sałata - 10652 przepisów (strona:461/711)

imbirowa pasta z soczewicy ze śliwkami 121

ufam. Dzisiaj przedstawiam pyszną pastę z soczewicy z dodatkiem suszonych śliwek, nerkowców i rozgrzewającego imbiru. Świetnie zastępuje masło, serek czy pasztet. Idealnie komponuje się z pomidorami, papryką, czy sałatą. Chwytajcie przepis! PRZEPIS: 4 łyżki soczewicy garść suszonych śliwek garść nerkowców kawałek imbiru WYKONANIE: soczewicę gotujemy do miękkości, odcedzamy imbir trzemy na tarce,dodajemy do soczewicy wraz z nerkowcami i śliwkami

healthy dreams
Dietetyczny chleb bez mąki 168

lekko łyżką. Posypujemy powierzchnię pieczywa płatkami górskimi i słonecznikiem. Pieczemy ok 60 minut. Po upieczeniu wyjmujemy chleb z formy, studzimy na kratce. Do chleba przygotowałam pastę z soczewicy, marchewki, sałaty i pietruszki z odrobiną pieprzu cayenne. Smacznego! The post Dietetyczny chleb bez mąki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Łosoś wędzony w warunkach domowych 155

folii ułożyć łososia. Puszkę zamknąć pokrywką i postawić na małym ogniu na kuchence. Mojej rybce wystarczyło 20 minut wędzenia. Podawać na ciepło lub zimno. Ja podałam łososia z miksem sałat z żółtą papryką, polane oliwą z oliwek z ziołami

Smakołyki Asi
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym 146

śmietanę, mieszamy i ponownie dusimy do zgęstnienia śmietany. Po 10 minutach wrzucamy natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy około 5 minut i podajemy z ziemniakami i sałatą. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Kavarma – bułgarski gulasz wieprzowy 194

gyuveche, ale można go również przygotować w głębokiej patelni. Bułgaria zawsze kojarzyła mi się z pomidorami, dodawanym niemal do każdego bułgarskiego obiadu, który jadłam i oczywiście z pyszną szopską sałatą. Kavarmy w Bułgarii nie miałam okazji próbować, ale odkąd wypróbowałam przepis z bloga Pocztówki z kuchni , jest moim ulubionym gulaszem i przygotowywałam go już wiele razy. W niektórych regionach Bułgarii

Trzeci talerz
Skrzydełka w ognistym sosie + film 145

Skrzydełka w ognistym sosie to doskonała alternatywa na urozmaicenie obiadu, nie trzeba wiele  by wyczarować z nich prawdziwy smakołyk. Upieczone z ostrym sosem i podane z ryżem i sałatą zadowolą  najbardziej wymagające podniebienia. składniki na 4 porcje 10-12 skrzydełek 200 ml ketchupu 1 cebula 2 łyżki miodu 2 łyżki ostrej musztardy 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu

Smakowite Dania
policzki wieprzowe z kopytkami 230

łyżeczki mielonego kardamonu 1/2 szklanki naparu kawowego z 2 łyżeczek sól i pieprz do smaku dodatkowo kilka plastrów korzenia pietruszki marchewka por szalotka cebula marynowana pieprz czerwony kiełki sałaty kilka młodych groszków rzodkiewka 1/2 szklanki oleju pieprz czerwony młotkowany  policzki wieprzowe  Policzki wieprzowe smażymy z każdej strony na brązowy kolor następnie dajemy pokrojoną w kostkę szalotkę , smażymy chwilę

na gazie
TORTILLA Z KIEŁBASĄ 169

wymieszać.Całość wylać znów na patronkę , zmniejszyć ogień i smażyć .Gdy JAJKA się zetną, tortillę obracany za pomocą talerza i dopiekamy z drugiej strony.Podajemy od razu z surówka lub sałatą.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
karp z pietruszką 170

poświąteczny. nie/okazjonalny. przepis na dwie porcje. 300 gram dzwonków z karpia  3 korzenie pietruszki fasolka szparagowa listki boćwiny 2 łyżki miodu czerwony i zielony młotkowany pieprz kiełki sałaty oliwa chili oliwa  1 łyżka gęstej tłustej śmietany sól Pietruszkę skrapiamy oliwą i  pieczemy w piekarniku w temp.170 stopni do miękkości ( zdejmujemy wysuszoną skórę) a następnie blendujmy razem

na gazie
Tortilla z polędwicą wieprzową i warzywami 159

chudym mięsem i dużą ilością świeżych warzyw. Zapisz przepis Drukuj Składniki 300g polędwicy wieprzowej 150g kukurydzy konserwowej 1 średni mięsisty pomidor (180g) 1 mała czerwona cebula (120g) kilka liście sałaty (najlepiej lodowej) pęczek świeżej naci kolendry 2 łyżki soku z limonki 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ostrej papryki 5 łyżek oliwy 8 niedużych

Kulinarna Pokusa
Dressing miodowo-musztardowo. 341

już się scukrzył wystarczy go chwilkę podgrzać. Gotowy dressing można przechowywać w słoiczku w lodówce przez parę dni. Pasuje prawie do każdej sałatki, można go też użyć do mixu sałat

rozgotowana
Szybka sałatka z serem feta 196

niebieska Mlekovity tj ok 130g pomidory koktajlowe 1/3 ogórka długiego zielonego garść rukoli garść roszponki garść oliwek czarnych garść oliwek zielonych olej ryżowy ocet balsamiczny w spayu sól, pieprz Sałatę rozkładamy na talerzu, na nią rozkładamy przekrojone na pół pomidory koktajlowe, na to kładziemy ogórka pokrojonego w plastry i przeciętego na pół, na to rozrzucamy oba rodzaje oliwek pokrojonych

Piekielna Kuchnia Pati
Schab grillowany z karczochami 226

wody z pomidorów, doprawic do smaku solą, pieprzem i ziołami. Na samym końcu wrzucić odsączone z zalewy karczochy. Polać schab bezpośrednio na talerzu. Podawać opcjonalnie z ziemniakami i mieszanka sałatą z sosem vinegret. SMACZNEGO! :) Ilość: 2 osoby Koszt

smacznieinatemat
Sałatka obiadowa 133

słonecznik (opcjonalnie) Kapustę pekińską kroimy lub rwiemy w dość spore kawałki, mieszamy z rukolą i roszponką. W szklance mieszamy śmietanę, ocet balsamiczny, miód, sól i pieprz do smaku. Mieszankę sałat polewamy 10 min przed podaniem i dokładnie mieszamy, opcjonalnie możemy upróżyć słonecznik i sezam i wymieszać z sałatką

Piekielna Kuchnia Pati
Łosoś w czarnym pieprzu i cytrynie 133

ostatnio mój ulubiony sposób na przygotowanie soczystego łososia. Z sokiem i skórką z cytryny oraz dużą ilością czarnego młotkowanego pieprzu - jest idealnie soczysty i bardzo aromatyczny. Do tego sałata, pełnoziarnisty ryż - pyszny i zdrowy obiad gotowy w kilka chwil! Składniki: filet z łososia bez skóry - cztery kawałki szerokości ok 3 cm każdy 1 duża, soczysta cytryna pieprz czarny młotkowany

Kulinarne Inspiracje