sałata - 10652 przepisów (strona:463/711)

Potrawy na Sylwestra 215

pomidorami i pesto Zapiekany camembert Mozzarella z kiwi Skandynawska sałatka z buraczków i jabłka Pasta z buraczków Pieczone buraczki Sałatka z selera konserwowanego Mięsne: Mięso mielone na łódeczkach z sałaty Sałatka z indyka na ogórku Sałatka Olivier Szybkie paszteciki z mięsa rosołowego Chrupiąca sałatka z black pudding Szaszłyki wieprzowe po tajsku   Kebab drobiowy Lahmacun Dolma - papryka faszerowana Strogonow

Codzienne Gotowanie
Zrazy nadziewane papryką i serem w sosie pomidorowym 215

trzeba je dokładnie rozbić. Część sosu wykorzystuję do makaronu i podaję jako pierwsze danie, natomiast zrazy z odrobiną pozostałego sosu można podac jako drugie danie, z dodatkiem np zielonej sałaty lub surówki. SKŁADNIKI kilka płatów mięsa wołowego papryka żółty ser mąka sól przecier pomidorowy 3 łyżki oleju z oliwek papryczka chili wykałaczki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na każdym płacie wołowiny ułożyć kawałki

zielonacukinka
Sałatka z grillowanymi warzywami i kurczakiem z pesto pietruszkowym 173

danie :) Gorąco polecam tą sałatkę nawet na obiad dla osób dbających o linie, składniki i marynaty jak tu , tylko odpowiednio trzeba zmniejszyć o pół ilość składników a zamiast mieszkanki sałat można dodać rukole i roszponkę, składniki dowolne można np dodać jeszcze grillowane pieczarki

Piekielna Kuchnia Pati
Schab z mozzarellą oliwkami i pomidorem pieczony w mleku kokosowym 147

mięso i piecz kolejne 15 -20 aż się podrumienią. Sos kokosowy możesz zagęścić łyżką mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w połowie szklanki z zimną wodą. Podawaj z purre ziemniaczanym i dowolną sałatą. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki
Łosoś pieczony w orzechowej panierce 184

roztrzepanych z mlekiem i orzechach. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Upieczonego łososia podajemy z ulubionymi sałatami i np. z  ziołowymi kuleczkami ziemniaczanymi :) Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Łatwy wegański pasztet z soczewicy i kaszy jaglanej 169

oczywiście, żeby było smacznie i zdrowo. Idealny zarówno na kanapkę, jak i na obiad. Wybornie smakuje ciepły, podgrzany na patelni, skropiony oliwą z czosnkiem i podany w towarzystwie sałaty.  Składniki: - 1 szklanka czerwonej soczewicy (ok. 2 szklanki ugotowanej) - 1/2 szklanki kaszy jaglanej (czyli mniej więcej tyle ile jest w jednym woreczku, ok. 1 szklanka ugotowanej) - 1 marchew - 1 cebula

Smakuje zdrowo
Sałatka z kaszą i kabanosem 132

Składniki: 100 g kaszy 150 g kabanosów  1 czerwona papryka 3 ogórki kiszone 4 liście sałaty lodowej sos 1 ząbek czosnku 4 łyżki oliwy sól, pieprz Wykonanie: Kaszę ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Paprykę, ogórki pokroić w dużą kostkę. Cebulę w półksiężyce, a kabanosy na mniejsze kawałki. Wszystko włożyć do miski, dodać kaszę, wymieszać. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać

magiczna kuchnia Kasi
Czy świąteczne potrawy muszą być niezdrowe? 168

Święta o sałacie i wodzie to wątpliwa przyjemność, dlatego dziś chciałabym Wam pokazać, że tradycyjne potrawy bożonarodzeniowe spokojnie mogą stanowić element zdrowej, zrównoważonej diety. Nie trzeba zaczynać nowego roku z wyrzutami sumienia i dodatkowymi kilogramami. Wystarczy kilka drobnych modyfikacji podczas przygotowywania posiłków oraz zachowanie odpowiednich proporcji. Nie traćmy ducha świąt - wybierajmy mądrze, tak żeby jedzenie nam służyło i nie szło

Powiedz dietom nie
Sałatka z Ryżem i Warzywami do Słoików na Zimę 313

minut. Następnie po zakręceniu gazu odstawiam sałatkę w garnku do przestudzenia, dzięki temu ryż wchłonie nadmiar soku i sałatka będzie bardziej sucha. Nakładanie i pasteryzacja sałatki ryżowej z warzywami: Sałatę nakładam do wcześniej wyparzonych i osuszonych słoików, pozostawiając około 2 centymetrów wolnego miejsca od wieczka. Brzeg słoika dokładnie wycieram ręcznikiem papierowym lub ściereczką i mocno zakręcam wieczko. Tak przygotowane słoiki

Uwaga Babcia Gotuje
Alpejskie Roladki 207

instrukcją na opakowaniu dymkę kroimy podsmażamy na maśle dorzucamy ugotowana kaszę na kaszy układamy gorące, zarumienione roladki  Smacznego! p S do całości dobrze pasuje sałatka z chrupiącej sałaty lodowej z winogronem i pomidorkami koktajlowymi w sosie vinegret

Luźna Kuchnia
Ryba pod orzechową kruszonką 150

dokładnie wymieszać.  2. Rybę przyprawić, skropić sokiem z cytryny i posypać kruszonką. Piec ok 20-25 minut w 200*C. Ja swoją rybkę podałam z pyszna sałatką z sałaty lodowej, pomidorków koktajlowych, ogórka i czerwonej cebulki z dressingiem 1000 wysp od Folwark

Kto ugości moich gości?
Kurczak w glazurze pomarańczowo-imbirowej 180

paprykową masą i wstawić do piekarnika na kolejne 15-20 minut, aby zrobił się lekko brązowy i lśniący. Kurczaka podajemy z pieczonymi warzywami (ziemniaki, pietruszka, marchew, cebula) oraz chrupiącą sałatą.  Partnerem wpisu jest dystrybutor Owocowej Rapsodii St. Dalfour imbir i pomarańcza, tradycyjnej francuskiej konfitury słodzonej wyłącznie zagęszczonym sokiem owocowy, bez dodatku barwników i aromatów

Kulinarne Inspiracje
Prościutka sałatka 212

Przepis na tą sałatę mama w swoich zborach od lat. Chętnie przygotowuję ta sałatkę na wszelkie przyjęcia bo cieszy się dużym powodzeniem i jest prościutka w przygotowaniu :) SKŁADNIKI: 150g brązowego ryżu (opcjonalnie białego) 500ml bulionu (opcjonalnie) 250g mrożonego groszku puszka kukurydzy 2 kwaśne jabłka 3-4 kiszone ogórki 3-4 jajka duża cebula (najlepiej czerwona lub dwie szalotki) majonez sól

Pyry na Gaz
Smoothie pomidorowo-paprykowe z sałatą 94

tylko być z owoców, świetnie smakują też z warzyw. Jeśli do takich nie jesteście przekonani to na początek polecam właśnie to smoothie. To bezpiecznie połączenie pomidorów, papryki i sałaty. Smakuje podobnie do soku pomidorowego z dodatkiem chili a jednak ma w sobie o wiele więcej wartości odżywczych i witamin

Milion Smaków
Sałatka z melonem, fetą i awokado 237

miąższu; rukola (około pół paczki); pół sera feta; 1 awokado; 1 czerwona cebula; garść liści mięty; Na płaski duży talerz wyłożyć rukolę. Z melonów wykroić kuleczki i ułożyć na sałacie. Awokado pokroić na niewielkie kawałki (bez skórki), cebulę obrać i pokroić w cienkie wiórka, wyłożyć na talerz. Bezpośrednio na przygotowane składniki zetrzeć na tarce o dużych oczkach ser feta

In my kitchen