złożyłam ja i była naprawdę smaczna A więc ciasto. Troszkę oliwy rozciągnełam razem z sosem pomidorowym Bazylia Ser żółty ,mozarella Cebula czerwona i dymka Pieczarki Bazylia Peperoni z Salami na zmiane Czosnek Bazylia Rozmaryn Słodka papryka Oliwki czarne Ser Mozzarella ( taki w kostce bialy ) kilka plastrów Pomidorki koktajlowe i szczypiorek Bazylia i znów żółty ser mozarella Piekłam 12 minut
Viola cooks with passionzestawów smakowych. Zaczynając od klasycznych Classic Burger z sosem BBQ, Cheese Burger z serem cheddar, poprzez burgery smakowe jak choćby Curry Burger z grillowaną cukinią, Italian Burger z grillowaną salami peperoni, Onion Burger z krążkami cebulowymi, aż po ekstremalne smaki typu Diablo Hot Spice Burger – "piekielnie pikantny o mocy porównywalnej do ukąszenia skorpiona" jak twierdzi szef kuchni :) Nawet wegetarianie
Grunt to przepis!obficie polane lukrem, ale możemy również na wytrawnie wykorzystując dowolne pesto. Ja do moich drożdżowych, odrywanych bułeczek dodałam pesto z jarmużu, które wzbogaciłam o ser mozzarella, jak również pyszne salami. Czy wyszły smaczne? Oczywiście! Taki wypiek idealnie sprawdzi się jako przekąska na wyjazd, w naszym przypadku na pocieszenie po niezbyt udanym wypadzie na grzybobranie :-). Pomysł na ciasto podpatrzyłam
Pora coś zjeśćkonserwowe ,korniszony, - oliwę z oliwek ,olej itp.np.olej lniany ,kokosowy itp. - matiasy, - kabanosy ,parówki, chorizo, - flaki kielbasa - ryby( pstrąg , coraz , karp), owoce morza , - sery podstawa to parmezan i chedar - salami i szynka parmeńską - nabiał twaróg w wiaderku, mascarpone, jajka,m leki w kartonie, mleko w proszku, - majonez , keczup, musztarda, - cukier,mąka,sól,kasze,ryze,makarony, - masło klarowane,margaryny
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkioliwek sól, pieprz **** INGREDIENTI 1 melanzana 2 zucchine 3 pomodori 2 spicchi d'aglio timo fresco 10 cucchiai di olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Bakłażana, cukinie i pomidory kroimy w plastry. Czosnek obieramy i drobno siekamy. W miseczce mieszamy oliwę z oliwek, posiekany czosnek, listki tymianku, doprawiamy solą(...)melanzane, le zucchine e i pomodori. Sbucciate l'aglio e tritatelo finemente. In una ciotola mescolate l'olio di oliva con l'aglio tritato, le foglie di timo, sale e pepe. Versate 3 cucchiai di olio aromatizzato sul fondo di una teglia distribuendovi le verdure tagliate a fettine. Cospargete sulle verdure il resto dell'olio aromatizzato. Infornate le verdure
La grande e la piccola cuocasobie takie śniadanie. Składniki: duże jajka masło lub oliwa śmietana (gęsta kwaśna lub kremówka) sól i pieprz dodatki: ćwiartki pomidorów koktajlowych, cieniutkie plasterki pieczarek, bazylia, młody szpinak, szynka, boczek, salami, karmelizowana cebulka, ser, szczypiorek, wszelkie inne zioła, oliwy smakowe, itp. Wykonanie: Kokilki natłuścić oliwą lub masłem. Jeśli używamy dodatków wyłożyć nimi spody naczynek. Ja połączyłem pomidorki z bazylią
zadanie-gotowanieniego obficie wszystkie przyprawy (uważać żeby nie przesolić, uważać z papryką jeśli nie lubimy ostrego). Wszystko dokładnie mieszamy. Na przygotowanych bułeczkach rozsmarowujemy sos pomidorowy i kładziemy polędwicę lub salami oraz ser. Bułeczki zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem przez 15-20 minut. Z tylu składników wychodzi około 20 bułeczek. Smacznego
Moje-pitraszenieoregano (może być również bazylia lub zioła prowansalskie) sól, cukier do smaku 1 łyżka oleju lub oliwy Dodatki (ilość według zapotrzebowania): tarta mozarella ser typu camembert - pokrojony w plastry salami - w plastrach kiełbasa jałowcowa - pokrojona w plasterki ananas - w kawałkach papryka - pokrojona w paseczki kilka pieczarek - pokrojonych w plasterki inne ulubione dodatki takie jak, np. szynka, oliwki, pomidorki koktajlowe
Ratunku obiadINGREDIENTI 6 pomodori 1 mozzarella 1 spicchio d'aglio 1 panino 40 g di olive nere prezzemolo olio d'oliva origano sale, pepe PRZYGOTOWANIE Kroimy bułeczkę w male kawałki. Bułeczkę tostujemy na rozgrzanej patelni na 2 łyżkach oliwy z oliwek z wyciśniętym(...)aglio tritato. Tritate le olive nere. Tagliate la mozzarella a dadini. In una ciotola mettete le olive nere, la mozzarella, il pane e prezzemolo tritato finemente. Condite con sale, pepe, origano e olio d'oliva. Mescolate bene il tutto. Tagliate la calotta dei pomodori e tenetela da parte. Prelevate la polpa con un cucchiaino e salate internamente i pomodori svuotati
La grande e la piccola cuocadowolnie przyrządzony kawałek kurczaka i gotowany i smażony czy pieczony. Wszystko zależy od tego, co zalega właśnie w Waszej lodówce. Jeśli nie macie kurczaka, nie dodawajcie go, możecie dodać salami, szynkę lub pominąć wkładkę mięsną Sos oparty jest na jogurcie i miodzie ale wiem, że dla niektórych może być zbyt mdły, dlatego tym polecam majonez lub połączenie jogurtu
Mieszam w Garnkuocet i kilka minut jeszcze pozostawiamy na ogniu. Fasolkę odcedzamy. Układamy na półmisku i polewamy sosem z pomidorków, na wierzch układamy pomidorki. U mnie też kilka plastrów chudego włoskiego salami
AZgotuj!zjedzeniu peperoncino, nauczyła robić Limoncello. Pokazała najpiękniejsze tereny tamtejszego Regionu, który słynie z najsłodszych mandarynek i pysznego likieru Mandarino. Tamtejsza kuchnia jest niesamowicie aromatyczna, niejednorodna i bardzo bogata. Salami, wino, sery, soczyste pomidory, mozzarella i oliwa, to tylko niektóre z podstawowych produktów. Mieszkając w domu u pewnego znanego chirurga z Cosenza zauważyłam ,że codziennie pan domu miał na stole
Z Kuchni Do Kuchnipieprz **** INGREDIENTI per 4 persone 300 g di pasta 2 carote 2-3 cucchiai di parmigiano 1 spicchio d'aglio 200 g di tofu prezzemolo olio extravergine d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Marchewki obieramy, myjemy i kroimy na kawałki. Marchewki i obrany ząbek czosnku blendujemy na jednolitą masę, stopniowo dodając oliwę(...)pietruszki. **** PREPARAZIONE Pulite le carote, lavatele e tagliatele a dadini. Mettete net tritatutto le carote con l'aglio, 2-3 cucchiai di parmigiano reggiano grattugiato, un pizzico di sale, pepe ed un filo di olio extravergine d'oliva. Frullate fino ad ottenere un composto omogeneo. Scolate la pasta lasciandola bene al dente. Tenendo da parta un po' dell acqua
La grande e la piccola cuocaPizza z szynką, salami, pomidorami, pieczarkami..ale żeby z ziemniakami??? Cóż to za dziwadło? A jednak! Mówię Wam, to dziwadło jest grzechu warte 🙂 Pizzę zieniaczaną pierwszy raz w życiu ujrzałam w jednej z małych pizzerii, gdzieś wśród małych, wąskich uliczek w Rzymie. Byłam wtedy na początkowym etapie nauki języka. Stanęłam przed ladą z […] Artykuł Pizza
Wiszniówkaformaggio spalmabile (tipo philadelphia) 50 g di pomodori secchi 50 g di olive nere 50 g di spinaci baby 1 spicchio d'aglio origano secco prezzemolo sale, pepe PRZYGOTOWANIE Oczyszczamy szpinak, myjemy i odcinamy łodygi. Zagotowujemy wodę, w której blanszujemy szpinak ok. 1 minuty. Szpinak starannie osuszamy i odstawiamy do wystygnięcia(...)prezzemolo. In una ciotola mescolate il formaggio con i pomodori secchi, le olive nere, 1 spicchio d'aglio e il prezzemolo. Insaporite a piacere con origano secco, sale e pepe. Mescolate bene il tutto fino ad ottenere una crema omogenea. Foderate 6 stampini da budino con della pellicola alimentare. Distribuite le foglie degli spinaci sul fondo e sui bordi degli
La grande e la piccola cuoca