Składniki: 1 kapusta włoska 1,5 szklanki ryżu 1 szklanka kaszy gryczanej 2 duże cebule 1 kg mięsa wieprozwego, u mnie karkówka 0,5 kg odgotowanych grzybów leśnych, u mnie borowiki amerykańskie … Czytaj dalej Gołąbki z grzybami leśnymi
czarrna od kuchniSzybkie mięsne danie z lekką orientalną nutą. W sam raz na obiad lub kolację. Świetnie smakuje podane z pieczywem, ryżem lub makaronem. Może być bardziej lub mniej pikantne – dopraw zgodnie ze swoim gustem Polecam dania: ** Smażone kulki ziemniaczane ** Soczewicę z warzywami ** Fasolkę po bretońsku ** Zapiekankę z cukinią (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 4 porcje: 400 g mięsa
Kulinarny S.O.S.pieczarki 30 dkg papryka czerwona 1/2 szt grzyby mun 1 garść cebula 1 szt czosnek 3 ząbki sos chili-czosnkowy 1 łyżka … Czytaj dalej Orientalny gulasz z ryżem
czarrna od kuchniAromatyczne danie z leśnymi grzybami i łososiem 🙂 Składniki 150 g fileta z łososia 150 g ryżu do risotto 150 g szpinaku mrożonego 1 szklanka odgotowanych prawdziwków 1 mała cebula … Czytaj dalej Risotto z prawdziwkami
czarrna od kuchniwolnym ogniu ok. 10 minut. Potem dodaj ciecierzycę odsączoną z zalewy oraz mleko kokosowe. Gotuj jeszcze 5 minut. Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z ryżem lub jako samodzielny posiłek. Smacznego Artykuł Co zrobić na obiad bez mięsa? pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia
365 dni dookoła kuchniSkładniki: 1 szklanka ryżu 1 ogórek szklarniowy 1 puszka marchewki z groszkiem 250-300 g wędzonego fileta z piersi kurczaka 1 mała czerwona cebula sos: 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka musztardy … Czytaj dalej Sałatka ryżowa
czarrna od kuchniBardzo prosty i pyszny obiad. Można go podawać z makaronem lub ryżem czy kaszą. Polecam. Piersi kurze pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić solą, pieprzem, papryką i kurkumą. Na patelnię wlać olej i dodać masło, rozgrzać. Wrzucić mięso i smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Wrzucić pokrojoną drobno cebulkę i smażyć jeszcze chwilkę. Dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę marchewki, groszek
Kuchnia Pokoleńoczyszczone krewetki i gotować 30 sekund, może troszeczkę dłużej. Krewetki muszą nabrać różowego koloru. Dodać trochę soku z cytryny. Wymieszać w razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać z białym ryżem. Można posypać świeżą kolendrą. Smacznego
Kuchnia PokoleńZapiekana cukinia z mięsem mielonym to jest danie, które warto przygotować w lecie, wtedy kiedy możemy dostać świeże pomidory i cukinię. Danie to jest niezwykle lekkie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 1 główka kapusty 1,3 kg szynki wieprzowej 2 szklanki ryżu 1 szklanka czerwonej soczewicy 500 g pieczarek 3 cebule sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Mięso pokroić na … Czytaj dalej Gołąbki z mięsem i soczewicą
czarrna od kuchniSkładniki: gotowane lub pieczone mięso z kurczaka z poprzedniego obiadu 100 g ryżu 2 cebule 150 g mrożonej fasolki 1 puszka krojonych pomidorów sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie: Cebule obrać, … Czytaj dalej Potrawka kryzysowa
czarrna od kuchnipapryki, kminu rzymskiego i pieprzu. Zdecydowane smaki łagodzą pozostałe składniki, czyli kukurydza, czerwona fasola oraz przecier pomidorowy. Jest to danie, które można serwować na obiad i podać je z ryżem, lub na kolację z tortillą czy też pieczywem. Z każdym dodatkiem chili con carne będzie smakowało doskonale i zaspokoi każdy głód. Składniki 1 / 2 kg mięsa mielonego wołowego 2 średnie
niecodziennikparyPodstawowymi składnikami są cukinia, papryka i pomidory. Nasza wersja leczo będzie z dodatkiem kiełbasy, danie będzie jeszcze bardziej pożywne. Leczo możecie podać zarówno ze świeżą bułeczką, jak i ziemniakami, ryżem, albo kaszą. Warto przeczytać: Zdrowe warzywne leczo Składniki zielona papryka czerwona papryka 1 średnia cukinia 200g kiełbasy puszka pomidorów np. krojonych (ok. 400g) bazylia sól pieprz szczypta lubczyku duża cebula
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!nazwiska zbieracza roślin Fortune, który sprowadził w połowie XIX wieku kumkwaty do Europy. Moje kumkwaty pochodzą z ekologicznego gospodarstwa na Sycylii. Kandyzowane kumkwaty to świetny dodatek do lodów, budyniu, ryżu na mleku, serników, panna cotty a nawet do owsianki. Składniki 250 g kumkwatów 100 g cukru trzcinowego 80 g miodu gwiazdka anyżu laska cynamonu 100 ml pomarańczowego likieru Wykonanie Kumkwaty
Tajemnice Smakuwoka. Gotować około 15 minut. Co jakiś czas zamieszać. Sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić solą. Wlać sok z cytryny, jogurt wymieszać. Obsypać posiekaną natką kolendry. Podawać z ryżem lub chlebkami naan. Jogurt można również można dodać na koniec dodając kleks jogurtu na górze dania. Naprawdę dobre, polecam
Kuchnia Pokoleń