Kurczaka w razie potrzeby doprawić jes zcz e raz. Kiedy por zmięknie skropić wszystko kilkoma kroplami cytryny, wymieszać , wyłączyć ogień. Kurczaka podałam na sałacie lodowej z sosem..... Pół kubka jogurtu wymieszałam z solą, piepr zem, kilkoma kroplami cytryn y , zmiażdżonym czosnkiem , a na koniec dodałam pół łyżeczki cukru.... Smacznego
Gaździnka warzylekkim ogniu ok. 2 m in, obracają c. Na końcu wmieszać natkę i skropić sokiem z cytryny ( do smaku ). Awokado obrać pokroić , uło żyć na talerzu razem z sała tą, skropić ulubionym sosem , położyć na nią krewetki i..... Smacznego
Gaździnka warzysmażyć 2 min z jednej strony. Obrócić, posolić, skropić sokiem z cytryny. Trzymać na ogniu jeszcze z min.... (dłużej smażone będą gumiaste) zdjąć z ognia, podawać z sałatą oblaną sosen vinegret...... Smacznego
Gaździnka warzywymieszać z drobno pokrojoną papryką, pomidorami i ugotowaną - ostudzoną fasolką. Przyprawić, dodać posiekany szczypiorek i nadziać pieczarki. Grillować w 180st C ok 10 min. Ja podałam na sałacie z sosem winegret i oczywiście lampką białego winka :-) ............... Smacznego
Gaździnka warzypodgrzewać. Oczyszczone krewetki dodać do woka i trzymać ze dwie - trzy minuty, przemieszać, skopić sokiem z cytryny, posolić do smaku. Dosypać natki i ............................. Smacznego ja podałam z sałatą lodową w sosie vinegrette...... i wineczko, które dostałam od koleżanki:-) smaczniusio
Gaździnka warzyrozgnieść go nożem i dodać do buraków. Szczelnie zawinąć w sreberko i włożyć do pieca na 30 min nagrzanego do 180 st C. Dobrze smakują z pieczoną rybą i sałatą pekińską polaną sosem winegret..... Smacznego
Gaździnka warzyskórą do dołu, na nim układamy resztę marynaty. Pieczemy 50 minut - 30 pod przykryciem i 20 bez, żeby łosoś się zapiekł i utworzyła się 'skorupka'. Podajemy z ulubionymi sałatami i/lub ziemniakami. Smacznego
My Culinary Artsushi to surowy tuńczyk, łosoś surowy, wędzony lub pieczony, pieczony węgorz, krewetki w tempurze, marynowana makrela, ryba maślana, paluszki 'krabowe'. Jako pozostałych składników możemy użyć marchewki, ogórków, sałaty, awokado, papryki czerwonej, pędów bambusa, buraczki, czy włókien tykwy. WSZYSTKIE RYBY MUSZĄ BYĆ BARDZO ŚWIEŻE I OD PEWNEGO DOSTAWCY Najprostsze w przygotowaniu sushi to sashimi, czyli po prostu kawałki bardzo
My Culinary ArtJedna z mojej ulubionej sałatkowej top-trójki! Na pierwszym miejscu zawsze i wszędzie będzie sałata z dodatkiem sera, gruszki i bakalii. A na drugim ta właśnie, taka à la grecka, bo przecież większość składników znanych jest z sałatki greckiej. Można ją zabrać do pracy, można podać na rodzinnej uroczystości, można w końcu przygotować ją tylko dla siebie i męża
bistro mamadrobnych oczkach parmezanu 1 łyżeczka chili w płatkach 1 łyżeczka suszonego oregano sól i pieprz do smaku 2 łyżki oliwy kilka kropel barwnika spożywczego zielonego DODATKOWO kiełki sałaty - tutaj dowolny wybór zielona część pora 5 malin -mogą być mrożone 1 korzeń pietruszki 1 cebula 1 łyżka oliwy Piersi z kurczaka marynujemy w oliwie , chili , oregano oraz soli kilka godzin
na gaziemniejsze kawałki. Przełożyć do dużej miski lub na talerz. Zalać sosem musztardowym. Na wierzchu ułożyć połówki jajek na twardo. Można posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i podać z ulubioną wiosenną sałatą. Smacznego! * przepis pochodzi z książki Kuchnia niemiecka, wyd. Rzeczpospolita, rok wydania 2008 . ** ziemniaki nie chciały się ładnie uśmiechać i dlatego nie wystąpiły w sesji zdjęciowej
KUCHARNIAkonfiturę. Wycinanie tartinek, nakładanie farszu i krojenie ulubionego koziego sera nie zajmie mi więcej niż 5 minut i będzie czystą przyjemnością. Czas pieczenia wystarczy w zupełności, by przygotować najprostszą sałatę i nakryć do stołu. Zaraz potem przyjdzie pora, by delektować się naszymi ulubionymi smakami, a świadomość, że ich zjadanie zwalcza jednocześnie objawy zmęczenia z pewnością zakończy się kolejnym długim
KUCHARNIApomyłek da się naprawić. Minęło kilka lat i znów ją spostrzegłam. Spojrzałam na nią inaczej. Skąpana jesiennym światłem była prawdziwą królową straganu. Cudownie zaokrąglona pięknym kolorem zdominowała kapusty, sałatę i inne warzywa. Ogromnie mnie zaintrygowała, i już wiedziałam, że jednak muszę koniecznie poznać ją bliżej. Jakaż była moja radość, gdy odkryłam, że w parze z oszałamiającym wyglądem idzie równie
KUCHARNIAnaszpikowane pistacjami i oblane obłędnie boskim solonym karmelem. W końcu zachcianki są po to, by je spełniać! Z kolei "nadmiar słodyczy prowadzi do rozpusty. Szukaj równowagi smaków - dolce e salata . Znałam kiedyś kucharkę (...), która nawet do śliwek w miodzie oraz fig dodawała parę kryształków soli, zanim wsunęła placek do pieca. "Sól podkreśla słodycz", mawiała, oblizując palce" . * Smarując brownie moim ukochanym
KUCHARNIAoczarowuje naturalnością. Jest proste i niewymuszone. Jak pąsowe smugi na smukłych laskach rabarbaru. Jak śnieg kwiatowych płatków opadających cichutko z jabłoni w ogrodzie. Jak strzępiasta fryzura młodej główki sałaty. Jak kolczyki z czereśni i wianek z mleczy na głowie. Piękno i jedzenie. Tak, tu najczęściej stawiam znak równości między wyglądem i smakiem. Jedzenie odzwierciedla wszystkie oblicza piękna. Od soczystości kolorów
KUCHARNIA