sałata - 10652 przepisów (strona:442/711)

Sowa z różowym kalafiorem 131

wersji zjedzą, testowałam ją właśnie. Zanim im ciekawość przeszła, obiad był zjedzony. Składniki kalafior ćwikła i czosnek  PROECO forma SOWA + 2 jaja sól pieprz do smaku sałata lodowa lub maślana pomidorki czereśniowe czarny sezam bazylia ogórek możecie zrobić kotlety mielone Kalafiora umyj i podziel na różyczki. Ugotuj w osolonej wodzie. Pod koniec gotowania dodaj oleju kokosowego, czosnku i ćwikły

Z Kuchni Do Kuchni
Co Lila jadła w środę? 13 179

zrobiłam. Skład placków to cukinia, mąka, jajko, kukurydza mrożona i zioła. Podwieczorek 17:30 Po tych plackach nie było chęci na podwieczorek. Kolacja 19:00 Chleb zapiekany z wołowiną, sałatą, pomidorem i ogórkiem.  Niezły hamburger nam wyszedł z tej kanapki. Dla przypomnienia napiszę, że Lila ma 2 lata i 9 miesięcy. Jeśli podoba Ci się ta seria

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Szybka sałatka z roszponką i pleśniowym serem 131

takiej sałatki potrzeba kilka minut. Jest pyszna i zawiera dużo składników potrzebnych naszemu organizmowi. po takiej sałatce na pewno nie będziecie głodni. jest to porcja na 2-3 osoby. Sałatę opłukać i osuszyć, wrzucić do miski. Dodać przekrojone na pół pomidorki, rzodkiewkę pokrojoną w plasterki. Jajka ugotować na twardo, oskrobać, odłożyć na bok. Skropić oliwą z oliwek, obsypać solą

Kuchnia Pokoleń
rukola+ gruszka i żurawina- sałatka idealna 167

nasze kubki smakowe. Na co dzień unikam rukoli szerokim łukiem, jednakże po odkryciu jej smaku, jakim raczy rozpieszczać nasze podniebienia w połączeniu z gruszką, w kolejce po porcję owej sałaty stoję pierwsza. SKŁADNIKI: 6 garści rukoli 2 gruszki 1/2 szklanki suszonej żurawiny 2 garści orzechów włoskich 1/3 szklanki słonecznika WYKONANIE: Gruszki kroimy w kostkę, słonecznik prażymy na patelni. Wszystkie składniki

healthy dreams
LEKKA SAŁATKA Z MAKARONEM PESSO 127

makaronu pszenno-kukurydzianego Pesso Wodzisław kilka rzodkiewek 2 ogórki małosolne 3 łyżki czerwonej fasolki z puszki pomidorki koktajlowe 2 jajka na twardo 2 łyżki młodego groszku z puszki liście sałaty, botwinki lub roszponki sól, pieprz do smaku dowolny sos winegret lub jogurtowo- koperkowy

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka grecka z sosem musztardowo-miodowym 266

przyprawy: pieprz, oregano, bazylia, papryka słodka sos: 1,5 łyżki musztardy 1 łyżka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek ząbek czosnku Wykonanie: Umyte i osuszone sałaty ułóż w głębszej misce. Dodaj jajka pokrojone w kostkę, oliwki, fetę, pokrojoną w cienkie paski paprykę, przypraw, wymieszaj dokładnie. Zrób sos: w miseczce połącz trzepaczką dokładnie wszystkie składniki razem z rozgniecionym ząbkiem czosnku. Połącz

Zasmakuj Kuchni
Sałatka a'la Cezar 205

oliwą wymieszana z czosnkiem i posypać grzanki  czosnkiem  granulowanym. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopi C i pieczemy przez około 10min. Składniki do sałatki: - pomidorki koktajlowe - sałata lodowa

Coś z niczego
MŁODE ZIEMNIACZKI Z ŁOSOSIEM I WASABI 180

Ułóż na wierzchu kilka pasków łososia i odrobinę ikry z taszy (lub innej ryby). Udekoruj gałązkami koperku, podawaj na ciepło jako przekąskę, przystawkę lub danie główne, na przykład z sałatą doprawioną sosem winegret. *Np śmietany Szefa Danone 22% do sosów

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej 146

Kapusta pekińska idealna na surówkę do obiadu. Delikatna, orzeźwiająca i pasuje praktycznie do wszystkiego. Niezwykle prosta w obsłudze, bo choć zwana kapustą bardziej przypomina sałatę. Zasługuje na szczególna uwagę ze względu na obecność beta- karotenu. Już pół szklanki kapusty zapewni dzienną dawkę tej prowitaminy. 100 g kapusty to zaledwie 12 kcal, co niezmiernie ucieszy wszystkich dbających o linię. Koloryt

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Grillowany kurczak z frytkami z batatów 197

ładnie się przyrumienią Danie jest pyszne, zdrowe i naprawdę nieskomplikowane. Możecie użyć do niego dowolnych dodatków warzywnych, sosów, ketchupu. Ja podałam swoje z szybką sałatką z ulubionego miksu sałat, pomidora i ogórka polaną winegretem. Prosto i szybko - smacznego

Cooking Monster
Sałatka z buraczków z fettą 154

czerwonych buraczków 1 szklanka  oliwy z oliwek 4- 5 łyżek octu balsamicznego 8-10 ząbków czosnku ser fetta oryginalny grecki 1 łyżeczka soli  1/2 łyżeczki pieprzu sałata roszponka do dekoracji WYKONANIE Buraczki płuczemy i gotujemy w skórce  ok. 2 godziny. Ostudzamy i kroimy w grube plastry. Układamy w głębokim naczyniu, zalewny oliwą wymieszaną z octem.  Czosnek

W kuchennym oknie Ewy
Burgery bezmięsne z sosem miodowo-musztardowym 118

sojowy) Sos miodowo-musztardowy (wszystkie składniki wymieszaj w małym słoiczku): 3 łyżki oleju 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy Dijon pieprz Dodatki: awokado pokrojone w plasterki pomidor w plasterkach sałata inne ulubione warzywa, np. ogórek, papryka, cebula 1. Rozgrzej na dużej patelni olej. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż, aż się zeszkli. 2. Dodaj czosnek i trzymaj na patelni

Powiedz dietom nie
Roszponka z jajkiem, bobem i rzodkiewką 175

łyżka majonezu 1 łyżka musztardy sól i pieprz Składniki sosu wymieszać i schłodzić. Jajka obrać, pokroić w ćwiartki. Umyte rzodkiewki pokroić w plastry. Ułożyć wraz z bobem na sałacie, polać sosem

Czerwień i błękit
Co Lila jadła w środę? 12 166

Przepis znajdziesz tutaj>>> Kolacja 19:00 Nie zdążyłam zrobić zdjęcia całego dania. Lilcia zaczęła już wcinać, a miała jajko ugotowane na twardo (zażyczyła sobie) i mix sałat z ogórkiem i pomidorem.  Dla przypomnienia napiszę, że Lila ma 2 lata i 9 miesięcy. Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego - daj znać

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Idealne bułki do hot-dogów 179

Bułka ma być puszysta, mięciutka i domowa, parówka dobrej jakości i oczywiście dużo świeżych warzyw. Do środka możecie włożyć to, co Wam najbardziej smakuje. Do mojego hot-doga trafiła sałata, ogórek, pomidor, papryka i młoda cebulka. Wszystko zostało polane ketchupem. Zachęcam do przygotowania własnych bułek, wiecie jaka to radość i satysfakcja, że to jednak Wasza, własnoręcznie wykonana buła

Czerwona Porzeczka