nadziewany omletem, sprażoną suchą kiełbasą krakowską, podany z sosem musztardowym i kiszonym ogórkiem w miodzie. Ponad to, idealnym uzupełnieniem lub alternatywą dla wskazanych przepisów, może być pizza z wykorzystaniem kiełbasy żywieckiej, a także sałatki i kanapki. Post Karnawałowe szaleństwo z kiełbasą w roli głównej – pomysły na dania, które skradną serca gości pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara
Codogaracytryny lub 4 łyżki białego octu winnego 3-4 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego sól, pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być też zioła do pizzy Warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Papryki pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy Zieleninę drobno posiekać. Wszystkie warzywa wraz zieleniną wymieszać w misce
Czerwień i błękitoctu winnego lub jabłkowego 4 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego sól, pieprz i cukier puder do smaku (cukier można zastąpić miodem) 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być też zioła do pizzy Warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Jeśli nie jest to młoda kapusta, posolić i ugnieść. Cukinię razem ze skórą zetrzeć na grubej tarce. Paprykę pokroić
Czerwień i błękitmoże być też jogurt naturalny) 2 łyżki białego octu winnego bądź jabłkowego sól, pieprz 1 łyżka płynnego miodu 1,5 łyżeczki suszonych ziół do sałatek, ale mogą być też zioła do pizzy Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Pomidory pokroić w kostkę, a dymkę i selera w paski. Wszystkie warzywa wymieszać w misce lub salaterce. Składniki sosu połączyć ze sobą. Warzywa
Czerwień i błękitłyżki białego octu winnego bądź jabłkowego 3 łyżki dowolnego oleju lub oliwy (użyłam z ostropestu) sól, pieprz 1 łyżeczka płynnego miodu 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek, ale mogą być też zioła do pizzy Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Wszystkie warzywa wraz ze szczypiorkiem i słonecznikiem wymieszać w misce lub salaterce. Składniki sosu połączyć ze sobą. Warzywa polać sosem
Czerwień i błękitłyżki białego octu winnego bądź jabłkowego 3 łyżki dowolnego oleju lub oliwy (użyłam migdałowego) sól, pieprz 1 łyżeczka płynnego miodu 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być też zioła do pizzy Warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Posolić i ugnieść. Marchew obrać, zetrzeć na grubej tarce do jarzyn. Pora pokroić w paseczki, a ogórki w kostkę. Natkę
Czerwień i błękitbędę się rozpisywać bo wszyscy pewnie zajęci przygotowaniami do Świąt, zupełnie tak jak ja. Jak widać po zgłoszeniach kukurydza w puszce używana jest przede wszystkim do sałatek, ale były też zapiekanki, zupy, galarety, pizza czy placuszki i inne smaczne potrawy. Wszystko pyszne jak sądzę bo uwielbiam kukurydzę więc jeśli jest w daniu to całość musi być dobra. Wszystkie pomysły
Smaczna Pyzapołówki cytryny lub 4 łyżki białego octu winnego 3 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego sól, pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być też zioła do pizzy Warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Jeśli nie jest to młoda kapusta, posolić i ugnieść. Marchew obrać, zetrzeć na grubej tarce do jarzyn. Zieleninę drobno
Czerwień i błękitpołówki cytryny lub 4 łyżki białego octu winnego 3 łyżki oleju lnianego lub słonecznikowego sól, pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być też zioła do pizzy Kapustę i natkę drobno posiekać. Selera i kukurydzę odsączyć z zalewy, paprykę pokroić w kostkę Warzywa umieścić w misce lub salaterce i dokładnie wymieszać. Składniki sosu
Czerwień i błękitpołówki cytryny lub 4 łyżki białego octu winnego 3 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego sól, pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być też zioła do pizzy Warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Jeśli nie jest to młoda kapusta, posolić i ugnieść. Marchew i kalarepę obrać, zetrzeć na grubej tarce do jarzyn
Czerwień i błękitmłoda cukinia 1-2 ząbki czosnku 1 duża marchew 3 jajka 4 łyżki mąki pół pęczka natki pietruszki sól, szczypta curry, zioła włoskie (np. mieszanka do pizzy), pieprz Marchew wyszorować, ugotować jak do sałatki jarzynowej. Następnie po ostudzeniu obrać ze skórki i zetrzeć na grubej tarce. Cukinię umyć, zetrzeć na grubej tarce, posolić i odstawić na pół godziny, następnie dobrze
Czerwień i błękitdziećmi. Bardzo miła obsługa i uśmiechnięta. Dania to jest uczta dla podniebienia. Dla syna wybrałam zupę krem z soczewicy ja zaś zjadłam słynną sałatkę Magdy Gessler "sałatka Bombay". POLECAM!!!! Tawerna Wikingów... Czyli najlepsza pizza, zupa pomidorowa, flaczki z kalmara i ryby z pieca. Nie ma co więcej pisać. Tam po prostu trzeba koniecznie pójść i coś zjeść a wrócicie
ClauditteMissCookingszparagi z sezamem , frittata ze szpinakiem , sałatka: szparagi szpinak i mozzarella , ciepła sałatka ze szparagów z fetą i chili . tagliatelle ze szparagami wiosenna sałatka ze szparagami i musztardowym winegretem zielona pizza ze szparagami Pieczone szparagi Składniki: 2 pęczki zielonych szparagów oliwa z oliwek sól morska gruboziarnista świeżo zmielony pieprz sok z cytryny Wykonanie: Ze szparagów odłamujemy
Kulinarne przygody Gatitypołówki cytryny lub 4 łyżki białego octu winnego kilka łyżek oleju rzepakowego lub słonecznikowego sól, pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być też zioła do pizzy Warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Marchew obrać, razem z cukinią zetrzeć na grubej tarce do jarzyn. Paprykę pokroić w cienkie słupki. Zieleninę drobno
Czerwień i błękit