Z utopencami pierwszy raz zetknęłam się na blogu Renaty. Od razu przepis mnie zafascynował i postanowiłam spróbować tak przygotowanych parówek. Poszperałam trochę w internecie i wyczytałam, że oryginalne utopence są robione z kiełbasek z kawałkami słoniny. Czesi te kiełbaski nazywają špekáčky. Ja niestety musiałam zadowolić się parówkami ;) A jak kiedyś uda mi się kupić prawdziwe špekáčky, to wypróbuję je w takiej zalewie.Składniki:1,5 szklanki wody,0,5 szklanki octu 10 %,1 łyż... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.