rzodkiewka - 1500 przepisów (strona:59/100)

Burgery w dwóch odsłonach 191

liści kapusty pekińskiej 1 duża marchewka  +łyżeczka cukru, sól, pieprz pomidor ogórek kiszony 3 kajzerki z makiem Wersja II 3 liście sałaty lodowej pomidor 2-3 rzodkiewki kilka plasterków ogórka zielonego mała cebula bułka razowa Cebulę i czosnek drobno siekamy. wrzucamy do mięsa, dodajemy jajko, kaszę, przyprawy i mieszamy razem ręcznie. Formujemy kulki, które następnie spłaszczamy i wstawiamy

Idę coś wszamać
DIETA ZIEMNIACZANA - Rezultaty, porady + przykładowe posiłki 1544

chodzi o picie to najlepiej jest pić wodę lub herbatę.  Zasady diety ziemniaczanej Lista nieskrobiowych warzyw: marchewka,  pietruszka,  sałata, wszystkie rodzaje kapusty, kapusta chińska, kapusta pekińska, rzodkiewka, rzodkiew biała, fasolka szparagowa, seler, seler naciowy, koper włoski, grzyby, szparagi, bakłażan, cukinia, wszystkie rodzaje dyni, jarmuż, ogórek, pomidor, cebula, czosnek, por, szpinak, kiełki, brukselki, brokuły, kalafior, burak, rzepa, karczoch

wegujemy
Pasta Jajeczna z Selerem i Rzodkiewką 156

lekka pasta jajeczna z dodatkiem świeżych warzyw. Bazą jest jogurt naturalny. Pasta ta jest idealna do świeżego pieczywa. SKŁADNIKI:  5 jajek  1 seler naciowy  5 rzodkiewek  1 cebula czerwona  3 ogórki kiszone małe 3 łyżki jogurtu naturalnego  1 łyżka majonezu  sól i pieprz  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:   Jajka gotuję, studzę i drobno kroje

Gotowanie Patki
Łosoś na pierzynce z pora z pieczonymi warzywami 171

pieczemy w temp. 180' C przez 12-15 min. Na pierzynce z pora układamy filet z łososia. Obok upieczone warzywa. Jako dekoracja możemy użyć bardzo cienko pokrojonej w plasterki rzodkiewki. Smacznego

kulinarnyJa
15 pysznych przepisów na piknik 149

będą różnego rodzaju bułeczki,  z nadzieniem na słono lub słodko. Można je łatwo zapakować w papierową torbę. Niedawno pokazywałam Wam inspirowane Turcją bułeczki piknikowe z nadzieniem z liści rzodkiewki , a dwa lata temu podobne, tylko ze szpinakiem . A może wybierzecie  chlebki z botwinką, anchois i oliwkami ? Rybacy we włoskiej Apulii posilają się nimi na lunch, a Wy możecie

Chilli Czosnek i Oliwa
Koktajl ogórkowo-ziołowy 202

koktajl na śniadanie, podwieczorek, czy kolację. Koktajl pachnie ziołami, jest zdrowy, pyszny i apetycznie wygląda jak wszystkie przygotowane przeze mnie koktajle odchudzające. Polecam też przygotować różowo-zielony koktajl z rzodkiewek . A może się skusicie na przygotowanie domowego kefiru ? Propozycje dietetycznych koktajli: – Jogurt z kiwi – Koktajl z buraka – Koktajl truskawkowy – Koktajl z kiwi (shake z kiwi

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka jarzynowa z pomidorami 122

kapusta pekińska - 4-5 dużych liści rzodkiewka - 1 pęczek marchewka -2-3 szt seler korzeń - kawałek jabłka - 2 szt pomidor średnie - 2-3 szt sól pieprz olej cukier zioła do sałatek sok z cytryny warzywa i jabłka oczyścić, obrać i opłukać, z kapusty usunąć gruby nerw i cienko pokroić, resztę warzyw zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami, pomidory sparzyć

Camilla w kuchni
Pasta z awokado i tofu 133

wszystkie składniki razem z tofu w jednej misce i zblenduj na gładką masę. I voilà. Twoja pasta z awokado i tofu jest gotowa. Polecam podawanie na kanapkach w towarzystwie rzodkiewki, pomidora jak i świeżego ogórka. Smacznego! Artykuł Pasta z awokado i tofu pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
Wiosenna sałatka gyros 270

Gyros w wersji light Składniki: 1 filet z kurczaka + przyprawa gyros 1/2 sałaty lodowej 1 pęczek rzodkiewki 1 ogórek 3-4 pomidory olej sos: 3-4 łyżki oliwy 1 łyżka octu … Czytaj dalej Wiosenna sałatka gyros

czarrna od kuchni
Surówka 184

zielony  sos vinegret : 3 łyżki octu winnego  9 łyżek oleju lnianego Kujawski 1 łyżeczka musztardy  3 ząbki czosnku  sól , pieprz Sałatę umyć, porwać , ogórka i rzodkiewkę umyć i pokroić.Do kubka lub miseczki wsypać sól i pieprz , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać ocet i musztardę i mieszać .Ciągle mieszając dodać powoli olej . Wymieszać z sałatą

Moje domowe kucharzenie
Toruński Festiwal Smaku „Kuchnia krzyżacka” 136

zespół z restauracji Hanza Pałac, Rulewo w składzie Mateusz Malej i Mariusz Flatau.  Przygotowali: baranek po polsku podany na konfiturze z czerwonej cebuli w towarzystwie piernikowego puree, marynowanej rzodkiewki i sosu imbirowo szafranowego. I tu jurorom należy się medal ;) Sama dokładnie tak samo bym oceniła. Smak, nawiązanie do historii, prezentacja.... no i kacze udo było daniem bardziej skomplikowanym technicznie

królestwo garów
Placki z cukinii 187

sera białego, ziół i cukinii zemściła się na mnie okrutnie. Staram się, żeby zawsze te produkty w lodówce były i kupuje je namiętnie. Kocham świeże zioła, biały ser z rzodkiewką i szczypiorkiem oraz cukinię we wszystkich postaciach, mimo że owa bywa bezpłciowa zupełnie. Ostatnio mnie poniosło, pewnie przez wiosnę. Wiecie, słońce przygrzało, hormony, miłości, bzykające owady i kwiatki, można zwariować

ladykitchen
Burak, rukola i feta! 162

ćwikłowe buraki 100 g sera feta 100 g serka kanapkowego np. śmietankowego 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany rukola do posypania: pestki dyni, słonecznika, sezam, żurawina lub kiełki np. rzodkiewki krem z octu balsamicznego Przygotowanie: Buraki myjemy (w łupinach, osuszamy w papierowym ręczniku ) i wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą z oliwek oliwą i wstawiamy do piekarnika

bistro mama
Kolorowa sałatka z miodowymi migdałami 155

your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 3/4 opakowania miksu sałat 1 czerwona papryka 2 1/2 łyżeczki miodu lipowego 1 1/2 łyżki płatków migdałowych 2 łyżki kiełków rzodkiewki 3/4 łyżki oleju lnianego 1/2 łyżki soku z cytryny sól i pieprz do smaku 1 średnie jabłko (soczyste) Przygotowanie Czerwoną paprykę kroimy najpierw na 4 kawałki, uważając by nie pozostawić białych

Słodkie okruszki
Podpłomyki 127

suszonymi pomidorami Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pesto z pieczonej dyni Ricotta z dymką i rzodkiewką Podpłomyki Składniki: 250 g mąki pszennej plus do posypania blatu szczypta soli woda Przygotowanie: Do mąki dodajemy sól i wodę - w takiej ilości, aby powstało elastyczne ciasto, które bez problemu będzie

Moja smaczna kuchnia