Bardzo lubię proste pasty, takie do zrobienia na szybko, z dwóch, trzech składników. Do kanapek, do naleśników, tortilli czy też tartinek. Urozmaicam w ten sposób kanapki, a także naleśniki na ciepło. Pasta jest również doskonała z dodatkiem liścia sałaty, plasterków zielonego ogórka, zawinięta w tortillę. Ja pasty blenduję, ale wiem, że są też zwolennicy past ucieranych widelcem, żeby można było odróżnić poszczególne składniki. Zróbcie tak jak Wam n... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...