wszystkie serdecznie dziękuję w imieniu swoim i Czytelników, którzy tutaj zaglądają :) Serdecznie pozdrawiam i zapraszam za rok! Sałatki i surówki Sałatka z grzybów autorka: Karolaa z bloga I love cooking Surówka z marchewki, pora , ogórka i kapusty kiszonej autorka: Bożena z bloga Moje domowe kucharzenie Sałatka
Weekendy w domu i ogrodzieCóż przyjemniejszego od takiej sałatki może pojawić się na talerzu o tej porze roku. Wybór świeżych warzyw jest nieduży, ale można trochę pokombinować i powstanie surówka o nowym charakterze. Zależało mi aby danie było kolorowe i chrupiące. Znudziły mi się do sałatek sosy typu vinegret, przygotowałam sos w stylu azjatyckim. Imbir, sok limonki i olej sezamowy wnoszą przyjemną odmianę
Codziennik KuchennySałatka z młodych ziemniaków to prawie obowiązkowe danie o tej porze roku i to najczęściej jako samodzielne danie do zsiadłego mleka albo dodatek do mięsa na grillu. Sałatkę Amiszów znalazłam na blogu Kitchen Nostalgia i nie mam pojęcia, skąd wzięła się nazwa. Może dlatego, że taka skromna jak Amisze
To co kochamSałatka - prosta, szybka i smaczna z produktów, które często mamy w domu. Wystarczy puszka czerwonej fasoli, groszku, por, jajka i majonez. Składniki: 5 jajek, 3/4 puszki fasoli czerwonej, 3/4 puszki groszku, ok. 6-7 cm kawałek pora(...)łyżki majonezu, sól, pieprz, pieczywo Tovago . Przygotowanie: Odsączamy groszek i fasolę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy pokrojony drobno por. Na końcu dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę mieszamy i schładzamy w lodówce. Najlepsza jest na drugi dzień. Sałatkę podajemy na chrupkim pieczywie
Aga w kuchniwarzy i ziół. Aż trudno im się oprzeć! Dlatego staram się jak mogę, by włączać je do moich codziennych posiłków i raczyć się nimi o każdej porze dnia. Dziś zapraszam Was na lekką sałatkę z kurczakiem, truskawkami, czereśniami i prażonymi orzechami - rewelacja! Zresztą spróbujcie sami :) Sałatka z kurczakiem, świeżymi owocami i bakaliami Składniki na dwie porcje
Sajkofanka smakusycąca sałatka z ryżem doskonale sprawdzi się podczas świątecznego dnia, takiego jak dziś SKŁADNIKI: 40 dag pieczarek, 1 torebka ugotowanego ryżu, 1 duży por, ½ puszki groszku konserwowego, 10 dag sera żółtego w kawałku, 3 jajka ugotowane na twardo, sól, pieprz, ketchup, majonez WYKONANIE: Pieczarki obieramy, gotujemy 2 0 min w osolonej wodzie. Po wystudzeniu drobno kroimy. Pora (białą(...)ketchupem, układamy groszek. Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach, układamy na groszku, smarujemy warstwą majonezu, następnie układamy warstwę pieczarek, posypujemy solą i pieprzem, układamy pora, smarujemy warstwą majonezu, na wierzch ścieramy ser żółty. Sałatkę podajemy z chlebem i wędliną
słodki bratekfaszerujemy połówki wydrążonych wcześniej jajek. Pomidory faszerowane fetą. Składniki: pomidory koktajlowe, 1op. sera feta, 1 łyżeczka jogurtu greckiego świeży szczypiorek, bazylia, oregano (do wyboru) zioła do sałatek (papryka, czosnek, różowy i czarny pieprz, por, bazylia, natka) Przygotowanie: Pomidory dokładnie myjemy i odcinamy z nich wierzch. Ze środka usuwamy pestki i miąższ. Wydrążone pomidorki delikatnie solimy i układamy otworami do dołu(...)faszerujemy pomidory. Pomidory faszerowane fetą będą doskonale smakować z bagietką lub czosnkowym pieczywem. Do takiego serka można podać krążki pumpernikla, chętni mogą sobie tym serkiem smarować chlebki. Ogórki faszerowane sałatką ryżową z tuńczykiem A deser w Sylwestra też musi być obowiązkowo, proponuję: deser Panna Cotta w wersji light- Panna cotta na jogurcie z syropem pomarańczowym Tartaletki z musem czekoladowym, oraz
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSałatkę ziemniaczaną można jeść ze wszystkimi sezonowymi smakami. Teraz jest pora na szparagi, więc dodaję je do wszystkiego, zabieram w pudełku do pracy i mrożę na zimę. Klasyczna sałatka też nie może się bez nich obejść. Wolę zielone szparagi i w ybieram zawsze te mniejsze i chudsze, bo nie wymagają obierania i gotują się dosłownie chwilkę. Młode wystarczy właściwie tylko
Ugotowane pozamiatanesprawą ananasa, lekko słodkawy smak. Dlatego dodatek szczypiorku delikatnie go wyostrza. Jeśli chcecie aby była bardziej wyrazista możecie zamiast szczypiorku dodać pokrojonego w półplasterki pora. Gwarantuję, że będzie równie pyszna! Jeśli przygotowujecie sałatkę na imprezę z większą ilością osób to proponuję zwiększyć ilość składników. Zobaczycie, że każdy poprosi o dokładkę ;) Sałatkę podałam w miseczce "Agawa Platin" od Porcelany Bogucice. torebka
Smakołyki AsiSałatki bardzo często goszczą w moim jadłospisie i myślę, że to się długo nie zmieni. Przygotowuję je na wiele sposobów i dostosowuję do pory dnia. Tą poniżej zaserwowałam sobie na obiad. Taka sałatka dostarcza białko z kurczaka, węglowodany z komosy ryżowej, tłuszcze z pestek i nasion oraz jest bogata w świeże warzywa , liście, będące źródłem witamin. Tym razem dressing pozbawiłam
Zdrowie na języku :PSerdecznie zapraszam na pyszną sałatkę z wędzonym kurczakiem. Doskonała na każdą imprezę. Warto ją przygotować. SKŁADNIKI: 1 por, 1 wędzony filet z piersi kurczaka, 4 ogórki konserwowe, 1 puszka kukurydzy, 4 jajka, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz, PRZYGOTOWANIE: 1. Pora kroję w plasterki. Zaparzam 10 minut w osolonym wrzątku. Następnie odcedzam na sitku. 2. Jajka gotuję na twardo, obieram(...)kroję w kostkę. 3. Kukurydzę odsączam z zalewy. Ogórki oraz filet z kurczaka kroję w niewielką kostkę. 4. Pora, jajka, kukurydzę, ogórki i kurczaka przekładam do salaterki. Dodaję majonez i mieszam. Sałatkę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem
Tradycyjna kuchnia KasiDziś ostatki, więc spróbujcie mojej sałatki śledziowej. To doskonała przekąska imprezowa. Zapraszam!!! SKŁADNIKI: 1/2 kg śledzi matiasów, 1 por, 4 ogórki konserwowe, 1/2 puszki groszku konserwowego, 3 jajka, 4 łyżki majonezu, sok z cytryny, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Matiasy namaczam kilka godzin we wodzie. Następnie skrapiam je obficie sokiem z cytryny. Śledzie kroję na mniejsze kawałki. 2. Pora kroję(...)osolonym wrzątku. Odcedzam. Ogórki kroję w kostkę. Groszek odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w półplasterki. 3. Przygotowane śledzie, por, groszek, ogórki oraz jajka przekładam do salaterki. Dodaję majonez i delikatnie mieszam. Sałatkę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z pieczywem
Tradycyjna kuchnia Kasiczasu. Podejmuję decyzję sama, dzień wcześniej, żeby następnego dnia przygotowanie drugiego śniadania poszło migiem. Gdy jest to np. sałatka lub zupa, to robię ją dzień wcześniej i jemy ją następnego dnia w porze lunchu, jak również na kolację, jeśli coś zostanie. A co by tu zjeść na drugie śniadanie? Przedstawię Wam kilka propozycji, które sprawdzają się u mnie (czyli praca(...)wyglądają moje propozycje na drugie śniadanie w trakcie pracowitego tygodnia. Weekendy, to zupełnie inna bajka :) Zmieniają się pory, ilość osób przy stole i to co jemy. W weekendy nie ma mowy o jakimś planie :) Przedstawiam Wam dzisiaj sałatkę, która jest prosta, szybka i jest jedną z naszych ulubionych. Wychodzi jej sporo, więc zawsze zostaje na kolację ku uciesze syna
Posadzone i zjedzonePost Sałatka z tuńczykiem, ryżem, kukurydzą i wędzonym serem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeSzybka i wydajna sałatka Składniki 2 zupki chińskie – rosół z kurczaka mała kapusta pekińska 2 świeże papryki 4 jaja pół pora 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków kiszonych majonez, musztarda … Czytaj dalej Sałatka z zupek chińskich i pekinki
czarrna od kuchni