sałata - 10652 przepisów (strona:524/711)

Placki z cukinii 2 178

zimne. Można podać z dowolnym jogurtowym sosem. Sprawdzą się jako przystawka czy zakąska, ale też mogą być całkiem dobrym głównym daniem w letnie dni. Warto wtedy podać je z sałatą. Polecam. Inspiracją były placuszki, które zobaczyłam na blogu Damn Delicious    składniki 800 g cukinii - użyłam żółtej i zielonej 1 łyżeczka soli 1/4 szklanki pszennej mąki uniwersalnej 1/4 szklanki

Stare Gary
Pieczarki faszerowane ricottą i suszonymi pomidorami 197

grzyby ok 15-20 minut, aż wierzch będzie przypieczony na złoty kolor a grzyby będą miękkie. Wyłożyć  na talerz  i posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z zieloną sałatą lub pieczywem. Smacznego! Uwagi. Następnym razem pomidory i oliwki posiekam zdecydowanie grubiej, inaczej zaczynają z serkiem tworzyć zbyt jednolitą masę

Stare Gary
T... Tartine i L'Epicerie! Spacer po Lyon. 167

lekkiej imprezie) zgodnie zamówiliśmy piwo oraz zestaw: 1 duża kanapka z purée ziemniaczanym z boczkiem, zapiekana pod serem Raclette ( więcej o raclette tutaj) . Do każdego dania otrzymaliśmy również zieloną sałatkę z sosem vinaigre oraz kilka plastrów salami. Cała przyjemność kosztowała 10euro. A że znam się trochę na cenach w Lyon powiem Wam, że to wcale nie jest źle! Po takim

Kitchens Alphabet
Awokado 127

skóry. Gdy jest idealnie dojrzały, nie sprawia to absolutnie żadnego problemu. Następnie kroimy jak nam się chce i delikatnie solimy, oraz skrapiamy sokiem z połowy cytryny. Myjemy sporą garść sałaty roszponki, oraz prażymy ziarna słonecznika na gorącej patelni, w ilości 2-3 łyżek.Jeszcze gorącym  posypujemy po całości. Dodajemy do przekąski kromkę swojskiego chleba i gotowe. SMACZNEGO . CMOK

Pasje Jolki
Marchewkowe spaghetti z roszponka 193

rozpuszczony w tluszczu karoten zmnienia sie w witamine A.Marchewka a`la spaghetti marynowana w swiezo wycisnietym soku z pomaranczy w towarzystwie zielonej roszponki ( wlasnie zawitala do nas pierwsza zimowa salata) wyglada zachecajaco? Pewnie,ze tak.Zapraszam zatem do przepisu.Tak przygotowana marchewkanie tylko super wyglada,ale i wysmienicie smakuje.To zdrowy dodatek do ryb,miesa,moze stanowic takze odrebne danie.Do przygotowania marchewkowego spaghetti

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Filet z mozzarellą i zieleniną 185

prostu nadziany filecik. Podałam go z sałatą, na którą przepis znajdziecie w poprzednim poście. 3 pojedyncze filety z kurczaka Nadzienie : 1 garść świeżego szpinaku 1/3 szk posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka niedźwiedziego czosnku 1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem 150 g mozzarelli w bloku 1 łyżka majonezu pieprz kolorowy do smaku sól himalajska do smaku Dodatkowo : bułka tarta

Ewa w kuchni
Sałatka z polędwicą 130

wygląda też niczego sobie - prawda ? Kiedyś sałatki mieszałam ale teraz robię takie kompozycje co bardziej cieszy oko. jednak nawet na starość człowiek czegoś się uczy. 1 garść mix sałat z rukolą 5 plasterków wędzonej polędwicy ( surowej ) 2 pomidorki cherry 1 łyżka kukurydzy z puszki 1 rzodkiewka czarnuszka kiełki rzodkiewki i soczewicy Dresing : 3 łyżki oleju ryżowego 1 łyżka octu ryżowego

Ewa w kuchni
Pingwiny z serka śmietankowego : Grudniowe Wyzwanie Blogerek 135

imprezowe. Moje będą nawet zaskakujące - zaskakująco łatwe i do tego urocze! Czyż nie są piękne? Składniki na 20szt : * 30 czarnych oliwek * serek śmietankowy bądź twarożek * 2 czerwone papryki * opcjonalnie sałata, pomidorki koktajlowe  Przygotowanie : 20 oliwek przeciąć, każdą oliwkę nadziać serkiem. Pozostałe oliwki przeciąż na pół. Z papryki wyciąć 20 kółek. Z każdego kółka wyciąć mniejszy trójkąt. Nadziać na wykałaczkę

Magiczne Życie Marty
PESTO BAZYLIOWE 149

Domowe pesto z bazyli i orzechów nerkowca. Z dodatkiem czosnku, oliwy z oliwek i tartego parmezanu. Czysta klasyka. Pesto ma uniwersalne zastosowanie. Idealnie pasuje jako sos do makaronów czy sałat, pięknie komponuje się z mięsem czy serami. Jest świetnym i zdrowym zamiennikiem tradycyjnego masła na kanapki, ja sama bardzo często używam pesto jako główne smarowidło pieczywa. Orzechy użyte do niego

Słodko-Słony Świat Ilony
Grillowana piętrowa gruszka z rukolą , serem i orzechami pekan 132

cukrem pudrem. GRUSZKI: Gruszki kroimy na 3 części. Układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy po ok. 5min. z każdej strony smarując odrobiną oleju bazyliowego. CAŁOŚĆ: Części grillowanych gruszek przekładamy świeżą sałatą, pokruszonym serem podprażonymi na suchej patelni orzechami. Całość obficie polewamy przygotowanym dressingiem. PORADA: Ser kozi możemy zastąpić serem feta lub brie. Przepis powstał jako efekt współpracy z ZT Kruszwica

Ostra na Słodko
Filet z kurczaka z karmelizowanymi truskawkami ( z klopsikami ryżowymi ) 154

mieszamy i formujemy klopsy. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zezłocenia. CAŁOŚĆ : Mięso podajemy z gorącym sosem i usmażonymi klopsami. Świetnym dodatkiem będzie świeża sałata

Ostra na Słodko
Filet z mango w ostro – słodkiej glazurze 191

łyżeczka * pieprz mielony – 1 szczypta * papryka chili ( świeża ) – 1 szt * olej rzepakowy – 150 ml SAŁATKA : * ziemniaki – 150 g * pomidory koktajlowe – 100 g * sałata rukola – 2 garści * olej rzepakowy – 100 ml * sól – do smaku * ocet balsamiczny – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : MIĘSO : Filet z indyka oczyszczamy , układamy na desce , przykrywamy folią spożywczą

Ostra na Słodko
Brzoskwiniowy kurczak z ryżem 341

wolnym ogniu dusimy do miękkości oblewając powstającym sosem karmelowo – brzoskwiniowym. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Podajemy z gorącym ryżem wymieszanym z drobno posiekaną natką pietruszki oraz świeżą sałatą. Smacznego

Ostra na Słodko
Polędwiczki z kurczaka w aksamitnym sosie szampańskim z ziemniaczanymi ptysiami 299

Kroimy ukośnie na plastry. Opalamy delikatnie palnikiem, by marynata na mięsie jeszcze odrobinę się zrumieniła. Podajemy gorące z ziemniaczanymi ptysiami i sosem szampańskim. Świetnym dodatkiem będzie lekka sałatka z sałaty lodowej z dodatkiem pomidorków koktajlowych, orzechów nerkowca i kremem balsamicznym. Smacznego

Ostra na Słodko
Zbójcy w Pałacu i Tydzień Restauracji Groupon 152

smakach Danie główne : * Defilada Zup Polskich – cztery rodzaje, zupa podawana w małych kokilkach * Koronne potrawy kuchni polskiej: kotlet schabowy, bigos, żeberka, pieczone mięsa, kiełbasa , kaszanka , pieczone ziemniaki, domowe sałaty Deser : * szarlotka z bitą śmietaną * sernik NASZA OFERTA WYGLĄDAŁA TAK : http://www.groupon.pl/oferty/krakow-extra/zbojcy-w-palacu/34496623 zdjęcie z http://www.zbojcywpalacu.com/ Na stół kolejno wkraczały kolejne dania. Na początku chleb ze smalcem. Wielbicielką tego

Ostra na Słodko