suszonego oregano – 2 ząbki czosnku – 1 łyżeczka pieprzu cayenne – garść pomidorków koktajlowych – sól i pieprz – 2 łyżki oliwy z oliwek – do podania – świeże listki bazylii Podawaj z ziemniakami, ryżem, kaszą lub soczewicą Przygotowanie : Rozgrzej piekarnik do 180 st C. Kurczaka dopraw solą, pieprzem i oregano. Na oliwie podsmaż kurczaka doprawionego solą, pieprzem i oregano, tak aby kawałki zarumieniły się
nietylkopasta.plKotleciki pizzerinki Szybkie i proste w wykonaniu kotleciki drobiowe z serem, pieczarkami i warzywami. Rumiane, soczyste i bardzo smaczne. Możemy je podać z ziemniaczkami, ryżem lub jako kotlety do burgerów. Danie palce lizać! Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, oregano 2 łyżki majonezu 2 jajka 10 dkg żółtego sera 2 łyżki
Blog z Apetytemposiekaną kolendrę. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i skrapiamy wszystko sokiem z cytryny, 1 łyżka stołowa wystarczy. Mieszamy całość ze sobą i to wszystko :) Danie jest gotowe. Podajemy z ryżem basmati, jaśminowym lub kokosowym. Mamy nadzieję, że przepis spodoba się Wam i podzielicie się z nami swoimi opiniami. Pozdrawiamy i smacznego
vegetaniepodobną sałatkę można znaleźć chyba na całym świecie. Sałatka Kachamburi ma proste składniki: pomidor, cebula, chili odrobina soli. Można ją wzbogacić o ogórka lub awokado. Najczęściej podawana jest z ryżem pilaw lub mięsem z grilla Nyama Choma. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego. 👥 – ⏰ – 30 minut 🇰🇪 – Kenia Oczywiście potrzebujemy kilku składników Cebula Pomidor Awokado Papryka chili
RafalCooktego dania na grillu lub na patelni. Sukces kulinarny masz gwarantowany, bo osobiście nie znam nikogo, kto nie lubi szaszłyków drobiowych w marynacie barbecue. Podawaj je z pszennym chlebem, ryżem lub z ziemniakami. Bardzo dobra do drobiu jest też marynata teriyaki Soczyste szaszłyki z kurczaka możesz zrobić w piekarniku, na grillu lub na patelni. Szaszłyki z kurczaka
Cztery Fajerysałatek, zup, zapiekanek itd. Dzisiaj zapraszam was do wypróbowania bardzo prostego przepisu na cebulę duszoną z podagrycznikiem – świetny dodatek do obiadu. Może też posłużyć jako okrasa do kasz, ryżu, pierogów, kopytek, klusek, kiełbasy. PRZEPIS CEBULA DUSZONA Z PODAGRYCZNIKIEM Składniki: 3-4 cebule kilka garści młodych liści podagrycznika 5-6 łyżek oliwy 1 łyżka masła klarowanego sól pieprz przyprawa do sałatek
Dorota Smakujecukru dodałam miód. Korciła mnie jeszcze musztarda francuska, ale już chyba pojechałabym po bandzie. Dałam zwykłą. Z czym zjeść taką surówkę? A z czym chcecie. Wczoraj zjedliśmy ją z ryżem i pieczonym camembertem. Dziś? Jedynie z puree ziemniaczanym. I w jednej i w drugiej wersji wszystko dobrze smakowało. Teraz pomyślałam, że do domowych kanapek z mięsem też świetnie by pasowała
KardamonovyTradycyjne gołąbki z mięsem mielonym, białką kapustą, bez ryżu z sosem pomidorowym i koperkiem. Składniki: 1 kg mięsa mielonego, kapusta biała - średniej wielkości główka, 1 kg mięsa mielonego, 2 cebule, pęczek koperku, sól, pieprz, majeranek, przecier pomidorowy 180 g, bulion Przygotowanie: Kapustę parzymy w gorącej wodzie - zagotowujemy duży garnek wody - tak, aby kapusta zmieściła nam się w całości. Parzymy przez
Lena GotujeSmak gołąbków, ale w formie szybkiego w przygotowaniu risotto, które robi się na jednej patelni. Świetny jest ten przepis. Przepis na risotto gołąbkowe Składniki: 500 gramów
Kulinarna Polskatylko naciąć, włożyć farsz, spiąć wykałaczkami w kilku miejscach i włożyć do piekarnika. To bardzo szybkie, nieskomplikowane danie. Drobiowe sakiewki z porem i papryką bardzo dobrze smakują z ziemniakami, ryżem lub kaszą i surówkami. Jeśli macie ochotę, możecie podać do nich ulubiony ciepły lub zimny sos (na przykład pomidorowy, koperkowy lub czosnkowy. Smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na kurczaka
Lekcje w kuchniczasem, dolej kolejne 100ml. Wlej mleko kokosowe, wymieszaj, sprawdź, czy nie przyda się jeszcze odrobina soli. Gotuj na wolnym ogniu kolejnych 10-15 minut. Podawaj z ryżem, albo chlebkami naan
Lejdi of the houseDorsz czarny z bukietem warzyw to propozycja na zdrowy, dietetyczny obiad. Ja używam polędwicy z dorsza, bo jest znacznie bardziej mięsista. Sprawdź przepis: Łosoś w słodko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!