Potrzebujesz szybkiej przystawki? Coś orzeźwiającego do grilla? Niespodziewana wizyta? Zrób szybką sałatkę z oliwek i grejpfruta! Przygotuj: Zielone i czarne oliwki Czerwony grejpfrut Granat Świeża bazylia
MarcinChefNo i co? Jak zwykle? Święta, święta i po świętach? U Was też? Jak zwykle ogrom wykonanej pracy, nieprzyzwoite obżarstwo, trochę śmiechu w gronie najbliższych
Kuchnia po mojemużadnej różnicy. Niedowiarkom polecam spróbować. :-) Inspiracja pochodzi stąd: KLIK . 100g kaszy jaglanej wędzony kurczak (mięso, bez skóry obrane z dwóch wędzonych ćwiartek lub 300g wędzonego fileta) - można zastąpić ugotowanym filetem/ćwiartkami, obranymi ze skóry i pokrojonymi, sałatka jest wtedy delikatniejsza w smaku 1/2 białej części pora 1 puszka kukurydzy konserwowej 3 jajka 3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego
Szefowa kuchnijogurtu, fety i rzodkiewek - idealny do mięsa, ryb, grilla i sałatek. Znowu namiętnie i do wszystkiego przygotowuję dipy. Czy to mięso z grilla, czy pieczony kurczak, sałatka albo pieczona ryba - nie może się obyć bez czosnkowego sosiku na zimno. Ostatnio króluje w nich ser typu feta. Tłusty czy nietłusty, jaki akurat wpadnie w ręce. Dipy są idealnie słone
Kraina Tysiąca SmakówSezon grillowy w pełni, co stwarza kolejne pole do popisu. Grillujemy mięsa, warzywa, owoce… i nie tylko. Oczywiście nie obędzie się bez dodatków. Wszelkie sosy, dipy, sałatki, surówki i napoje zawsze mile widziane. Szaszłyki z łososia. Składniki: - filet z łososia ok. 900g - 500g małych pieczarek brunatnych - papryka czerwona, żółta, zielona - 1 cebula różowa (lub czerwona) - 1 cebula
mojewypiekiinietylkoląduje ... i chlup go sosikiem sojowym Smażymy wszystko razem przez kilka minut, na małym ogniu. Równolegle na rozgrzanej patelni grillowej smażymy kotlety (bez tłuszczu). Też niezbyt długo, żeby nie wysuszać mięsa. ... mięsko się smaży Podajemy z sałatką jaką lubimy. Najbardziej pasowałaby z białej kapustki, ale z braku laku ogóreczki też bomba. I ... obiad gotowy. Brak mi słów jaki
Kuchnia po mojemuutopenców otrzymałam od ZM Nove. Linia "Natura" jest nową propozycją dla osób szukających zdrowszych wędlin. Szerzej pisałam o niej w poście o sałatce jarzynowej.Wykorzystane przeze mnie parówki składają się z 83% mięsa wieprzowego. Są smaczne, bez chrząstek, czy innych paskudztw, które nieraz strzelają w zębach podczas jedzenia parówek. Przede wszystkim jednak nie zawierają glutenu i dodatków z serii
Codzienna kuchnia niecodziennaRobimy coś lekkiego na kolację. Niewiele składników, bo tylko jajka, ogórki kiszone, cebulka i majonez. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę
Maminek kulinarnyCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti,
Ekspansja smakuTypowa sałatka z jarzyn, z dodatkiem ogórków konserwowych. Im drobniej pokrojone warzywa, tym wydaje się być lepsza. U mnie bez jajek, groszku czy też kukurydzy. Wierzcie mi, nasi zachodni sąsiedzi są nią zachwyceni. Sałatka jarzynowa www.kuchniasmakow.blogspot.com 6-7 ziemniaków 4-5 marchewek kawałek selera 2 pietruszki 2-3 jabłka 4-5 ogórków konserwowych 1 cebula(...)delikatesowej, pieprz, sól, odrobinę kolendry, majonez. Wszystkie składniki mieszamy. Na końcu siekamy drobno natkę pietruszki, wrzucamy ją do sałatki i mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki. Można ją serwować zarówno na śniadanie, do obiadu lub kolacji. Z mięsem, bez mięsa. Opcja zarówno dla mięsożerców, jak i wegetarian. Smacznego
Kuchnia smakówMimo, że lato było wyjątkowo piękne w tym roku to niestety się skończyło i właśnie rozpoczęliśmy sezon grzewczy jesienno-zimowy Bardzo nad tym ubolewam… Pogoda
UgotujmyTo.plSKŁADNIKI Sa ł atka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 cukinie 2 ząbki czosnku 150 g ugotowanej ciecierzycy 100 g żółtych pomidorków 50
La grande e la piccola cuocaKrucha mieszanka sałat z rukolą o lekko orzechowym smaku, do tego słodziutkie rodzynki i chrupiące, prażone płatki migdałowe. Wszystko połączone prostym winegretem z oliwy extra vergine
Moja DelicjaKrucha mieszanka sałat z rukolą o lekko orzechowym smaku, do tego słodziutkie rodzynki i chrupiące, prażone płatki migdałowe. Wszystko połączone prostym winegretem z oliwy extra vergine
Moja DelicjaUpałów ciąg dalszy...32 stopnie w cieniu może zacząć doskwierać😑 Nikomu nie chce się siedzieć przy garnkach w kuchni, a jeść trzeba i to nie tylko
Zdrowie i pysznie na talerzu