serwowania na wszelkie uroczystości rodzinne lub jako wystawny obiad w czasie grudniowych świąt. Najlepiej smakuje z delikatnym puree ziemniaczanym lub kaszą jaglaną, gryczaną, jęczmienną. Jako sałatkę podałabym sałatę z winegretem. SKŁADNIKI / 2 porcje 400 g polędwiczki wieprzowej ( 1 polędwiczka) w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki młotkowanego czarnego pieprzu (grubo zmielonego ) 1 łyżeczka różowego pieprzu sól SOS PIECZARKOWO-BOROWIKOWY
cool and mintyDodajemy posiekaną natkę pietruszki i podzielone na kawałki mięso. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy i odstawiamy z ognia. Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami oraz sałatą z ogórkiem, rzodkiewką i naturalnym jogurtem
cool and mintydodajcie do marynaty odrobinę spożywczego barwnika w płynie lub proszku. Danie jest proste do przygotowania i idealnie nadaje się na familijną biesiadę letnią porą. Koniecznie podajcie je z ulubioną sałata, gęstym jogurtem i cząstkami cytryny do wyciśnięcia. SKŁADNIKI / 4 porcje 1 kg podudzi z kurczaka 3 łyżki jogurtu naturalnego 4 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego
cool and mintyzalewy, majonez i przyprawy. Dokładnie rozgniatamy farsz widelcem aż składniki się połączą. Masę nakładamy do szprycy i każde białko ozdobnie nadziewamy. Nadziane jajka układamy na talerzu z sałatą. Jajka posypujemy owocem granatu. Przekąskę podajemy schłodzoną. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliporcji groszku. Wlewamy po małej chochelce galarety, można również posypać natką pietruszki. Zimne galaretki odkładamy do lodówki na kilka godzin aż zastygnią. Tymbaliki wyjmujemy z foremek, podajemy udekorowane sałatą, natką i cytryną
Kulinarne Fantazje MarioliDODATKOWO : dowolne bułki do hamburgerów kilka plastrów sera żółtego sałata czerwona cebula ogórek świeży i konserwowy dowolny sos do hamburgerów PRZYGOTOWANIE : Mięso przekładamy do miski, dodajemy wszystkie przyprawy
Kulinarne Fantazje Mariolimarchewką, cebulą, słonecznikiem, jajkiem i mąką. Doprawiamy do smaku i smażymy małe plaski, na małej ilości tłuszczu, z jednej i drugiej strony aż się zrumienią. Podajemy ciepłe z sałatą, mięsem i kleksem gęstej śmietany, smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolizawijamy plastrem boczku i nabijamy naprzemiennie z cukinią, na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki grillujemy na rozgrzanym grillu, około 15 minut, obracając co jakiś czas i skrapiając oliwą. Podajemy z sałata i salsą z pomidorów. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolilepsze niż pierwsza przystawka! Delikaty pierożek cappelletti z farszem z sera Emilgrana i tapioki, podany na musie z zielonego jabłka i gotowanej kapusty pak choi, przykryty sałatą freeze oraz pyłem z pokrzywy zupełnie rozłożył mnie na łopatki! Akcenty cytrusowe nawiązywały do przystawek, a białe wino Veriver, z wyraźnym owocowym smakiem i ziołowymi nutami dopełniło dzieła. Jestem oczarowana! Jako drugie
Spektrum SmakuOdwieczny problem - co podać do grilla?;) Zazwyczaj spotykam się z sałatką z miksu sałat, warzyw i fety, ale ja mam inną propozycje:) Sałatka z młodych ziemniaków i ogórków małosolnych - dzięki dodatkowi twarog u i jogurtu jest l ekka, bardzo świeża i orzeźwiająca doskonale pasuje do mięsa. 6-7 młodych ziemniaków 3 ogórki małosolne 200g twarogu 300g jogurtu greckiego
Szefowa kuchnipozostawiłam z kawałkami papryki, jeśli wolisz zmiksuj go. Do sosu włożyć podsmażone klopsiki i gotować razem przez kilka minut podawać z ulubionymi dodatkami. Podałam z młodymi ziemniaczkami i zieloną sałatą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!st.C. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy przykrycie naczynia żaroodpornego i pozwalamy im się delikatnie przypiec. Tak przygotowane żeberka możemy podać z ziemniakami, kaszą pęczak i surówką z sałaty i rzodkiewek. Post Szybkie pieczone żeberka pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!salaterki wrzucić seler, rukolę, mozzarellę i truskawki. Całość skropić balsamico i oliwą oraz posypać świeżo zmielonym pieprzem. ----- Podobne: Truskawki z miętą, czekoladą i kuskusem Sałatka z mozzarellą i truskawkami Sałata z brzoskwinią i serem Dziś moje wrażenia z lektury ostatniego tomu "Szukaj mnie wśród lawendy" Agnieszki Lingas - Łoniewskiej . Tym razem poznajemy pogmatwaną historię najmłodszej z sióstr, Gabrieli i przystojnego Chorwata
Weekendy w domu i ogrodzienaleśniki śmiało można zrobić z jakimś farszem warzywnym, mięsem mielonym lub kurczakiem. :) Pieczenie: Temperatura - 180ºC z termoobiegiem Czas - ok. 20-25 minut Naleśniki można podać z ulubioną sałatą, sosem czosnkowym oraz ketchupem. Smacznego
Cooking Monsterjajkach się ścięło. Wyciągnęłam patelnię z piekarnika, postawiłam na blacie, posypałam szczypiorkiem i pomidorami. Teraz tylko zostało rozłożyć jedzonko na talerze. Cały ten bałagan jedliśmy z sałatą z rzodkiewką i ogórkiem w sosie w stylu tza tzyki. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotuje