Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem...Słodkie ziarna kukurydzy i chrupiące kosteczki papryki.Kwaśne kawałeczki ogórków i ostre wiórki cebuli.Połączone makaronem i przyprawami z zupek Amino.Oblepione mieszanką jogurtu naturalnego z majonezem.Niestandardowe, ale pyszne połączenie smaków.Polecam! Składniki:250 g filetów z piersi kurczaka(...)średnia pierś);1 kostka rosołowa;Odrobina oleju;3 zupki rosół pikantny Amino;Puszka kukurydzy konserwowej (waga netto po odsączeniu 285 g);1 średnia, czerwona papryka;1 średnia, żółta papryka;1 średnia cebula;4 ogórki konserowe;400 g gęstego jogurtu naturalnego;4 czubate łyżki majonezu. Sposób przygotowania:Kostkę rosołową rozetrzeć z olejem.Kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon, natrzeć
Gospodyni Miejskasałatki, która dostarczy nam zarówno odpowiednich wartości odżywczych jak i bogatych doznań smakowych. Oto prosta propozycja na szybkie oczyszczenie organizmu: Składniki (na jedną osobę): 4-5 liści salaty lodowej bądź garść gotowej mieszanki sałat 1 średni pomidor 1/3 ogórka zielonego 2-3 plastry sera żółtego 1/2 kęska piwnego (lub jedna wędzona pałka z kurczaka) 1-2 plastry czerwonej papryki(...)sylwestrowego szaleństwa zaserwujemy sobie taką kolację - poprawi się nie tylko nasza sylwetka ale i samopoczucie.A na załączonym obrazku widać, że nawet najmłodsi chętnie się skuszą ;) Warto pamiętać o takiej sałatce również gdy sylwestrowa nagonka minie ;) i choć raz w tygodniu serwować sobie zastrzyk witaminowy zamiast gotowych zapychaczy kanapkowych
Kuchnia po mojemusałatka na stałe się wpisze w moje imprezowe menu bo jak tu nie kochać dania, które wygląda jak piękny kwiat. Pomysł znalazłam w Jeżynowym chruśniaku i bardzo mi się spodobał. Składniki: 5 jajek 100 g żółtego sera jeden filet z kurczaka 300 g pieczarek (ja zastąpiłam je czerwoną papryką) jedna cebula 3-4 ogórki konserwowe pół puszki(...)inne ulubione przyprawy. Pokroić w kostkę. (Ja mięso usmażyłam bez przyrumieniania). 4. Ogórki pokroić w kostkę, ser zetrzeć na dużych oczkach tarki a majonez wymieszać ze śmietaną i odrobiną soli. 5. Na talerzu ułożyć warstwami mięso kurczaka, smarując cienko majonezem, pieczarki, majonez, kukurydza, majonez, ogórek, majonez, żółty ser, majonez, jajka, majonez. 6. Na wierzchu ułożyć przekrojone na pół oliwki
Mama z miastacebula lub 1/2 zwykłej 2 – 3 duże, ząbki czosnku 2 ogórki kiszone , takie większe 1 średniej wielkości , czerwona papryka , grubościenna 1 pęczek koperku 1 duża łyżka ketchupu pikantnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka greckiego jogurtu 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka chilli lub ostrej papryki ( jeśli nie lubicie ostrości , pomijacie ) 1 łyżeczka cukru sól do smaku(...)kukurydzy dorzucamy na sitko także , pokrojonego w drobną kosteczkę ogórka i paprykę . Po upływie trzydziestu minut jak warzywa dobrze odsączą się z soków , przekładamy je do ryżu i łączymy z odsączonym z zalewy tuńczykiem , siekanym koperkiem oraz pokruszonym serem feta . Na koniec dodajemy majonez, jogurt , ketchup . Doprawiamy papryką słodką , chilli , cukrem i solą . Mieszamy do połączenia składników i odstawiamy
Ogrodnik w podróżySycąca, pyszna sałatka z dodatkiem makaronu. sała tka jest prosta, szybka i idealna na lunch do pracy. Składniki: 200 g makaronu Arc Pol orkiszowego 60 g tuńczyka w sosie własnym 1/2 papryki żółtej garść pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka szklarniowego 1 czerwona cebula sól pieprz kilka łyżek oliwy z oliwek Makaron Arc Pol orkiszowy ugotować al dente. Tuńczyka odsączyć
Kuchnia w oparachTeż tak macie? Nagły atak na sałatkę, robicie i…znowu dużo :P Zrobiliśmy za dużo, to poszło dla znajomych i do kanapek. Tak :/ dziwne z chlebem…ale pyszne ;) Składniki 3 ziemniaki 2 marchewki 2 marchewki czerwone 1 pietruszka 1 seler korzeniowy 3 ogórki konserwowe 1 strąk papryki konserwowej 2 jajka 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka
R'n'G Kitchenfenkułem: - Fenkuł i czerwone pomarańcze - sałatka - Sałatka z fenkułem, łososiem i truskawkami - Turecka sałatka z fenkuła i rzodkiewki - Zielona sałatka z groszkiem, fenkułem, ogórkami i szparagami składniki 1 fenkuł - koper włoski 3 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 limonki łyżka posiekanego koperku sól, pieprz papryka w płatkach nasiona z 1/4 - 1/2 granatu
Stare Garycebuli, 150 g świeżego ogórka, 150 g czerwonej papryki, 3 ugotowane na twardo żółtka, pieprz, sos: 2 łyżki cukru, 2 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki oliwy Płaty śledzi wyjąć z oleju, osuszyć. Śledzie, cebule, ogórki, paprykę, żółtka pokroić w drobną kostkę. Składniki sosu dokładnie wymieszać. Połączyć sałatkę z sosem, doprawić pieprzem. Można również podać w małych
królestwo garówróżnej postaci. Dzisiaj zapraszam na sałatkę śledziową zwaną śledzik w oleju z warzywami. W mojej kompozycji ma ona wyrazisty smak i jest doskonała na zbliżający się wielkimi krokami karnawał ... Śledzik w oleju z warzywami SKŁADNIKI: 5 płatów śledziowych z oleju 2 ogórki kiszone papryka czerwona mała puszka kukurydzy cebula biała oliwa bądź olej PRZYGOTOWANIE: Śledzie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiProsta, szybka do przygotowania,pyszna. Z żółtymi pomidorami, papryką i malosolniaczkami, które w sezonie smakują najlepiej. Pyszna przekąska w ciągu dnia. Składniki: 1 papryka czerwona
Z Majeczką w kuchniłagodniejszej w smaku, z majonezem;) 400 g makaronu mini kokardki Lubella 2 mini sałaty rzymskie 1 ogórek tzw wąż 1 cebula czerwona 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 płaty papryki konserwowej, u mnie grillowana bez skórki 1 mały słoiczek czarnych oliwek garść pomidorków koktajlowych 1 opakowanie sera feta Sos czosnkowo-musztardowy: około 100 ml oliwy 3 łyżki(...)łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% odrobina soku z cytryny sól, pieprz mieszanka ziół greckich do smaku Umyte warzywa kroimy: sałatę na cienkie paseczki, papryki (zarówno świeże, jak i konserwową) na cienkie paseczki, pomidorki koktajlowe na pół, ogórka na ćwiartki, cebulę w piórka, oliwki na plasterki. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente. Po ugotowaniu odcedzamy i przekładamy do miski. Skrapiamy
Smaki Na Talerzuprzyjaciółkami czy tak po prostu dla siebie :) Zapraszam do przepisu :) ; Składniki : 1 op zupki chińskiej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 kapusta pekińska 1 papryka czerwona 1 świeży ogórek 30dag sera żółtego Sól, pieprz Sos: 2 łyżki majonezu 2łyżki śmietany 12% Pół pęczka posiekanego kopru Przygotowanie: Makaron z zupek chińskich przesypuje do miseczki(...)drobno szatkuje . Paprykę myję , osuszam i usuwam gniazdo nasienne. Kroję w średnią kostkę. Ogórka myję , obieram i kroję w średnią kostkę. Wszystkie te składniki wrzucam do jednej miski i doprawiam solą i pieprzem. Przygotowuję sos: Majonez, śmietanę i posiekany koper mieszam razem. Dodaję do sałatki i dokładnie mieszam, by wszystkie składniki się połączyły. Sałatkę przerzucam do misy
Domowa Kuchnia u MamySałatka Gyros to jedna z moich ulubionych sałatek. Świetnie sprawdza się na imprezach – zawsze znika w mig! Jest niezwykle prosta w przygotowaniu (co jest trudnego w układaniu składników warstwowo :)? ) i zawsze wygląda estetycznie. Każdy z Was na pewno ją jadł, a wielu z Was na pewno ją przyrządzało. Doskonale też pewnie wiecie, że można do niej dodać wszystko(...)mogę jeszcze polecić Wam dodanie np. czerwonej fasoli, sera Feta, czy pokrojonej w kostkę papryki, a to w której warstwie się znajdą to już Wasza inwencja twórcza. Poniżej zamieszam skróconą wersję przepisu, a jeszcze niżej znajdziecie przepis KROK PO KROKU. Do dzieła! Składniki: – 700g piersi z kurczaka – 2 duże czerwone cebule – 1 puszka kukurydzy
Be Fit Be Strongdużą ilością warzyw i pistacji. Taka sałatka może być śniadaniem w pracy lub lekkim obiadem. Na 2 porcje: 2 filety z piersi kurczaka Marynata: 2 ząbki czosnku Przyprawa do mięsa Ostra czerwona papryka 1 łyżeczka liścia lubczyku 2 łyżki ciemnego sosu sojowego Dodatkowo: 1 czerwona papryka 4 pomidory 1 ogórek 4 łyżki pistacji 150 g sera feta(...)oliwek 1 opakowanie mixu sałat Active lub Party od Fit&Easy 100 g jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku Filet z kurczaka nacieramy dokładnie przyprawą do mięsa, ostrą czerwoną papryką, lubczykiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Każdy filet oblewamy sosem sojowym. Odstawiamy na całą noc w zamkniętym pudełku. Następnego dnia grillujemy do miękkości. Zdejmujemy z patelni
VioletoweKucharzenie