Podpłomyki

Podpłomyki

Podpłomyki

Przepis na : obiad

Podpłomyki to wersja szybkiego "pieczywa z patelni", wystarczy mąka, woda i szczypta soli, a za kilka chwil możemy mieć gorące placuszki, które już bez dodatków smakują wybornie. Do tej pory przygotowywałam flatbread oraz proziaki , które z powodzeniem zastępują tradycyjne pieczywo do kanapek i nie tylko.  Do tego rodzaju "pieczywa z patelni" świetnie pasują pasty warzywne, ale i wszelkiego rodzaju gulasze, curry czy inne potrawki warzywne i mięsne, w których możemy zamaczać pieczywo lub zebrać nim res... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja smaczna kuchnia

Autor

anetaklimeckaanetaklimecka

Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczywo, placki, pasty, pasta, dynia pieczona, suszone pomidory, dynia, pesto, ciasto, por , orzechy, potrawka, dipy, placuszki, curry, gulasz, śniadania, kanapki, śniadanie, obiad, gulasz mięsny, obiad na szybko, szybki obiad, szybkie śniadanie, dynia marynowana, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z orzechami, ciasto na zimno

Inne przepisy z Moja smaczna kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.