paczka zawierała trzy rodzaje mieszanek. I/ SŁONECZNE POLA- słonecznik,sezam,siemię lniane. To zdrowy,aromatyczny i chrupiący dodatek do kanapek,sałatek, zup, obiadów, muesli, wypieków ,panierek i przekąsek. Wzbogaca każdą potrawę i nadaje jej nowy charakter i smak. To bogate zródło witamin i minerałów, błonnika i kwasów tłuszczowych Omega 3 i Omega 6. Regularne spożywanie tego typu ziaren wspomaga przemianę
Z Kuchni Do Kuchnipestek dyni intrygował mnie od zawsze, jednak nigdy wcześniej nie miałam okazji używać go w kuchni. Żałuję. :-) Dziś prezentuję jego zastosowanie w najprostszym z możliwych dań, czyli w warzywnej sałatce obiadowej z serem feta. Dodatek oleju z pestek dyni zupełnie ja odmienił i nadał charakterystycznego, orzechowego posmaku.. Warto zwrócić uwagę na właściwości zdrowotne oleju z pestek dyni(...)kwas linolowy i oleinowy, witaminy: E, B1, B2, B6, dużą ilość witamin A, C i D. Jest bogaty w beta-karoten, potas, selen i cynk. Zawiera również takie substancje odżywcze jak: fitosterole, skwalen, fitosteryny, cytrulinę, kukurbitynę.*Oleju użyłam podczas przygotowywania sałatki:mała główka sałaty lodowejpapryka czerwona1/2 ogórka pomidor1/2 pęczka szczypiorku 1/2 puszki kukurydzy ser feta3 łyżki oleju
Szefowa kuchnigorąco i nieekstrahowany chemicznie. Olej jest doskonały do pieczenia smażenia, gotowania, pieczenia, oraz do sałatek, gdyż doskonale zastępuje oliwę. Opakowanie jest szklane (0,75 l) o ciemnozielonym kolorze, co chroni zawartość butelki przed światłem. Ważną rzeczą jest to, że olej Rapso jest bogaty (ok. 64% +/- 2%) w proste nienasycone kwasy tłuszczowe. Trzeba dodać, że w ostatnim czasie olej rzepakowy nazywany(...)włączonym termoobiegiem przez 45 minut, w połowie tego czasu rolady obróciłam na drugą stronę, a ziemniaki również przemieszałam. Smacznego, polecam w ten sposób przygotowane rolady. Do rolad podałam sałatkę z roszponki, pomidorów i ogórków. The post Rolady z indyka pieczone z rozmarynem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięróżnego rodzaju pasty: makarony i pierożki wytwarzane na miejscu. Nowością jest także bogata karta win włoskich, w skład której wchodzą trunki z winiarni należącej do rodziny Frescobaldich. Podczas lunchu prasowego zaprezentowane zostały nam cztery, a w zasadzie 6 dań (dwa dania wegetariańskie i nie były to sałatki) z nowego menu. Do dań podane zostały wina, które dobrał i przedstawił Tomasz
królestwo garówdoskonała lekka, soczysta sałatka – pieczony kurczak, świeży ananas i bakalie na mixie sałat. Ta sałatka jest doskonałą propozycją na lekkie danie po rybno-mięsnym świątecznym maratonie. Kalorie i tłuszcz są w zasadzie znikome i w tej ilości nikomu nie zaszkodzą. Świeży ananas jest bogaty w cenne składniki odżywcze, a przy tym bardzo mało kaloryczny, dostarcza sporo błonnika, który pęczniejąc
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmineralnych. Korzystnie wpływa na nasze zdrowie, jest bogaty w antyoksydanty żelazo i kwas foliowy. Ja i moja rodzinka zajadamy szpinak bez względu na porę roku. Wiosną oczywiście jest najsmaczniejszy. Świeżutkie młode listki kupiłam na targu a wraz z nimi zakupiłam też truskawki... no i nie omieszkałam połączyć tych smaków, nie zawiodłam się :) Sałatka wyszła znakomita, doskonała na wiosenne sniadanie. Polecam
Kuchnia z widokiem na ogródbardzo wysoką wartość odżywczą, są bogate m.in. w magnez, potas, żelazo, cynk, fosfor, witaminę E i witaminy z grupy B. Mimo tych zalet, wiele osób nie lubi kasz, dlatego dzisiaj chcę Was do nich przekonać :) Jak pewnie wiecie, im grubsza kasza, tym lepiej, ponieważ podlegała mniejszej obróbce i zawiera więcej błonnika. Dlatego moją sałatkę zrobiłam na bazie kaszy pęczak, jednej
Taste Of My Daycukrem oraz odrobiną soli i pieprzu. Przygotowanym sosem polewam sałatkę. Do przygotowania sosu do sałatki wykorzystałam Wielkopolski Olej Lniany , który otrzymałam do testowania od firmy SEMCO . Olej jest tłoczony na zimno z nasion brązowego siemienia lnu, uprawianego na polach w Wielkopolsce. Olej jest niezwykle bogaty w dobroczynne substancje, ma szerokie zastosowanie zdrowotne. W jego skład wchodzi kwas alfa- linolenowy omega
Tradycyjna kuchnia Kasizdrowsza stronę życia. Mój pomysł na śniadanie, bądź lekką kolacje to pyszna sałatka z dodatkiem twarogu i zdrowego oleju z pestek dyni. Olej z pestek Dyni, LABORATORIUM BIOOIL® charakteryzuje się ciemnozielono-brązową barwą, charakterystycznym mocnym orzechowym aromatem i smakiem. Jest źródłem wielu NNKT (Niezbędne Nienasycone KWasy Tłuszczowe). Bogaty jest również w liczne witaminy A, D, E, K oraz mikroelementy. Dzięki
Magiczne Życie MartyDodać do sałatki. Całość posypać świeżo zmielonym pieprzem. Ewentualnie polać oliwą. Wszystko dokładnie wymieszać. ----- Podobne: Makaronowa sałatka z tuńczykiem Sałatka z tuńczykiem i kalafiorem Kuskus z tuńczykiem Kilka miesięcy temu narzekałam, że mam dość książek o młodych, pięknych i bogatych. No i trafiła mi się "Droga do marzeń" Krystyny Mirek . Na początku poznajemy młodą, piękną i bogatą, a przy
Weekendy w domu i ogrodziemiodowym. Zosia podaje sałatkę na dużym, kwadratowym talerzu - pomarańcze i kurczak ułożone są w rzędach. Według przepisu Zosi sałatkę można podać z sosem vinaigrette. Pomarańcze pochodzą z Azji. Chińczycy znają je już od 4 tysięcy lat. Pomarańcze są bogate w witaminy i składniki odżywcze. Zawierają mnóstwo witaminy C oraz z grupy B. Są źródłem beta-karotenu, błonnika i flawonoidów
My Chcemy Jeśćosobowe porcje - tylko dla siebie.Poniżej pomysł na nieskomplikowaną, ale jakże pyszną sałatkę z tuńczykiem z dodatkiem oleju kukurydzianego BIOLEVITA - propozycja na zdrową i lekką kolację czy śniadanko. W szybkim skrócie: olej kukurydziany BIOLEVITA (więcej info TU lub TU) - uzyskiwany metodą tłoczenia na zimno bogaty jest w kwasy omega-6 i 9, oraz w witaminy
Grunt to przepis!plastry i przesmażamy z obydwu stron (jak w przepisie na sałatkę z mozzarellą i awokado ). Dodajemy smażonego lub ugotowanego i pokrojonego w kostkę kurczaka. Do wykonania sosu potrzebujemy 2 łyżki ulubionej musztardy, odrobinę oliwy i płaską łyżeczkę mielonej łuski gryczanej. Łuska jest częścią gryki bogatą w wartościowe składniki odżywcze. Zawiera m.in. miedź i mangan oraz potas, cynk, żelazo, wapń
Taste Of My Dayłagodniej :) Letnia ( w sezonie i temperaturze - bo podsmażony boczek jest najpyszniejszy na ciepło!) sałatka, jaką Was dzisiaj częstuję, jest zainspirowana dwoma bardzo włoskimi smakami. Pierwszym z nich jest popularna na półwyspie przystawka: groszek z pancettą- u mnie w tej roli wystąpił pyszny i bogaty w witaminy rodzimy bób oraz wędzony boczek. Drugi włoski smak to GREMOLATA- charakterystyczny dodatek składający się(...)można go dodawać niemal do wszystkiego! Warzywa i mięsa uwielbiają zgrywać z nim swoje smaki :) Włoskie danie po polsku, a może polskie po włosku? Sami zdecydujcie, próbując pysznej letniej sałatki w odcieniach zieleni o ciepłych i jednocześnie orzeźwiających smakach i aromatach. Na pewno pełna witaminy C! :) Avanti do kuchni! :D Zielona sałatka z gremolatą i boczkiem Potrzebujesz: 500g bobu 500g
Kuchnia w Słońcu Skąpanadługie łodygi i wrzucamy go do dużej miski. Skrapiamy oliwą z oliwek. Na wierzch wykładamy pieczarki i obsypujemy nerkowcami. Sałatkę można podawać z ciepłymi pieczarkami, ale równie smaczna jest na zimno. Szpinak zawiera przeciwutleniacze - beta-karoten i luteinę. Jest bogaty w magnez, potas i żelazo. W szpinaku znajdziemy witaminy z grupy B, C oraz E, która opóźnia procesy starzenia. Korzystnie
My Chcemy Jeśćjeszcze Green Zebra), których smak jest tak cudownie bogaty i zachwycający, że nie trzeba było ich nawet przyprawiać. Konsumowaliśmy je namiętnie i w zasadzie bezpośrednio. Był nawet pomysł, żeby przygotować posta w stylu "Green Tiger tomatoes straight off the plant are the best!", ale postanowiliśmy je uczynić głównym bohaterem naszej sałatki. Niestety pomidorki musieliśmy zamawiać, gdyż ku naszemu zdziwieniu sprzedawca
Delicious Titbits