sałata - 10652 przepisów (strona:464/711)

Chleb podpiekany na patelni 124

patelni – pomysł wydał mi się ciekawy i postanowiłam w dniu dzisiejszym przygotować podobny chleb, ale w wersji dla dzieci i w wersji dla mnie – z czosnkiem i sałatą. Eksperyment z chlebem się udał i chłopaki prosili o daokładki – to chyba […] The post Chleb podpiekany na patelni appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Polędwiczki wieprzowe nadziewane cieciorką, fetą, suszonymi pomidorami oraz kaparami 162

prostu trochę luzu przy końcu. Na łyżce smalcu smażymy mięso z wszystkich stron na brązowo. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 200 °C termo obieg około 30 minut. Sałata cykoria 1 duża  lub 2 małe szt - łyżka octu balsamicznego wymieszanego z dwoma łyżkami oleju  konopnego lub oliwy z oliwek i szczyptą soli - łyżka oleju do smażenia

Pasje Jolki
Przechowywanie żywności 151

pysznego sosu pomidorowego, idealnie nadają się jako dodatek do pozostałego z poprzedniego dnia makaronu, ryżu czy kaszy. Kukurydza/groszek/fasola konserwowa – nieodłączne składniki wielu sałatek – jeżeli w lodówce znajduje się więdnąca sałata lub kawałek fety, z którym nie do końca wiadomo co zrobić wystarczy otworzyć do tego jedną z puszek, dodać inne świeże warzywa i mamy gotową pyszną i zdrową sałatkę

moj przepis na
Francuski warkocz na szybko 201

jajkiem. Wstawić do piekarnika nastawionego na 200 st. Piec 25 min, do zarumienienienia się ciasta. Wyjąć warkocz, lekko przestudzić, pokroić na plastry o grubości 2 cm, podawać ze świeżą sałatą wówczas może to być samodzielne danie, lub jako przekąska z sosem miętowym lub innym wg. uznania. Smacznego

moj przepis na
Pasztet ze śledzi z suszonymi grzybami 138

oliwą i posypanych bułką tartą kek sówek i wygładzamy łyżką.  Pieczemy przez 25- 30 minut w temp 180*c w piekarniku. Studzimy, kroimy na plastry, podajemy na sałacie z cebulką perłową. Smacznego

Wanilia i Kardamon
18 przepisów z rukolą 190

rzodkiewką. Bez problemu można ją wyhodować w warunkach domowych, w doniczkach, co sprawia, że jej smakiem możemy cieszyć się przez cały rok! Rukola ma więcej żelaza i wapnia niż sałata lodowa.  Jak kupować rukolę i jak ją przechowywać? Przede wszystkim zwracajcie uwagę jak jest przechowywana w  sklepach - szukajcie rukoli w lodówkach. Musi mieć jednolity, zielony kolor

Moja smaczna kuchnia
Śniadanie- zdrowo, lekko, kolorowo! 176

przez całe życie na śniadanie jesz białe bułki z czekoladą albo kremem orzechowym to w większości sytuacji nie będzie Ci smakowała kanapka pełnoziarnistego pieczywa z szynką, chudym serem, sałatą czy kiełkami. Ze swojego doświadczenia wiem, że zmieniając po jednym składniku z porannej kanapki można dojść do całkiem zdrowego sposobu odżywiania :) Nie jest łatwo. Pierwsze kęsy nie ułatwią tej drogi

Tagebuch po polsku
Rumcajsowe burritos 203

fasola, meksykański ryż lub mięso są zazwyczaj jedynym wypełnieniem i tortilla jest mniejsza. W Stanach Zjednoczonych, nadzienie zawiera bogatszą kombinację składników, takich jak meksykański ryż, fasola, sałata,salsa, mięso, guacamole, ser i śmietana, a rozmiary tortilli są różne, niektóre burritos są znacznie większe niż ich odpowiedniki meksykańskie. Słowo  burrito  w języku hiszpańskim dosłownie oznacza

Gotuj z Rumcajsem
Ave Cezar 122

oczekiwaniu na gości przygotowałam sałatkę Cezar jest składniki to : sałata ser żółty kurczaczek sos czosnkowy na bazie majonezu i grzanki ....tylko tyle a efekt

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Przegrzebki na tagliatelle z chrupiącymi stynkami, rzodkiewką i mizuną 134

ząbki czosnku pokrojone w plasterki 1 mała czerwona cebula pokrojona w pół krążki 200 g małych rybek stynek (świeże lub mrożone) garść liści mizuny (można zastąpić roszponką, młodymi listkami sałat lub rukolą 3-4 rzodkiewki pokrojone w plasterki 1-2 łyżki oliwy 1 łyżka masła 1 łyżeczka jasnego lekkiego sosu rybnego sól i pieprz do smaku olej do głębokiego smażenia

Sztuka gotowania w/g Samiry
Kotlety vege z kaszy jaglanej, dyni i brokuła. Z zielonym sosem z avocado i serka pleśniowego Lazur. Zdrowe, smaczne i sycące. 134

pieprzem. Sos jest świetny do różnych potraw, do kotletów, do placków, do kanapek, do pieczonych warzyw, do frytek, czy do chrupiącego kurczaka. Po rozrzedzeniu jogurtem będzie świetnym dressingiem do sałaty. Placki wybornie smakują polane pysznym zielonym sosem oraz posypane świeżą rzeżuchą.   Smacznego

Naturalna Kuchnia
Sałatka z serem camembert 227

pomidorków koktajlowych sos: 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy sól pieprz Wykonanie: Przygotować sos: wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Sałatę umyć i osuszyć, pomidorki umyć, osuszyć i pokroić na połowy lub ćwiartki, ser pokroić w kostki. Wszystkie składniki sałatki wymieszać razem z sosem

Mama Gotuje
Miodowo-korzenny schab pieczony 228

przykrycia) - do zrumienienia. Gotowe mięso przykrywamy na kilka minut folią aluminiową. Gdy "odpocznie" kroimy w plastry. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u nas to zwyczajne ziemniaki z wody i sałatą :)  Świetnie smakuje również na zimno.  Smacznego! Źródło inspiracji

Moje Kuchenne Rewelacje
Krem z ziemniaków z chrzanem 103

przechodzi. O ile wiosna, lato i wczesna jesień sprzyjają jedzeniu większej ilości warzyw i owoców, tak już późniejszy okres nie bardzo. Pomidory o smaku tektury z wodą, zwiędnięte sałaty i wszystko pachnie chemią. Tymczasem mamy swoje, polskie warzywa, które bardzo często są niedoceniane, lub przyzwyczailiśmy się do jedzenia ich w formie surowej lub rozgotowanej i bezsmakowej papki. Dziś zajmiemy się

ladykitchen
Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 194

bloga  Moa Mama Gotuje Pesto z lisci rzodkiewki, roszponki i salaty rzymskiej          autorka: Ela Ma z bloga potrawy półgodzinne Sałata z makrelą i warzywami autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Rydze na surówce z fenkułu autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Lunch box - sałatka

Weekendy w domu i ogrodzie