sałata - 10652 przepisów (strona:446/711)

Co gotować w czerwcu? Sezon na warzywa i owoce- jakie? 174

kiedy  są świeże, zdrowie, smaczne i niedrogie. Co zatem najlepiej jeść w czerwcu? Warzywa bakłażan botwinka bób fasola szparagowa groszek zielony kalafior kapusta biała kalarepa karczochy patisony rzodkiewki sałata maślana szpinak Owoce: agrest czarny bez czereśnie jagody morele porzeczki rabarbar śliwki truskawki wiśnie Pamiętaj o mrożeniu Koniec sezonu na te produkty nie oznacza wcale, że musisz pożegnać się

Tradycyjna Kuchnia
Fasola mung z suszonym pomidorem, śliwką , pistacjami i jajami 127

condimenta po pół łyżeczki czosnku i curry  Proeco passata di pomodoro ok 500 ml pistacje łuskane  Skworcu jaja – ile chcesz parmezan ulubione zioła, bazylia, mix sałat do dekoracji olej kokosowy do smażenia Fasolę mung wypłucz i zalej zimną wodą. Zostaw na całą noc, niech się moczy. Na drugi dzień ponownie opłucz i odsącz z wody na sitku

Z Kuchni Do Kuchni
Mielone z młodą kapustą i koperkiem 188

wbijamy jajka, wsypujemy sól i pieprz, dodajemy bułkę tartą, masę dokładnie wyrabiamy. Formujemy w dłoniach niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na czubatej łyżce oleju kokosowego. Podajemy na sałacie z dowolnymi dodatkami. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Tuńczyk w pieprzu 114

zdjąć i na chwilę odłożyć. Kroić w plastry grubości około 0,5 cm lub cieniej. Tuńczyka ułożyć na talerzu, oprószyć solą, podawać z sosem. Podałam z sałatką ze szparagów, sałaty i rzodkiewek, w sosie z octu i syropu z kwiatów czarnego bzu. zastawa

królestwo garów
Perliczka pieczona w garnku rzymskim 184

godzinę w temp 200 st . pod koniec odkrywamy, polewamy wytopionym sosem i włączamy termoobieg na ok 10 min by nasza perliczka ładnie się przyrumieniła. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i sałatami

Gotowanie jest łatwe
PRO-BIO - żywność ekologiczna :) 150

pszennej razowej mąki z domieszką spiruliny, czyli słodkowodnej algi, której zawdzięcza swój zielony kolor. Jest makaronem bezjajecznym. Estetyczny kształt spirali sprawia, że makaron świetnie wygląda na talerzu, wśród sałat, z sosem i warzywami. Należy gotować go w lekko osolonej wodzie, 15-17 minut od czasu do czasu mieszając.  ORZECHY NERKOWCA OLIWA Z OLIWEK NAPÓJ JAGLANY  Napój z prosa

Zdrowie na języku :P
Tarta ze szparagami i buraczkami 172

Pieczemy 15 min w 180 stopniach. Masa lekko nam się podniesie, ale tym się nie przejmujcie, bo w miarę jak będzie stygła, to opadnie. Podajemy solo lub z liśćmi sałaty. Smacznego! Post Tarta ze szparagami i buraczkami pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Boscaiola bar diVino – nowe miejsce na Powiślu 126

Ornella Molon , Ribolla Gialla i Friulano z winnicy Traverso. Pinot Grigio to świeżość, rześkość i owocowość. Dominują aromaty cytrusowe. Przyjemna kwasowość. Proste wino na ciepłe dni, do lekkich przekąsek, sałat i potraw z ryb i owoców morza Friulano Traverso . Pachnie migdałami i czarnym bzem. Idealne do dojrzewającej szynki. Ribolla Gialla Traverso – wytworzone z winogron lokalnego szczepu rosnących

królestwo garów
Pomysł na obiad - pulpety z ziemniakami i sałatą 162

Piec w temperaturze 200 ° C około 40 minut. Pulpety najlepiej podawać w formie tradycyjnego obiadu, czyli z ziemniakami i sałatką. W mojej wersji sałatka została zrobiona z pomidorów, ogórków, sałaty masłowej i szczypiorku. Najlepiej dodać do niej odrobinę oliwy i soku z cytryny.  Smacznego

Kuchenne innowacje
QUICHE Z RICOTTĄ I CUKINIĄ 152

wersję na słono- szybką i prostą quiche z udziałem ricotty i cukini, którą możecie serwować jako przekąskę lub danie główne. Ja na przykład bardzo lubię podawać quiche z zieloną sałatą doprawioną sosem winegret. Dla 4 osób: ● 120 g ricotty ● 2 średnie cukinie ● 3 jajka ● 30 cl gęstej śmietany* ● 60 g świeżo tartego żółtego sera** ● 2 ząbki czosnku ● 2 gałązki tymianku

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pieczarki z kaszą jaglaną i dodatkami 176

smaku solą i pieprzem.  Każdą pieczarkę faszerować jaglanym nadzieniem. Na wierzchu umieścić ok. połowy łyżeczki tahiny. Pieczarki piec przynajmniej 20 minut. Podawać gorące jako samodzielną przekąskę lub z sałatą jako danie główne. ----- Podobne: Papryki faszerowane kaszą gryczaną Pieczarki faszerowane mięsem i natką Naleśniki z mięsem z rosołu

Weekendy w domu i ogrodzie
Najlepsze pomysły na zdrową i lekką kolację 193

jakiem ( zamiennie z kurczakiem lub tuńczykiem ), brokułem i lekkim sosem czosnkowym. Często dodaję także grzanki z razowego pieczywa.  Jest naprawdę pyszna! :) Co potrzebujemy? jajko (ugotowane na twardo) sałatę lodową garść rukoli pomidor  1/3 ogórka kilka różyczek brokuła (ugotowanego al dente) łyżeczka soku z cytryny łyżka nasion słonecznika sól, pieprz, suszona bazylia opcjonalnie pieczywo razowe niewielka ilość masła

Kuchnia Ellie
Sałatka z newellą 92

oliwy z karczochów 3 łyżki miodu lipowego 1 łyżka musztardy dijon   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Szpinak płuczemy i osączamy w wirówce do sałaty. Wykładamy na talerz. Posypujemy pieprzem, osączonym z zalewy. Truskawki (szypułki usuwamy) kroimy w kostkę, układamy na szpinaku. Na wierzch układamy pokrojoną w kostkę newellę. Olej, miód, musztardę mieszamy, olewamy sałatkę, dekorujemy

R'n'G Kitchen
Kolorowo sałatkowo 142

półmisku (w zależności w czym podamy sałatkę) Z sera feta zrobić jednolitą masę i uformować małe kulki (ostatnio uwielbiam tą zabawę). Każdą kulkę obtoczyć w czarnym sezamie. Dodać do sałat. Bakłażan pokroić w 1 cm plastry i podzielić na 4 części. Wrzucić do miski, dodać kilka łyżek oleju i pieprzu ziołowego i dokładnie wymieszać. Bakłażany ułożyć na patelni grillowej

gutfut
SAŁATKA Z POMARAŃCZY 118

Lekka i szybka w przygotowaniu sałatka z pomarańczy, polana moich ulubionym sosem miodowo- musztardowym. Smak na pewno Was zaskoczy.  Składniki: garść mieszanki sałat  1 pomarańcz  garść żurawiny garść orzechów włoskich  garść pestek z słonecznika  kozi ser  Składniki na dressing: 2 łyżeczki musztardy ( ja użyłam kremskiej) 1 łyżeczka miodu  100 ml oleju rzepakowego

Kukuleczki