Zupa pomidorowa to klasyka. Lubię czasami do niej wracać, tym bardziej, gdy prosi mnie o nią Jegomość My. Wczoraj zapytałam, dostałam szybką odpowiedź – po mi
KardamonovyJest niedziela, było i mięso. Kurczak zawsze w cenie. Przypomniało mi się dodatkowo, że w szafce upchnięty mam czerwony ryż. Kupiłam go z czystej ciekawości. Jest
KardamonovyJuż nie pamiętam kiedy ostatnio ugotowałam jakiś odpowiednik sklepowy. Nadszedł czas na sos chili, który idealnie nadaje się do ryb, do drobiu, do warzyw i ryżu. Czasami mieliśmy smak na tego rodzaju sos, ale jak tylko w sklepie brałam butelkę do ręki i zaczynałam wczytywać się w skład, sos lądował z powrotem na półce. Nie, nie, nie. Wczoraj zaopatrzyłam się
KardamonovyNie przepadam za surowymi jabłkami. Jedyne, które jestem w stanie zjeść, to papierówki. I znowu luka w mózgu, kojarzą mi się z moją śląską (lub bardziej
KardamonovyPołączenie kurczaka z owocami, nie jest żadnym odkryciem, pasuje. Pierwszy raz natomiast coś zamarynowałam w harissie. To był naprawdę bardzo dobry pomysł, myślę, że zapoczątkuje to
Kardamonovywszystkimi przyprawami i gotujemy około 30 minut (pod przykryciem) na wolnym ogniu. W razie potrzeby, można dodać odrobinę wody. Pod koniec dosypujemy kakao. Chili con carne można podawać z ryżem lub z ulubionym pieczywem. Artykuł Chili con carne z kakao pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyzrumienienia. Dodajemy ananasa z zalewą, liść laurowy, sok z cytryny, sól i pokrojone w plasterki chili. Gotujemy. Po około 5 minutach dodajemy śmietanę i natkę. Zagotowujemy. Podajemy z ryżem. Artykuł Curry z kurczakiem i ananasem pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyjest naprawdę przepyszny. Tak naprawdę, to co mnie w nim urzekło od samego początku, to dodanie powideł śliwkowych. Tę potrawę można jeść z ulubionym pieczywem lub po prostu z ryżem. Sos jest naprawdę genialny i to dzięki niemu, to chyba mój ulubiony sposób na drób. Składniki: 8 podudzi z kurczaka 3 łyżki mąki 1 łyżeczka chili w proszku
Kardamonovywyjątkowo miękkie, jogurt zrobił swoje. Z przyprawami możecie pokombinować sami, spokojnie można do marynaty dodać curry, imbir, zioła prowansalskie, co tam Wam przyjdzie do głowy. Udka podałam z ciemnym ryżem i szybką surówką z kapusty, kukurydzy i natki. Przepis na surówkę, niebawem. Składniki: 6 udek z kurczaka 250 ml jogurtu naturalnego 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka suszonego tymianku
Kardamonovysmakuje. A gotować trzeba. Jest więc prosta zupa pomidorowa, którą to lubi większość z nas. I żeby nie było znowu walk o to, czy ma być z ryżem czy z makaronem, jest z lanymi kluskami. Dobra odmiana. Zupa jest gęsta i bardzo porządna. Na zimowy, popołudniowy poniedziałek – idealna. Do zupy dorzuciłam dodatkowo niewielką ilość lubczyku
KardamonovyZdrowe – to raz, dwa – pyszne. Ten dodatek był uzupełnieniem do smażonego camemberta i surówki z pora. Ziemniaki są fajne, kasza i inne kluski też
Kardamonovynadzieję, że dostanę jakiegoś sympatycznego Hajera. A kapusta? No co… na kolację żeberka, które zażyczył sobie Ww. I żeby tak wszystko nie ociekało tłuszczem, zapodam je z ciemnym ryżem i tą surówką. Wiem, że będzie dobrze. Lecę. Baj! Składniki: 1 mała czerwona kapusta 2 gruszki 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sok z połowy cytryny szczypta cukru sól
KardamonovyI kolejna odsłona jedzenia do pracy. Znowu nudne warzywa, nudny kurczak, nudne przyprawy. Ale dla odmiany dziś chciałam Wam zaproponować ciemny ryż. Może nie powala jakościowo
KardamonovyPrzepis jest sprzed tygodnia. Czyszczenie lodówki. Miałam przy okazji ochotę na zjedzenie czegoś warzywnego, ryż przypałętał się przypadkiem. Tak sobie myślę, że to będzie świetny dodatek
Kardamonovykostkę, obsmażamy je to zeszklenia, dodajemy imbir i curry, smażymy 30 sekund. Do cebuli dokładamy buraki i mleko kokosowe, doprawiamy solą, gotujemy jakieś 2 minuty. Posypujemy natką. Podajemy z ryżem. Artykuł Buraki z curry i mlekiem kokosowym pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovy