Taką sałatkę przygotowałam wczoraj do grilla, ale idealnie sprawdzi się też jako dodatek do obiadu albo na różnego rodzaju imprezy. Jedna jej wada... bardzo szybko znika ze stołu ;) Składniki: * 300 g pomidorków koktajlowych * 1 świeży ogórek * 8 ugotowanych na twardo jajek * 1 puszka groszku konserwowego * 1 puszka kukurydzy konserwowej * 1 paczka mix sałat u mnie była z marchewka i czerwoną
Zrób to smacznieSurówki, sałatki, zapiekana, zasmażana, gotowana... Można wymieniać w nieskończoność. Kapusta jest bardzo bogata w wartości odżywcze, dlatego warto po nią sięgać. Jednym z najprostszych i najszybszych dań jest najzwyklejsza surówka z młodej kapusty. Niewiele jej potrzeba dodatków, aby była smaczna. Przygotowanie jej zajmuje krótką chwilę, więc jest idealna dla zabieganych. Składniki: mała główka młodej kapusty 3 średnie marchewki mały pęczek
Codzienna kuchnia niecodziennastanowią gotową sałatkę do obiadu i są miłą odmianą pospolitych ogórków konserwowych. Składniki: ogórki-wielkość ani kształt nie mają znaczenia, i tak zostaną pokrojone zalewa: 5 szklanek wody 1 szklanka octu 10% 2 łyżki soli 1 szklanka cukru do słoika (na 1 słoik): 1-2 ząbki czosnku kilka ziaren pieprzu 2-3 ziela angielskie 3-4 krążki marchewki kawałek cebuli
na moim stole...Prosta sałatka z czerwoną cebulką Sałatka , to słowo , zawsze wróży pyszną kolację " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tyle ich już było , że aż trudno o coś nowego , niemniej jednak, ja zawsze odrobinkę eksperymentuję , a ten przepis wyszedł wyśmienicie , jeśli oczywiście lubicie dodatek czerwonej cebulki " class="wp-smiley(...)height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 dość , duża ,czerwona cebula 7 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka kukurydzy 2 ugotowane marchewki ,niezbyt duże 2-3 ziemniaki średniej wielkości 1 łyżeczka , mielonego pieprzu sól do smaku 2 łyżki , gęstego majonezu ( zawsze używam Winiary) 1 łyżka słodkiej musztardy ( np Roleski ) Jajka obieramy ze skorupek
Ogrodnik w podróżypolecam… pieczywo (chleb, bułki, pieczywo czosnkowe, grzanki), tosty, ptysiowy groszek, prażone pestki (słonecznika, dyni), mięsne klopsiki. By miała więcej witamin i wartości odżywczych, możesz dodać również… cukinię, patisona, pora, marchewkę, korzeń pietruszki lub selera, pomidora (świeżego lub z puszki). Jeśli masz nadmiar dyni, możesz ją obrać, pokroić w kostkę i zamrozić. Do mrożenia nadaje się również purée z dyni(...)potrawami z tego warzywa również poza sezonem. Pomysły na zupy kremy: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na śniadanie… Parówkowe serce w ramce Sałatka Caprese Pasta z paluszkami krabowymi Nocny chleb pszenny
Kulinarny S.O.S.marchewki 2 pietruszki 1/4 selera kawałek pora (około 15 cm) garść suszonych grzybów leśnych (np. podgrzybków) 8 łyżek mleka kokosowego sól pieprz makaron (np. łazanki) Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy do namoczenia na co najmniej godzinę. Warzywa obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Wyjmujemy warzywa i odkładamy na bok (można z nich przygotować na przykład sałatkę warzywną
Dieta bez mlekaDziś prosta i smaczna surówka z czerwonej kapusty do obiadu! Jest pyszna, i myślę, że każdy ją polubi, kto nie próbował :). Składniki (dla 2-3 osób
Gotuj z Mąkąsałatki albo na kanapkę. Nie pamiętam kiedy ostatni raz kupowałam je w sklepie... te domowe są idealne a zrobione przez mamę, niebo w gębie! Składniki na zalewę; 1 litr wody pól szklanki octu 10% 6 łyżek cukru 1i1/2 łyżki soli do przetworów Pozostałe składniki; 2 kg niewielkich ogórków ziarna ziela angielskiego i pieprzu czarnego 1 cebula 2 marchewki
Radość kipiąca uśmiechem.Słodkie ziemniaki mogą stać się doskonałym zastępnikiem ziemniaków i urozmaiceniem codziennej diety, tym bardziej, że zawierają wiele witamin i składników mineralnych, zwłaszcza pieczone. Uwielbiam bataty w
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskamarchewkę, pokrojone na kawałeczki suszone pomidory, pokrojoną cukinię, koncentrat pomidorowy, tymianek, sól i pieprz do smaku. Chwilę podduś cały czas mieszając. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj porwany na kawałki ser mozzarella, 2 łyżki posiekanej pietruszki. Wymieszaj. Podpieczone połówki cukinii napełnij nadzieniem i wstaw do piekarnika na około 20 minut. Podawaj posypane natką pietruszki i z dowolną sałatką
Moja Mama Gotujesałatka lekka i orzeźwiająca. Ale to tylko bardziej rozbudziło mój apetyt. Druga przystawka – szparagi z zasmażką z orzechów laskowych i nerkowca na oleju kokosowym. Dobrze skomponowane danie – szparagi ugotowane idealnie, a zasmażka z orzechów była chrupiąca, lekko słona, świetnie dopełniła smak szparagów. Przyszła pora na zupę. A tu zaskoczenie – podano nam krewetki z pieczarkami i marynowanymi warzywami (marchewką, cukinią
Obiad gotowysałatkę znalazłam tutaj .polecam ..spróbujcie.. 3 kg ogórków 0,5 kg cebuli 0,5 kg marchwi 1,5 łyżki soli Dodatkowo: 1 i 1/3 szkl. cukru 1 szkl.octu 200 ml. oleju 2 słoiczki po 200 g koncentratu pomidorowego [ dałam 1 Pudliszki] Ogórki obrać i pokroić w plastry [ ja wyręczyłam się maszynką] , cebulę pokroić w piórka a marchewkę zetrzeć
Moje domowe kucharzenieTa surówka jest tak prosta, że zastanawiałem się czy zamieścić tutaj ten przepis. Bo przecież każdy go zna! Ale to jedna z moich ulubionych surówek więc
Marder&Marder ManufactureSałatkę miałam okazję zrobić dzisiaj, a przepisem dzielę się z Wami dzisiaj :) SKŁADNIKI: 60 dag marchwi 30 dag pietruszki 1 mały seler 3 ziemniaki 3 jajka 3-4 ogórki korniszone 2 puszki groszku zielonego (konserwowy) 1 puszka kukurydzy (konserwowa) 1 puszka fasoli czerwonej (konserwowa) + 1 duży majonez, pół łyżeczki musztardy, sól, pieprz. WYKONANIE: Jajka ugotować na twardo. Marchewkę, pietruszkę
Serce zamknięte w formie pysznościpozostały tłuszcz wędruje marchewka z cebulką, ale tylko na chwilę, bo gdy tylko się zeszkli przekładamy ją do naczynia żaroodpornego. Z roladek usuwamy wykałaczki, układamy roladki na marchewce w naczyniu, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 45 minut w temperaturze 180 st. C. Na 15 minut przed zakończeniem pieczenia zdejmujemy pokrywę, aby roladki ładnie się zapiekły. Gotowe(...)Smakują rewelacyjnie i nie przypominają w smaku zwykłych pieczonych udek z kurczaka. Warto się trochę nagimnastykować dla tych doznań smakowych. Można podawać np. z frytkami i zestawem sałatek. W naszym zestawie jest surówka z białej kapusty, z kiszonego ogórka i wielowarzywna. Smacznego
Maminek kulinarny