lato, kiedy warzywa, a zwłaszcza pomidory są świeże, ale można zrobić ją też o tej porze roku. Można wtedy zastąpić pomidory pomidorkami koktajlowymi, które mają więcej
Milion Smakówgrilla w moim przypadku trwało to ok. 20 min. Trzeba zwracać uwagę na to, aby mięso dokładnie się upiekło. Szaszłyki są pyszne z dodatkiem tzatzików i chlebków pita lub sałatki warzywnej i kaszy bulgur . Zobacz też pierś indyka z grilla Artykuł KOFTA Z INDYKA PIECZONA NA GRILLU pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM
Markowy smakktórej liście (świeże lub suszone) nadają świeżości i cytrynowej nuty potrawie oraz poprawiają trawienie. Stąd używane są w potrawach tłustych, ciężkostrawnych. Szałwię dodaje się do dań z kurczaka, pasztetów, sałatek, makaronów. Można również przygotować masło szałwiowe. Gałka muszkatołowa – ta przyprawa nadaje lekko pikantny i ostry smak deserom (np. piernikowi), wypiekom z jabłkami (szarlotka), napojom (kompot, poncz, grzane wino lub piwo
WojnaNaSmaki.plPastę z makreli można przygotować na wiele różnych sposobów. Dziś pokażę Wam prostą wersję, którą można podać jako smarowidło na kanapki ale także w formie sałatki. Do przygotowania pasty potrzebujemy: * 1 dużą wędzoną makrelę * 4 ugotowane jajka na twardo * 4 średnie ogórki kiszone * majonez Wykonanie: Makrelę dokładnie oczyścić ze skóry i ości, drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo
Zrób to smacznieUwielbiam tuńczyka. Mogłabym go jeść i jeść. Bardzo często robię z nim różne kanapki, sałatki lub tortille. Dziś zapraszam Was na przepis na tortille z lekko pomidorową pastą tuńczykową. Idealne na śniadanie, do pracy lub kolacje. Takie tortille przygotowuje się naprawdę szybko. Spróbujcie. Składniki: 1 tortilla np. pszenna 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym (185 g) 1-2 liście sałaty
Słodkie okruszkisię tak komponować przepisy jak do tej pory.Dalej będę podawać kaloryczność danej potrawy i jej skład.Jedzmy kochani 5 posiłków małych dziennie,zastąpmy śmietanę jogurtem naturalnym i podawajmy dużo sałatek i surówek, a dieta będzie smaczna i przyjemna , a kilogramy z biegiem czasu znikną!. Danie ma 266 kcal. 3 wafle ryżowe naturalne 1 łyżeczka pasztetu z drobiu 1 mała parówka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwedług uznania). Oliwki przepołowić. W salaterce umieścić sałatę. Na niej rozrzucić połówki śliwek marynowanych, kawałki mozzarelli, połówki oliwek i kiełki soczewicy. Całość polać dużą ilością oliwy. Może dzięki tej sałatce przedłużymy sobie życie o kilka minut ;) ----- Podobne: Sałata z wędzoną piersią kurczaka Sałata z mozzarellą i truskawkami Caprese
Weekendy w domu i ogrodziePyszna, lekko pikantna i bardzo zdrowa sałatka - to dzisiejsza propozycja na lekką kolację lub przekąskę. Marchewkę zamarynowaną w lekko ostrej marynacie upiekłam w piekarniku. Po upieczeniu wymieszałam z migdałami, oliwkami i natką pietruszki. Inspiracja z Jadłonomii
Milion Smakówtrzeba zacząć dietę ;) 4 płaty papieru ryżowego mała marchewka 2 łodygi selera naciowego 2 rzodkiewki kawałek czerwonej papryki 1/2 czerwonej cebuli op. kiełków rzodkiewki 2 łyżki prażonych nasion do sałatki (słonecznik, dynia, orzeszki piniowe) kilka liści sałaty do dekoracji słodki sos chili Warzywa umyć, osuszyć, marchew obrać. Pokroić w cienkie słupki, rzodkiewki w półplasterki a cebulkę w piórka. Do szerokiego
Smakołyki Asi