sałatka z roszponką - 1075 przepisów (strona:56/72)

"The Lady in Red"- Kobieca sałatka pełna miłości do makaronu 155

pyszne sałatki.  Pamiętajcie, że 25 października jest światowy dzień makaronu, więc ten przepis koniecznie wykorzystajcie w ten dzień ;-))) Zapraszam Was do zapoznania się z przepisem ;-))) SKŁADNIKI na 4 porcje: - 1/2 opakowania makaronu Lubella Pełna Ziarno - Pióro - 1 opakowanie sera kremowego z białą pleśnią - 4 garście mieszanki ulubionych sałat (masłowa, rukola, endywia, roszponka) - 250 g pomidorków koktajlowych - 15 jabłuszek kaparowych(...)łyżeczek soku z cytryny i łyżeczki miodu, przygotowujemy dressing, doprawiamy go solą i pieprzem. Całość wykładamy na głęboki półmisek i mieszamy ze sobą, na wierzch posypujemy ziarenka z granata. Sałatkę polewamy obficie dressingiem. Propozycja ta sprawdzi się również w roli obiado- kolacji, bądź przepysznej przystawki na uroczystą kolację w gronie bliskich i znajomych. Serdecznie Wam polecam jest obłędnie pyszna! Przepis

SMYKWKUCHNI
Sałatka z łososiem 332

Pyszna sałateczka z łososiem jest zdrowa, świeża i pożywna . Bardzo szybko się ją przygotowuje. Jest idealnym pomysłem na lunch. Składniki: Plasterek surowego lub wędzonego łososia . Jedno

cookpl
Sałatka z wątróbką drobiową, owocami i sosem malinowym 116

Szybka w przygotowaniu, kolorowa sałatka na bazie bogatej w żelazo, cynk i zawierającej wysokojakościowe białko wątróbki, świeżych, słodkich malin, nektarynek, delikatnie orzechowej sałaty oraz orzeźwiających borówek to świetny pomysł na pełnowartościowy, sezonowy obiad. Składniki: 750g wątróbki drobiowej 120g roszponki 100g malin 100g borówki amerykańskiej 2 nektarynki 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka bułki tartej 5 łyżeczek przyprawy do gyrosa olej

Szalona Kuchnia Eweliny
Cobb salad - kultowa amerykańska sałatka 210

Sałatka Cobb jest jedną z najpopularniejszych amerykańskich sałatek. Śmiało można powiedzieć, że wręcz kultową. Prawdopodobnie powstała zupełnie przypadkowo, bo z pozostałości po dniu pracy restauracji. Sałatka prezentuje się bardzo apetycznie, zapewne dlatego, że jej składniki nie są wymieszane, lecz ułożone warstwowo. Nie ma przepisu jedynego i najważniejszego. Każdy może stworzyć(...)swoją listę składników i układać je w dowolny sposób: na półmisku lub w misce, tworząc wymyślne wzory. Sałatka jest bardzo sycąca, może więc stanowić lekkie danie obiadowe lub lunch. Podstawę sałatki tworzą: kurczak, niebieski ser pleśniowy, pomidory, boczek, jajka i awokado. Sałatka nazywana jest także eat cobb . Jest to skrót od angielskich nazw składników: E ggs, A vocado, T omatoes

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka z tofu i orzechami nerkowca 129

tofu wędzonego – 50 g gotowanego buraka – 1/2 pomarańczy – 2 garści sałaty z roszponką – 15 g orzechów nerkowca – łyżeczka oleju sezamowego – cytryna Sposób przygotowania Buraka pokrój w plasterki, a tofu i obraną pomarańczę w kostkę. Dodaj sałatę z roszponką, wymieszaj, polej olejem sezamowym, wyciśnij kilka kropel soku z cytryny do smaku i posyp orzechami nerkowca(...)Zjadaj ze smakiem. Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia i… SMACZNEGO! Artykuł Sałatka z tofu i orzechami nerkowca pochodzi z serwisu Mrs. Endorfina

Mrs. Endorfina
Sałatka z łososiem i płatkami róży 110

więc dziś zapraszam na sałatkę z darów natury. Tak rzadko przyrządzamy sałatki pełne naturalnych składników, mam nadzieję, że dziś przekonam Was do tych kwiatowych dodatków. Składniki: 100g łososia płatki róży z jednej główki (róża musi być prawdziwa, pachnąca, prosto z ogródka) 5 główek kwiatków bratków garść sałaty roszponki garść sałaty radicchio (czerwona) 10 malin 10 winogron czerwonych pieprz i olej

Gotowanie i blogowanie
Surówka z selera naciowego z dynią, mandarynkami i pomelo 161

Soczysta, pełna smaków i różnych tekstur sałatka. Bardzo ładna, kolorowa i do tego pyszna :) Składniki: - 6 gałązek selera naciowego, - 5 mandarynek, - 2 cząstki pomelo (może też być więcej mandarynek), - mały kawałek dyni (u mnie pół plastra o grubości 1,5 cm), - garść roszponki, - sól, pieprz, ocet jabłkowy (1-2 łyżki). Wykonanie: Selera kroimy w plastry o grubości

Co na wege obiad?
Sałatka z tuńczykiem 164

Składniki: 3 woreczki ryżu 2 cebule 1 puszka tuńczyka (dowolny, ja lubię w oleju) 1 puszka groszku 5 kiszonych ogórków pieprz i sól do smaku Dodatki

ClauditteMissCooking
Roślinny jadłospis na cały tydzień #2 157

awokado sok wyciśnięty z połowy cytryny 30 g roszponki pół papryki ogórek 50 g białej fasoli z puszki ketchup sól, pieprz Awokado obierz, przełóż do miski, rozgnieć, dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Placek tortilli podsmaż przez 2 minuty na patelni. Następnie posmaruj go pastą z awokado. Na niej ułóż roszponkę, pozostałe warzywa pokrojone w paski oraz fasolę. Całość(...)chlebem żytnim. Drugie śniadanie: Sałatka z pieczonych batatów i ciecierzycy (porcja na dwa dni) [400 kcal/ W: 44 g/ B: 12,5 g/ T: 15,5 g] 200 g batata 24 g masła orzechowego 200 g ciecierzycy w zalewie 10 g syropu klonowego 10 g sosu sojowego Pół łyżeczki wędzonej papryki 40 g roszponki Sok wyciśnięty z połowy cytryny

365 dni dookoła kuchni
GRZANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ 92

SEREM Z RUKOLĄ ROSZPONKĄ I BRZOSKWINIĄ     OMLET Z BRZOSKWINIAMI ALFREDO CYNAMONEM KURKUMĄ I CHILI     CHLEBKI NAAN Z BAZYLIĄ I OLIWĄ     SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA     GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     NALEŚNIKI SIATKOWE Z OWOCAMI     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ

globuskulinarny
NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE 77

SEREM Z RUKOLĄ ROSZPONKĄ I BRZOSKWINIĄ     OMLET Z BRZOSKWINIAMI ALFREDO CYNAMONEM KURKUMĄ I CHILI     CHLEBKI NAAN Z BAZYLIĄ I OLIWĄ     SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA     GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     NALEŚNIKI SIATKOWE Z OWOCAMI     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ

globuskulinarny
FRITTATA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GROSZKIEM 77

SEREM Z RUKOLĄ ROSZPONKĄ I BRZOSKWINIĄ     OMLET Z BRZOSKWINIAMI ALFREDO CYNAMONEM KURKUMĄ I CHILI     CHLEBKI NAAN Z BAZYLIĄ I OLIWĄ     SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA     GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     NALEŚNIKI SIATKOWE Z OWOCAMI     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ

globuskulinarny
RACUCHY DROŻDŻOWE Z BORÓWKAMI GRANATEM I MIĘTĄ 88

SEREM Z RUKOLĄ ROSZPONKĄ I BRZOSKWINIĄ     OMLET Z BRZOSKWINIAMI ALFREDO CYNAMONEM KURKUMĄ I CHILI     CHLEBKI NAAN Z BAZYLIĄ I OLIWĄ     SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA     GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     NALEŚNIKI SIATKOWE Z OWOCAMI     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ

globuskulinarny
Sałatka z sosem miętowym 146

pomidory ser biały dojrzewający w solance około 20 dag Przygotowanie : Roszponkę umyć, osuszyć, pomidory i ser pokroić Składniki wymieszać Polać sosem miętowym. Składniki na sos: oliwa cytryna mięta miód Miętę drobno pokroić, wsypać do małego słoiczka, dodać sok z cytryny, miód i oliwę. Wymieszać energicznie, polać nim sałatkę

Proste Potrawy