W poprzednim poście proponowaliśmy przykładową surówkę do wątróbki. Bardzo prosta w przygotowaniu-surówka z białej kapusty. W zależności od tego, jaką ilość surówki potrzebujemy
Maminek kulinarnysię go często. Jako że mięsożercą jednak jestem, to czasami napada mnie ochota na kawałek dobrej wołowiny czy kaczuchy. Zazwyczaj kupuję jeden-dwa steki, cienko kroję i wykorzystuję na sałatki. Teraz jednak na sałatę w ogóle nie miałam ochoty, a steki chciałam skontrastować z czymś lekkim. Padło na pieczone warzywa. Stek z pieczonymi warzywami to strzał w 10! Powinien zadowolić(...)wina 1 liść laurowy 1 łyżeczka octu balsamicznego 1-2 łyżeczki miodu 2 łyżki zimnego masła sól morska, świeżo mielony pieprz Pieczone warzywa: 4-5 niewielkich buraków 1-2 marchewki kilka cebul szalotek kilka gałązek świeżego tymianku 1-2 łyżeczki suszonego tymianku 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy z oliwek sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic
Poezja smakupokrojoną w półplasterki marchewkę, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz i sól do smaku. Gotować wywar dalej przez ok. 30 minut na małym ogniu bez przykrycia (po tym czasie mięso można wyciągnąć z zupy, pozbawić je skór i ewentualnie na sam koniec rozłożyć do talerzy z zupą lub wykorzystać tak ugotowane mięsko do zrobienia sałatki z gotowanym kurczakiem). Kapustę umyć, osuszyć
Kulinarne Przebojedodałam do marchewki i wymieszałam. Surówkę wstawiłam do lodówki na 10 minut. Miód, oliwa i cytryna połączą się tworząc wyśmienity sok. Wspaniała surówka. Uwielbiają ją szczególnie dzieci. Ale przyznam się, że nam dorosłym też bardzo smakuje. Spróbujcie :) Życzę SMACZNEGO! Krys Inne propozycje dodatków do obiadu znajdziecie w Zakładce MENU: Dodatki do obiadu Sałatki i surówki Dziękuję
Kuchnia u Krysisałatki przymierzałam się od dłuższego czasu i w końcu ją zrobiłam. Wbrew pozorom nie jest trudna do zrobienia za to pięknie wygląda i pysznie smakuje. Można ją zrobić na święta jak i na rodzinne imprezy. Składniki: 1 duży słoik marynowanych pieczarek 3 jajka 3 ogórki konserwowe 3 ziemniaki 2 średnie marchewki 100g żółtego sera 2 piersi z kurczaka około
Ala piecze i gotujedodaje pokrojoną w plasterki marchewkę, w półplasterki cebulę, zmiażdżony czosnek, i wszystkie przyprawy. Duszę na wolnym ogniu do całkowitej miękkości. Podczas duszenia trzeba sprawdzać stan wody, jeśli za dużo odparuje dolewam uzupełniam. Na koniec sosu ma zostać około połowa i ma być dość gęsty. Żeberka podaję z ziemniaczkami purre i z dowolna surówką, bądź sałatką. U mnie dziś z surówką
Kuchnia z widokiem na ogródLasagne jest pysznym, tradycyjnym, włoskim daniem. Aby była smaczna powinny znaleźć się w niej różnorodne składniki - dużo warzyw. Dzisiaj prostokątne płaty makaronu zastąpiłam cukinią. Jest bardzo
Salonik smakówPoniżej przepis na klasyczną zupę grzybową w wersji mojego Teścia. A wiadomo, że jak facet gotuje to musi być smaczne :) Wszystkich gotujących zapraszamy do udziału w
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki: 1 średnią makrelę 2 łyżki kaszy kuskus 4 ogórki korniszony 1 biała część pora małą paprykę kolor według uznania 1 słoik mieszanki warzywnej (kukurydza, groszek
kgwjanczewoPrzecier z dyni i marchewki możecie zrobić nawet siedząc w samochodzie. Ponadto, jeden płynny posiłek dziennie odciąży organizm nie tylko malucha, ale także i wasz. Nie tylko smoothies Blendery często kojarzymy jedynie z owocowo-warzywnymi smoothies, koktajlami mlecznymi albo z przecierami z owoców. Ich zastosowanie jest jednak znacznie szersze. W Blendygo zrobicie dressing do sałatki, shake białkowy, pesto, chłodnik, zupę
kuron.com.plMoże znajdziecie tu inspiracje do zimowego obiadu:). Na zdjęciu: owsiane sznycle (bez jaj), puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty z czosnkiem, żurawiną i olejem lnianym, marchewka
Qlinarnie i QlinarnieNasza domowa wersja krupniku jest dosyć warzywna. Moi rodzice i mąż lubią żołądki, ale ja się ich brzydzę. Nie przeszkadza mi jednak zupa ugotowana na nich
Karola gotujeWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-10 Składniki: warzywa pozost ałe z gotowania barszczu: seler, 4 małe
JejKuchniawkrótce następne... Sałatka wymaga trochę pracy, ale jest smaczna i będziecie zadowoleni. Polecam jako dodatek do zimowego obiadu, kiedy nie mamy czasu na przygotowanie surówki. Składniki: (około 20 dużych słoików) 5 kg ogórków 2 główki kapusty białej lub dwie małe 1 kg cebuli 1 kg czerwonej papryki 5-6 ząbków czosnku 6-7 marchewek 2 łyżki soli Zalewa
talerz przyjemnościProsta sałatka, niby nic nadzwyczajnego w niej nie ma, ale jednak smak jest cudowny! Przepyszna, lekka, orzeźwiająca. Idealna, kiedy na dworze panuje upał, a apetyt nie dopisuje. Dużą rolę odgrywa tutaj mój obecnie ulubiony dressing, także przy przyrządzaniu nie zapominajcie o nim :) Składniki (1 porcja): 2 garście świeżego miksu sałat 1 starta marchewka kilka pomidorków koktajlowych 1/3 awokado kawałek
Zdrowie na języku :P