marynowane papryczki chilli na zimę... 186papryki przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu - po około 1,5 m-ca są dobre do jedzenia zalewa jest dobra do zup, sosów zamiast pieprzu a papryki do różnych dań, sałatek surówek, kanapek aby były mniej ostre to trzeba usunąć pestki i zjadać same papryki........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
domowy twarożek z czosnkiem niedźwiedzim a`la "capri"... 197najlepiej smakuje z razowcem, pomidorkiem, ogórkiem............SMACZNEGO!!! czosnek niedźwiedzi Royal Brand: ma silne działanie bakteriobójcze, obniża ciśnienie krwi, korzystnie działa na serce, zapobiega miażdżycy - stosowanie: można dodawać do zup, sałatek i marynować w oliwie - opakowanie; 30 gram
W Mojej Kuchni Lubię
z natki pietruszki pesto na ostro... 183wodę zimną przegotowaną i zacząć miksować dolewać oliwę tyle, aby pesto miało konsystencję majonezu light schować do słoiczka i do lodówki my lubimy posmarować pesto na tosty, dodać do sałatek, do sosów, do zup.............. SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
rosół z kury rosołowej z kurkumą... 218ostry, korzenno-palący, gorzkawy posmak - zapach przyprawy: delikatnie aromatyczny, lekko ostry - zastosowanie: składnik proszku curry, stosowana do dań z fasoli, soczewicy, dodatek sosów, do przyprawiania jaj, majonezów, serów topionych, sałatek rybnych, do rosołu daje piękny złoty kolor - opakowanie: 30 gram
W Mojej Kuchni Lubię
mielony z pieczarkami na obiad... 199kotlety, dodać żabki czosnku i pokrojone pieczarki z cienko pokrojoną papryką słodką pod przykryciem dusić z 10 minut mielone podać z ziemniakami tłuczonymi i surówką np. z zielonych pomidorów sałatka - własne przetwory zimowe, jest u mnie w przepisach...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
kotlety z kalafiora z przyprawami i kurkumą... 236smak: ostry, korzenno-palący, gorzkawy posmak - zapach: delikatnie aromatyczny, lekko ostry - zastosowanie: składnik proszku curry, stosowana do dań z fasoli, soczewicy, dodatek sosów, do przyprawiania jaj, majonezów, serów topionych, sałatek rybnych - opakowanie: 30 gram
W Mojej Kuchni Lubię
duszone udka z cebulą,czosnkiem,solą wędzoną... 226płynie...............SMACZNEGO!!! sól morska wędzona Royal Brand: naturalna sól morska, powstaje w wyniku naturalnego procesu wędzenia soli morskiej - zastosowanie: do dań typowo amerykańskich,do barbecue,do sosów,zup, twarogów,sałatek,pomidorów. nadaje smak i aromat wędzonego drewna - opakowanie: 200 gram Powstaje w wyniku naturalnego procesu wędzenia soli morskiej
W Mojej Kuchni Lubię
kurki w marynacie kwaśno-słodkiej... 223zalać gorącą marynatą, mocno zakręcić i słoiki postawione na denkach w garnku pasteryzować z 30 minut, wystudzone schować w ciemne, chłodne miejsce jest smaczna zakąska do wódeczki, dodatek do sałatek, surówek....SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
"Farrotto" - risotto z pszenicy farro z grzybami 250Dzień dobry, Dziś mam dla Was kolejny po sałatce z pieczonymi warzywami i fetą przepis, do którego wykorzystałam przywiezioną z Toskanii pszenicę farro . Z uwagi na jej orzechowy posmak i podobieństwo do kaszy pęczak uznałam, że idealnie nada się do przygotowania aromatycznego grzybowego risotto, nazwanego przeze mnie pieszczotliwie " farrotto " :) W daniu połączyłam suszone oraz świeże grzyby dla zwiększenia intensywności smaków
Chilli Czosnek i Oliwa
Wędlina sojowa o smaku szynkowym..kolejna propozycja podania 233częsty wybór osób dbających o linię. Doskonale komponuje się z produktami zbożowymi, szczególnie pełnoziarnistymi, bogatymi w błonnik oraz z warzywami. Wędliny sojowe dodawać można nie tylko do kanapek i sałatek na zimno, lecz także podgrzewać na patelni i zapiekać, np. jako składnik pizzy lub zapiekanek. Wędlina sojowa o smaku szynkowym nie zawiera cholesterolu ani konserwantów. Produkt GMO Free. Moja propozycja
Z Kuchni Do Kuchni
Z... Ziemniak! 275wiem, jak wszyscy lubią pieczone ziemniaki. Nie muszą być jednak smażone na ooogroooomnej ilości niedobrego tłuszczu. Zapraszam Was na całkiem dietetyczne pyrki 2 przyprawach, które są idealne do wszelkich sałatek, ryb czy mięs. Składniki: 0,5kg ziemniaków 1 łyżka oliwy z oliwek przyprawy: sól, pieprz, papryka, bazylia, oregano, czosnek *opcjonalnie: cebula pokrojona w prążki, boczek i ser do posypania
Kitchens Alphabet
ZG... Zgrana paczka, czyli szybki makaron, warzywa i kurczak 423światowym dniem makaronu, ale czy nie można go celebrować troszkę dłużej? ;) Ciekawa jestem, ile ton zostało zjedzone oraz jaki kształt cieszył się największą popularnością? ;) W makaronach jak i sałatkach uwielbiam fakt, że można je dowolnie konfigurować! Makarony są też idealnym rozwiązaniem podczas "opróżniania" lodówki ;) Ja wyciągnęłam wszystkie warzywa i zaczęłam czarować. Tak więc zapraszam Was dziś na pyszny makaron
Kitchens Alphabet
V... Vinaigre! 282musztardy słodkim miodem daje naprawdę cudowny i aksamitny efekt! Uwielbiam go używać do sałatki z kurczakiem :) A Wy macie jakieś przepisy na ciekawe sosy? :) Nie zapomnijcie tylko, że polanie sałaty tym sosem od razu spowoduje spadek jędrności jej liści, także użyjcie go od razu przed podaniem
Kitchens Alphabet
P... Prosciutto di Parma! 294kalorii? Wg mnie najlepiej smakuje z gruszką, orzechami włoskimi, serem pleśniowym i sosem balsamicznym. Właśnie na taką wyprawę (no prawie ;)) zapraszam Was dzisiaj :) Składniki 2 porcje: 2 x garść sałaty 1 x pomidor 1/2 ogórka zielonego 6 plastrów cukinii 1/2 gruszki 5 plastrów szynki parmeńskiej 1/3 opakowanie sera feta (jednak zdecydowanie pleśniowy wygrywa!) garść orzechów (tym razem użyłam pestek
Kitchens Alphabet