Mąka * Makarony * Kluski * Knedle * Pierogi * Kasza * Ryż * Jajka * Grzyby * Mięso * Wołowina * Wieprzowina * Cielęcina * Dziczyzna * Drób * Baranina * Pasztety * Ryby * Sosy * Sałatki * Surówki * Desery * Ciasta * Baby, babki, babeczki * Ciasta i ciastka bezowe * Ciasta bez pieczenia * Ciasta i ciastka biszkoptowe * Ciasta i ciastka czekoladowe * Ciasta i ciastka(...)pikantne * Mazurki i keksy * Pierniki i pierniczki * Tarty i tartaletki * Torty i torciki * Masy i kremy * Lukry, poncze, polewy * Napoje * Dania wegetariańskie * Grill * Pieczywo Także jak widzicie przepisów jest naprawdę wiele. A zakupić ją możecie na stronie Troy (klik tutaj) . Bardzo serdecznie dziękuję Troy za świetną książkę z przepisami a Wam zapowiadam
Zrób to smacznieWarzywna sałatka pochodząca z kuchni arabskiej. W jej skład wchodzą pokrojone w kostkę pomidory, ogórki i papryka oraz kasza kuskus. Natomiast mięta, pietruszka i sok z cytryny wzbogacają jej smak i aromat. Idealna na upały lub jako dodatek do mięsa z grilla. Składniki: szklanka kaszy kuskus 2 pomidory ogórek zielony papryka żółta duża czerwona cebula 2 ząbki czosnku pęczek natki
wyzwania kuchenneCzy warto kupić mop parowy do czego służą urządzenia sprzątające za pomocą pary wodnej Czy warto kupić mop parowy, kolejne urządzenie, które ma nam pomóc w
Cztery Fajeryniezwykłe warzywo, które świetnie smakuje na surowo, na ciepło w leczo i ratatuille ale szczególnie pyszna jest papryka pieczona. Pieczona papryka jest bazą cudownej zupy, dodatkiem do sosów i sałatek, a polana oliwą stanowi samodzielną przekąskę. Pieczoną paprykę można także marynować i cieszyć się jej słonecznym smakiem w zimowych miesiącach. Oto prosty i szybki przepis na pieczoną paprykę w słoikach(...)Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200 stopni i pieczemy ok. 20 - 25 minut aż skórka będzie brązowieć, a miejscami stanie się nawet czarna. Przy pieczeniu można wykorzystać funkcję grilla lub termoobieg. Do papryki po ok. 5 minutach dokładamy czosnek obrany ze skórek. Upieczoną paprykę wyjmujemy z piekarnika i wkładamy do papierowej torby lub do suchego garnka z pokrywką. Warzywa
Gotujemy i jemyniezwykłe warzywo, które świetnie smakuje na surowo, na ciepło w leczo i ratatuille ale szczególnie pyszna jest papryka pieczona. Pieczona papryka jest bazą cudownej zupy, dodatkiem do sosów i sałatek, a polana oliwą stanowi samodzielną przekąskę. Pieczoną paprykę można także marynować i cieszyć się jej słonecznym smakiem w zimowych miesiącach. Oto prosty i szybki przepis na pieczoną paprykę w słoikach(...)Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200 stopni i pieczemy ok. 20 - 25 minut aż skórka będzie brązowieć, a miejscami stanie się nawet czarna. Przy pieczeniu można wykorzystać funkcję grilla lub termoobieg. Do papryki po ok. 5 minutach dokładamy czosnek obrany ze skórek. Upieczoną paprykę wyjmujemy z piekarnika i wkładamy do papierowej torby lub do suchego garnka z pokrywką. Warzywa
KorniszonkiMiks sałat z rybą i cukinią to szybki pomysł na lekką, zdrową i pożywną sałatkę na kolację. Propozycja świetnie sprawdzi się również w dietach oraz na detoksie. Sprawdź przepis: Szybka i pyszna sałatka Caprese Składniki ( 1 porcja) garść miksu sałat (dowolny) 150 g ryby (np. miruna, dorsz) oliwa sok z cytryny 1 łyżka octu jabłkowego sól pieprz 100g cukinii szczypta(...)minut, a następnie pieczemy przez ok. 15 minut w 180 st. C. Cukinię marynujemy w oliwie z dodatkiem oregano i grillujemy na patelni grillowej, albo na grillu elektrycznym . Pieczywo możemy podpiec w tosterze, a następnie pokroić w kostkę. Rybę podajemy z miksem sałat z dodatkiem grzanek, skropionym oliwą z oliwek i octem jabłkowym. Grillowany łosoś z miksem sałat Smacznego! Artykuł
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sezon. Jednak poza sezonem, nie oszukujmy się, też można ją kupić. Ostatnio też u znajomego na działce, jadłam kukurydzę grillowaną – tak samo pyszna! W zasadzie wkładamy ją na grilla i czekamy, aż się przyrumieni, obracając ją z każdej strony. Szkół gotowania kukurydzy jest bardzo dużo – jedni dodają do wody cukru, drudzy mleka, jeszcze inni soli. Ja zapraszam(...)rąk) – dlatego też zazwyczaj przed gotowaniem kukurydzę przełamuję na pół (łatwiej przełamać niż kroić). Przełamanie kukurydzy także pozwoli nam ją łatwiej umieścić w garnku Zobacz też: Zupa meksykańska Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem Przepis na gotowaną kukurydzę Drukuj przepis Porcji: 4-8 Czas gotowania: 15 minut Składniki 4 kolby kukurydzy 1,5 l wody
Kuchnia Bazyliizdaniem tofu akurat w tej wersji musi być wędzone bo dodaje takiego specyficznego smaczka i nie trzeba dodatkowo doprawiać. Do tego dodać jeszcze prażony słonecznik i sos sojowy i sałatka idealna na takie upały. Składniki: 1/2 brokuła czyli ok 250 g 1/2 opakowania tofu wędzonego 1 łyżka prażonego słonecznika kilka łyżek kukurydzy (w zależności od upodobań(...)tofu pokroić w kostkę słonecznik przyprażyć na gorącej patelni do miski wrzucić tofu, brokuła, kukurydzę i słonecznik, skropić sosem sojowym i dokładnie wymieszać Danie idealne jako dodatek np do grilla, chociaż jako lunch do pracy też smakuje wyśmienicie :) Smacznego
Gotowanie z pasjązdaniem tofu akurat w tej wersji musi być wędzone bo dodaje takiego specyficznego smaczka i nie trzeba dodatkowo doprawiać. Do tego dodać jeszcze prażony słonecznik i sos sojowy i sałatka idealna na takie upały. Składniki: 1/2 brokuła czyli ok 250 g 1/2 opakowania tofu wędzonego 1 łyżka prażonego słonecznika kilka łyżek kukurydzy (w zależności od upodobań(...)tofu pokroić w kostkę słonecznik przyprażyć na gorącej patelni do miski wrzucić tofu, brokuła, kukurydzę i słonecznik, skropić sosem sojowym i dokładnie wymieszać Danie idealne jako dodatek np do grilla, chociaż jako lunch do pracy też smakuje wyśmienicie :) Smacznego
Gotowanie z pasjąCzęsto zdarza się tak, że nie mamy z eM pomysłu na śniadanie/kolację. Przecież nie można jeść ciągle placków albo jajecznicy. W takich sytuacjach często
Słodkie Przyjemnościświeżymi rybami, ale również jako delikatny dodatek do pieczywa. Sama nazwa dania wywodzi się z Turcji. Oficjalnie nazwa pochodzi od tureckiego słowa „cacik” i oznacza „sałatkę jogurtowo – ziołową”. W różnych wersjach dodawane są różne składniki np. świeżą mięte, ostrą paprykę, pietruszkę czy sok z cytryny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sos tzatziki – Właściwości zdrowotne Sos tzatziki(...)dodaj do miseczki z jogurtem. Kolejno dodawaj czosnek, koperek oraz łyżkę oliwy z oliwek. Całość zamieszaj delikatnie do połączenia się składników. Podawaj zaraz po przygotowaniu jako dodatek do grilla, dań mięsnych, warzywnych czy też ryb. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sos tzatziki pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć
To Musisz Wiedziećdomu. Brzmi jak ideał? Takie też są! Duża ilość przypraw sprawia, że naprawdę ciężko się od nich oderwać. Burgery możecie zamrozić , co więcej świetnie smakują również odgrzane na grillu ! Są wegańskie ( bez jajek , bez nabiału ), niskowęglowodanowe ( low carb ) oraz bez glutenu . Wprost idealne dla każdego, gorąco polecam Zobacz również pozostałe przepisy na burgery , oraz przepisy na bułki , przepisy na sosy(...)stron na średniej mocy palnika około 2-3 minut , dopóki się nie zarumienią. Podajemy na ciepło w bułce w towarzystwie warzyw i sosu . Świetnie smakują również odgrzane na grillu ! Wartości odżywcze w całości w 1 sztuce Wartość energetyczna 1120 kcal 289 kcal Białko 48 g 12 g Tłuszcze 64 g 16 g Węglowodany netto 52 g 13 g Błonnik
WegePrzepisprzyprawa do grilla (u nas jedna z nowości Kamis) pieprz olej Przygotowanie: Umytą i osuszoną polędwicę kroimy w plastry i rozbijamy lekko. Smarujemy oliwą i oprószamy przyprawą do grilla z obu stron. Najlepiej zrobić to ok 30 minut przed smażeniem. Owoce i cebulę obieramy i kroimy: brzoskwinie w cząstki, ananasa w słupki, a cebulę plastry lub w pióra. Mięso(...)wysuszyć. Na tej samej patelni układamy owoce oprószone tą sama przyprawą co mięso. Grilujemy kilka minut mieszając często. Na koniec na chwilkę wrzucamy do nich mięsko. Podajemy z najprostszą sałatką z możliwych: mix sałat, pomidorki koktajlowe + dressing ziołowy (np taki) . Po prostu rewelcia! Lekki i letni smak pełen aromatów. Do przygotowania od A do Z w 40 minut. Tak można
Kuchnia po mojemuOryginalne zielone pesto jest z bazylii i z orzeszków piniowych. Znowu nie widzę przeciwwskazań żeby trochę poprzeinaczać. Bazylię zastąpiłam natką pietruszki, orzeszki piniowe – pestkami dyni
KardamonovyPyszny, soczysty, z chrupiącą panierką filet z kurczaka. Próbowałem już raniej coś podobnego, ale tym razem zrobiłem taki filecik w panierce sam i wyszedł nawet
Kuchnia Łukasza